28.6.-7.7.2018 BODENSEE ja ALPIT; Saksa-Itävalta-Sveitsi-Liechtenstein

28.6.-7.7.2018 BODENSEE ja ALPIT; Saksa-Itävalta-Sveitsi-Liechtenstein

Lähde tutustumaan kanssamme ihastuttaviin alppimaisemiin ja upeaan Bodenseen ympäristöön. Matkalle pääsemme kokemaan kukkaloistoa, upea Silver Hochalpenstrasse ja idyllisiä saksalaisia ristikkokaupunkeja.

Tervetuloa Mannisen matkassa uutuus alppimatkalle! LOPPUUNMYYTY!!

Kolmen valtion ympäröimä turkoosinsininen Bodenjärvi taustanaan lumiset Alpit ottaa meidät vastaan kesäisen lämpimästi. Majoitumme ensin Bregenziin, viehättävään pikkukaupunkiin Itävallan puolelle Bodenjärven rannalle. Teemme retken Mainaun kukkaissaarelle, missä on trooppinen ilmasto ja kasvillisuus kukkaloistoineen, hedelmäpuineen ja viinitarhoineen sekä ritarilinnoineen. Edesmennyt kreivi Lennart Bernadotte sai saaren ainutlaatuiseen kukkaloistoon. Näemme viehättävän Meersburgin keskiaikaisen kaupungin.  Matkaamme Appenzell juustokylän kautta Silveretta Hochalpenstrasse -alppitielle ja lisäksi teemme retken erääseen veroparatiisina tunnettuun kääpiövaltioon eli Liechtensteiniin.

Torstai 28.6.2018
Lähdemme aamupäivällä bussilla pohjois-pirkanmaan/Tampereen seudulta kohti Helsingin Vuosaarta, josta Finnlinesin laiva lähtee Helsingistä klo 17.00. Majoittuminen hytteihin. Lisämaksusta mahdollisuus superior buffetpäivälliseen.

Perjantai 29.6.2018
Päivä merellä aikaa nauttia laivan palveluista. Lisämaksusta mahdollisuus brunssi ja / tai buffetpäivällinen. Laiva saapuu Travemündeen klo 21.30. Jatkamme illasta vielä matkaa Hannoveriin, jossa majoitumme myöhään yöllä Leonardo hotelliin****.

Lauantai 30.6.2018
Aamiainen hotellissa. Päivän aikana ajamme Saksan halki ja ohitamme Würzburgin ja Ulmin kaupungit. Pidämme taukoja matkan varrella ja illansuussa saavumme Bodenseen rannalle. Bodensee on lumoavan kaunis ja kirkasvetinen järvi Sveitsin, Saksan ja Itävallan rajalla. Majoitumme Itävallan puolella Bregenzin kaupungissa sijaitsevaan Germania**** hotelliin neljäksi yöksi. Päivällinen hotellissa. Iltakävelyllä kannatta tutustua Bregenzin vanhaankaupunkiin ja satamaan.

Sunnuntai 1.7.2018
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Mainaun saareen, jonka Ruotsin kreivi Bernadotte aikanaan kunnosti upeaksi puutarhaksi. Saari mykistää kukkien määrällä, istutusten väriloistolla ja suihkulähteillä. Mainausta jatkamme laivalla viehättävään keskiaikaiseen Meersburgin kaupunkiin. Kaupungin kävelykatu on kuin satukirjasta ja rannan viihtyisiltä terasseilta aukeavat hienot järvimaisemat. Palaamme iltapäivällä Bregenziin, jossa on mahdollisuus nousta (lisämaksusta) Pfänderbahnin gondolihissillä yli tuhannen metrin korkeuteen. Kirkkaalla säällä täältä avautuvat huikeat järvi- ja alppimaisemat. Päivällinen hotellissa.

Maanantai 2.7.2018
Aamiainen hotellissa. Tämä päivä on upeiden alppimaisemien juhlaa. Reittimme varrelle jäävät Lechin alppikylä, jossa monet kuuluisuudet ja kuninkaalliset lomailevat sekä talviurheilukeskuksina tunnetut Ischgl ja Galtür. Päivän kohokohta lienee Silvretta Hochalpenstrasse -alppitie, joka nousee kahden kilometrin korkeuteen kulisseinaan lumihuippuisia vuoria ja kristallinkirkas vuoristojärvi. Päivän päätteeksi nautimme päivällisen hotellissa.

Tiistai 3.7.2018
Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Liechtensteiniin ja Sveitsiin. Vierailemme ensin pikkuruisessa Liechtensteinin ruhtinaskunnassa ja sen pääkaupungissa Vaduzissa. Kaupunki sijaitsee ainutlaatuisella paikalla Reinin varrella, keskellä alppeja. Vaduziin voi tutustua lisämaksullisella kaupunkijunakiertoajelulla. Tämä erikoinen ruhtinaskunta Alpeilla on säilyttänyt itsenäisyytensä ja omaleimaisuutensa suurten naapureiden välissä vuosisatojen ajan. Liechtenstein tunnetaan korkeasta elintasostaan ja vauraus näkyy myös ulospäin. Talot niin maaseudulla kuin kaupungissakin ovat sieviä ja hyvin hoidettuja. Pääkaupunki Vaduzissa on vain reilut 5000 asukasta, kaikki merkittävät paikat ovat siellä kävelymatkan etäisyydellä kuten hallintorakennukset, kaupungintalo, kansallismuseo ja taidemuseo.  Ja kalliolla kaupungin yläpuolella on linna, josta käsin nykyinen valtionpäämies Hans Adam II hallitsee kansaansa. Vaduzin keskustassa voi tauon aikana poiketa myös ostoksille. Matka jatkuu Sveitsiin maalaukselliseen Appenzellin kylään, jonka koristeelliset talot herättävät ihastusta. Kävelykierroksen jälkeen on mahdollisuus maistella kuuluisia Appenzellin juustoja. Ajamme takaisin Bregenziin Sankt Gallenin kautta, jonka vuonna 720 perustettu luostari kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Päivällinen hotellissa.

