Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa Itä-Lapin ruskamatkalle!

Sunnuntai 15.9.2024
Lähdemme aamulla Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta kohti Jyväskylää ja Kuopiota. Kuopiossa olemme puolen päivän maissa ja mahdollisuus käydä Puijon Tornissa ennen lounasta. 
Keittolounaan nautimme Puijon Maja ravintoalssa. Matka jatkuu Kuopiosta pohjoiseen Nurmekseen ja Sokos hotelli Bombaan, jossa majoitumme. Mahdollisuus käydä Bomba-hotelli uudistetussa kylpyläosastolla. 
Päivällinen hotellin ravintolassa. 
 
Maanantai 16.9.2024
Aamiainen hotellin ravintolassa, luovutamme huoneet ja pakkaamme tavarat bussiin. Lähdemme klo 10.00 Bomba ja Karjalaiskylä opastetulle kiertokävelylle. Kierroksella kuullaan Bomban talon ja karjalaiskylän mielenkiintoinen historia. "Mistä kaikki sai alkunsa, miksi talo rakennettiin ja miksi se rakennettiin juuri Nurmekseen. Siirrymme bussilla Nurmeksen kaupunkiin, jossa tutustumme "Vanhaan Kauppalaan" ja ihastelemme Puu-Nurmeksen historiallisesti arvokasta rakennuskantaa ja arkkitehtuuriperintöä. Kierroksen päätteeksi nautimme leivoskahvit. 

Iltapäivällä matka jatkuu Kuhmoon, melkein itärajalle. Siellä teemme myös Kuhmo kierroksen, jossa näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja kuulemme historiaa ja nykypäivää. Myöhään iltapäivällä majoitumme hotelli Kainuuseen aivan kaupungin keskustaan. 
Buffetpäivällisen nautimme kadun toisella puolella olevassa Kaesan Kotileipomossa. Päivällisen jälkeen on mukava kierrellä keskustassa omatoimisesti.

Tiistai 17.9.2024
Aamiainen hotellin ravintolassa. Huoneiden luovutus ja tavaroiden pakkaaminen bussiin. Lähdemme kohti Suomussalmea, poikkeamme Raatteen Porttiin, josta saamme paikallisen oppaan. Raatteen Portissa tutustumme Talvisotamuseoon sekä Talvisodan monumenttiin. Näemme myös Venälaisen muistomerkin sekä Liekkipatsaan. Jätämme oppaan Suomussalmelle ja jatkamme matkaa Hiljaisen Kansan Niittykahvilaan. Niittykahvilassa meille esitellään monologin Naisten sotakokemuksista ja nautimme Luonnottaren lounasbuffetin. Vatsa täynnä on mukava matkustaa vielä vähän aikaa kohti Kuusamoa, jossa pääsemme lämpöiseen Tropiikkiin, nimittäin majoituspaikkamme on Holiday Club Kuusamon Tropiikki. Majoitumme huoneisiin ja sen jälkeen on mahdollista käydä kylpyläosastolla rentoutumassa.  

Keskiviikko 18.9.2024
Aamiainen ja huoneiden luovutus sekä tavaroiden pakkaaminen bussiin. Matkaamme Oulangan kansallispuistoon, jossa teemme siellä noin 1 km pituisen patikoinnin Kiutakönkään koskelle. Koskelle johtavan polun varrella voi tutustua entisöityyn ampumapesäkkeeseen, josta on valvottu Oulankajoen liikennettä. Patikoinnin jälkeen voi tutustua luotokeskuksessa olevaan Keskellä virtaa joki -näyttelyyn: puron solina, kosken kohina, putouksen pauhu. Virtaavan veden ääni on Oulangan kansallispuiston sydämen sykettä. Oulangan kansallispuistossa matkaavat kaikenlaiset vaeltajat halki ajan ja vuodenaikojen. Matka jatkuu Sallaan, jossa tutustumme Sallan sota- ja jälleenrakennus museoon. Lähdemme bussilla oppaan johdolla Sallan ja Kemijärven kierrokselle. Majoitumme Laplandhotels Luostotunturiin ja päivällinen hotellin ravintolassa ja sen jälkeen on mahdollista käydän ametistikylpylässä rentoutumassa. 

Torstai 19.9.2024

Aamiaisen, huoneiden luovutuksen ja tavaroiden pakkaamisen jälkeen jätämme hyvästit Luostolle ja matka suuntautuu Rovaniemelle. Poikkeamme Joulupukin pajakylässä ottamassa kyytiin Rovaniemi oppaan ja teemme kiertoajelun kaupungissa. Lounaan nautimme Lapin maakuntamuseon Arktikumin ravintolassa ja sen jälkeen pääsemme oppaan seurassa katsomaan näyttelyä. Iltapäivällä jatkamme matkaa Kemiin, jossa majoitumme Kemin Lumilinnan merenrantahuviloihin, jossä pääsee ihastelemaan merta ja yötaivasta huvilan ikkunoista. Vierailemme Lumililnnan päärakennuksen talvimuseossa oppaan johdolla ja sen jälkeen nautimme lettukahvit kodassa ja mahdollisuus käydä Lumilinnan saunaosastolla. 

Perjantai 20.9.2024
Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen jälkeen lähdemme Oulun kautta kotimatkalle. Matkalla pysähdymme kahvi- ja lounastauoille (oma kustantainen). Kotipaikkakunnilla olemme myöhään illalla. 

 

Matkanhinta/henkilö:
* 899 €, jaetussa kahden hengen huoneessa 
* 1149 €, yhden hengen huoneessa

Hinta sisältää: 
- Bussikuljetus Mannisen bussilla koko matkan ajan
- Majoitus yhden/kahden hengen huoneessa 5 yötä
- Aamiaiset hotellissa x5
- 3 x lounas, 3 x päivällinen 
- ohjelman mukaiset opastukset ja pääsymaksut
- ohjelman mukaiset kahvitukset

Alustava matkareitti: Ruovesi - Kuru - Ylöjärvi -  Tampere - Orivesi - Jämsä - Jyväskylä..

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. 
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmotathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.