Uutuusmatka! 3.-14.5.2019 Normandia ja Jerseyn saari

Uutuusmatka! 3.-14.5.2019 Normandia ja Jerseyn saari

Ranskan Normandia on kuuluisa toisen maailmansodan aikaisista tapahtumista, Normandian maihinnoususta, mutta myös herkullisesta ruuasta. Normandian maisemat ovat vaihtelevia, niityt ja lehdot vaihtuvat pohjoisella rannikolla jyrkiksi kalkkikivisiksi rantatörmiksi ja etelämpänä hienoiksi hiekkarannoiksi. Jerseyn saarella sen sijaan on pitkän historiansa ansiosta paljon vanhoja linnoja ja linnoituksia. Matkailijoita kiinnostavat myös viehättävät englantilais-ranskalaiset pikkukylät ja kauniit maisemat.

Tervetuloa Mannisen matkassa uutuusmatkalle Normandian rannikkolle ja Jerseyn saarelle!

Ranskan Normandia on kuuluisa toisen maailmansodan aikaisista tapahtumista, Normandian maihinnoususta, mutta myös herkullisesta ruuasta. Normandian maisemat ovat vaihtelevia, niityt ja lehdot vaihtuvat pohjoisella rannikolla jyrkiksi kalkkikivisiksi rantatörmiksi ja etelämpänä hienoiksi hiekkarannoiksi.

Jerseyn saarella on pitkän historiansa ansiosta paljon vanhoja linnoja ja linnoituksia. Matkailijoita kiinnostavat myös viehättävät englantilais-ranskalaiset pikkukylät ja kauniit maisemat. BBC:n rikossarjan nimeltä Bergerac on kuvattu täällä.

Matkaohjelma: 
Perjantai 3.5.
Lähdemme liikkelle kotipaikkakunnilta erillisen aikataulun mukaa ja ajamme Vuosaaren satamaan. Ruokailut laivalla lisämaksusta. Finnlinesin laiva lähtee Helsingistä klo 17.00.

Lauantai 4.5.
Päivä merellä aikaa nauttia laivan palveluista. Laiva saapuu Travemündeen klo 21.30. Jatkamme Bremeniin, jossa majoitumme Best Western Achim hotelliin. (180 km)

Sunnuntai 5.5.
Aamiainen hotellilla. Päivän aikana ajamme Pohjois-Saksan ja Belgian halki Ranskan puolelle Roueniin, jossa majoitumme Ibis Rouen Centre Rive Gauche Saint Sever hotelliin. Päivällinen hotellissa. (820km)

Maanantai 6.5.
Aamiainen hotelilla. Aamupäivällä tutustumme Roueniin. Täällä koki kohtalonsa Ranskan kansallissankari Orleansin neitsyt Jeanne d’Arc vuonna 1431. Näemme goottilaistyylisen oikeustalon ja komean katedraalin, jonka rakentaminen aloitettiin 1100-luvulla, joka on kuuluisa myös taiteilija Monet’in maalaamasta n. 30 kappaleen taulusarjasta, jossa kirkko on maalattu eri vuodenaikoina erilaisessa valossa. Tunnetuin nähtävyys on ja astronominen kello Gros Horloge. Iltapäivällä ajamme Caeniin, jossa majoitumme Campanile Caen Nord hotelliin kahdeksi yöksi ja nautimme päivällisen. (180 km)

Tiistai 7.5.
Aamiaisen jälkeen lähdemme koko päivän kestävälle retken toisen maailmansodan aikaisille Normandian maihinnousupaikoille. Näemme muun muassa Omaha Beachin, jonne amerikkalaiset jalkaväkijoukot nousivat maihin D-Day’nä aikaisin aamulla 6.6.1944 ja Colleville-sur-Merin hautausmaan, jonka hyvin hoidetulla nurmikolla on liki 10000 valkoista marmoriristiä . Poikkeamme myös Sainte Mere Eglisen pikkukaupungissa (jossa John Steele laskeutui laskuvarjolla kirkontorniin) ja vierailemme Airborne museossa. Illansuussa paluu Caeniin, jossa toinen yöpyminen ja päivällinen. (200km)

Keskiviikko 8.5.
Aamiainen. Aamupäivällä näemme Bayeuxin pikkukaupungissa mittaamattoman arvokkaan seinävaatteen, joka on sekä upea taideteos että korvaamaton historiallinen dokumentti. 70-metriseen pellavakankaaseen on brodeerattu viitisenkymmentä kohtausta Vilhelm Valloittajan sotaretkistä Englantiin ​​ja Hastingsin taistelusta vuonna 1066. Iltapäivällä on vuorossa yksi matkan kohokohdista eli vierailu Mont-Saint-Michelin luostarisaarella. Arkkienkeli Mikaelille omistettu luostari on peräisin keskiajalta, jonka jälkeen siihen on vuosisatojen mittaan lisätty uusia rakennuksia. Luostarirakennusten lisäksi saarella on myös museoita, ravintoloita ja kauppoja. Mont-Saint-Michel on Unescon maailmanperintökohde ja yksi Ranskan upeimmista nähtävyyksistä. Illalla majoitumme Belem hotellin St. Malossa ja nautimme päivällisen. (200km)