Keskiviikko 4.7.2018
Aamiaisen jälkeen suuntaamme Saksan puolelle. Ajamme kohti pohjoista ja Mainaulta alkanut puutarhateema saa jatkoa iltapäivällä Sangerhausenissa.  Tutustumme Europa-Rosariumiin, jossa on kirjaimellisesti miljoona, miljoona ruusua. Maailman suurin ruusutarha on silmiä hivelevä ja huumaava kohde. Nautimme vielä lounaan Sangerhausenissa, jonka jälkeen jatkamme Magdeburgiin ja majoitumme H+ Hotelliin****.

Torstai 5.7.2018
Aamiainen hotellissa ja aamupäivä Magdeburgissa. Elben rannalla sijaitsevan Magdeburgin tunnetuimmat nähtävyydet ovat hieno, 1200-luvulla rakennettu tuomiokirkko ja arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen ja värikäs Grüne Zitadelle-rakennus. Puolenpäivän aikoihin jatkamme matkaa kohti satamakaupunki  Rostockia. Nautimme päivällisen matkan varrella. Illalla saavumme Rostockin satamaan, jossa voimme myös tehdä edullisia tuliaisostoksia.TT-Linen m/s Mecklenburg-Vorpommern laiva lähtee klo 22.30. Majoittuminen hytteihin.

Perjantai 6.7.2018
Laiva saapuu Trelleborgiin klo 06.00. Nautimme kiireettömän aamiaisen Dahls hotellissa Löddeköpingissä ja ajamme päivän aikana kesäisen Etelä-Ruotsin halki. Poikkeamme matkalla myös Vättern-järven rannalla Grännan idyllisessä pikkukaupungissa, joka on kuuluisa mm. Polkagris makeisista. Ruokailemme yhdella tauolla matkan varrella. Saavumme illaksi Tukholmaan, josta Silja Linen m/s Galaxy lähtee kohti Turkua klo 19.30. Lisämaksusta buffetpäivällinen. Majoittuminen hytteihin ja mahdollisuus seurata illan mittaan laivan kulkua läpi kauniin Tukholman saariston.

Lauantai 7.7.2018
Aamiainen laivalla. Laiva saapuu Turkuun klo 07.00. Bussimatka kohti kotipaikkakuntia.

Matkan hinta/henkilö:
* 1359 €, kahden hengen huoneessa ja B2-hytissä
* 1789 €, yhden hengen huoneessa ja B1-hytissä

Hintaan sisältyy:
– kuljetus Mannisen bussilla koko matkan ajan
– matkanjohtajan palvelut
– laivamatkat Helsinki-Travemünde, Rostock-Trelleborg ja Tukholma-Turku B2-hytissä
– majoitukset 4 tähden hotelleissa 2 hengen huoneissa aamiaisella-
– aamiainen Löddeköpingissä ja 7.7. Silja Galaxylla
– puolihoito (7 x lounas tai päivällinen)
– sisäänpääsymaksu Mainaun saarelle ja Europa-Rosariumiin
– laivamatka Mainau-Meersburg

Lisämaksusta etukäteen ostettuna:
– A-luokan hytti TallinkSiljalla ja Finnlinesillä 75 €/hlö
– 6.7.2018 Silja Galaxyn buffetpäivällinen 33 €/hlö
– 29.6.2018 Finnlines brunssi klo 09.30-13.00,  25 €/hlö (Brunssi on runsaan aamiaisen ja lounaan välimuoto ja se nautitaan myöhemmin kuin aamiainen, mutta aikaisemmin kuin lounas. 9.30–11.00 tarjolla on aamupalapainotteinen kattaus ja 11.00–13.00 kattausta täydennetään lounaspainotteisilla tarjoiluilla.)
–  29.6.2018 Finnlines päivällinen klo 18.30-20.00 29 €/hlö, sis. vesi, mehu, maito, kahvi/tee
– 28.6.2018 Finnlines superior buffetpäivällinen klo 18.30-20.00 37 €/henkilö, sis. viini, olut, virvoitusjuomat, vesi, mehu, maito, kahvi/tee.
– Pfänderbahnin gondolihissi non 15 €/henkilö (maksu paikanpäällä).

Huomioitavaa: matka toteutuu. Matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai uudenmallinen henkilökortti. Ilmoittatumisen yhteydessä muistathan kertoa syntymäaikasi sekä paikan, josta nouset bussin kyytiin. Itävallassa ja Saksassa valuuttana ovat eurot. Liechtesteinin valuuttana toimii Sveitsin frangi.
Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.

Matkan varaus

- Matka ei varattavissa -