Torstai 9.5.
Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Jerseyn saarelle. Nousemme St. Malossa laivaan, joka vie meidät nopeasti 20 kilometrin päässä Normandian rannikosta sijaitsevalle saarelle. Teemme kierroksen saarella jonka aikana näemme henkeäsalpaavan kaunista maaseutua, viehättäviä kyliä, hiekkarantoja ja satoja vuosia vanhoja linnoja. Televisiosarja Bergerac on kuvattu Jerseyllä vuosina 1981-91. Paluu St. Maloon ja päivällinen hotellissa. (100km)

Perjantai 10.5.
Aamiainen ja bussin pakkaus. St. Malosta suuntaamme kohti Belgia. Dunkerquen rannikkokaupungin kautta ajamme Belgian Bruggeen, jossa majoittuminen Velotel hotelliin  ja päivällinen. (630km)

Lauantai 11.5.
Aamiainen hotelilla. Tutustumme aamupäivällä historialliseen Brüggen kaupunkiin. Lumoava Brugge on hämmästyttävän hyvin säilynyt keskiaikainen kaupunki. Kaupungin lukuisat kanavat, sillat ja kauniit rakennukset ovat tehneet Bruggesta Belgian suosituimman matkailukohteen. Iltapäivällä poikkeamme Antwerpenissä, jonka sydän on Grote Markt -aukio. Pakollisiin nähtävyyksiin kuuluu katedraali, jonka torni kohoaa yli 120 metrin korkeuteen. Jatkamme vielä Hollannin puolelle Eindhoveniin, jossa majoitumme hotelli Novoteliin  ja nautimme päivällisen. (200km)

Sunnuntai 12.5.
Aamiainen hotellilla. Päivän aikana ajamme Pohjois-Saksan halki Lyypekkiin ja Travemündeen. Lounas matkan varrella ja viime hetken tuliaisostokset Lyypekissä. Nousemme Finnlinesin laivaan illalla myöhään ja majoitumme hytteihin. Laiva lähtee matkaan aamuyöstä  (550km)

Maanantai 13.5.
Päivä merellä aikaa nauttia laivan palveluista. Saunasta ja poreammeesta, ostoksista ja hyvästä ruuasta. Brunssi tarjolla klo 09.30-13.00 ja päivällinen klo 18.30-20.00.

Tiistai 14.5.
Aamiainen laivalla. Saavumme Helsinkiin Vuosaaren satamaan klo 09.00. Bussimatka kotipaikkakunnille.

Matkan hinta /henkilö: 1695 €

Hintaan sisältyy:
-bussikuljetus ja matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
-Finnlinesin laivamatkat Helsinki-Travemünde-Helsinki B2-hytissä
-hotellimajoitukset 3-4 tähden hotelleissa 2 hengen huoneissa 8 yötä
-aamiaiset hotelleissa
-7 päivällistä ja 1 lounas
-suomenkielinen paikallinen opas 4 päivää (Rouen – Saint Malo)
-sisäänpääsymaksut ohjelmassa mainittuihin kohteisiin
-retki Jerseyn saarelle

Lisämaksusta etukäteen ostettuna:
-yhdenhengen huone ja hytti 500 €
-kahden hengen A-luokan hytti Finnlinesilla meno-paluu 65 €/henkilö  Loppuunmyyty!
-yhden hengen A-luokan hytti Finnlinesilla meno-paluu 130 €/henkilö Loppuunmyyty!
-ateriapaketit Finnlinesin laivalla:
*Helsinki-Travemünde 74 €/henkilö (1 x brunssi, 1 x päivällinen, 1 x superior päivällinen)
*Travemünde-Helsinki 52 €/henkilö (1 x brunssi, 1 x superior päivällinen)
Kaikki ruokailut voi myös ostaa erikseen laivalta hinnat:
https://www.finnlines.com/sites/default/files/ateriahinnat_laivalla_laivalta_ostettuna_01012019_fi.pdf

Huomioitavaa: matka toteutuu. Tällä matkalla tarvitaan voimassaoleva passi! Jerseyn saarella valuuttana Englannin punta. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitkaa mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Alustava matkaretitti: Ruovesi-Kuru-Ylöjärvi-Tampere-moottoritien rampit Helsinkiin mennessä-…

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.