25.-26.5.2019 Silakan litkausta Raippaluodossa ja yöpyminen Merenkurkun Majatalossa Björköby

25.-26.5.2019 Silakan litkausta Raippaluodossa ja yöpyminen Merenkurkun Majatalossa Björköby

Tervetuloa Mannisen matkassa litkaamaan silakkaa Suomen pisimmälle sillalle (1045m) Raippaluotoon.

Tervetuloa Mannisen matkassa litkaamaan silakkaa Suomen pisimmälle sillalle (1045m) Raippaluotoon.

Keväisin silakat parveutuvat sankoin joukoin kutemaan. Vaasan seudulla tämä ajoittuu touko-kesäkuuhun. Raippaluodon silta on yksi suosituimmista litkauspaikoista ja parven sattuenssa sillan alle, voi saada vaikka ämpärillisen silakoita alle tunnissa.  Kalastus tapahtuu sillalta ”litkaamalla”. Litkaamisesta ja välineistä lisää ilmoittautumisen jälkeen (laskun mukana tulee yksityiskohtaiset ohjeet).

1.matkapäivä 25.5.2019
Lähdemme aamulla varhain Ruovedeltä. Ajamme Virtain kautta Vaasaan. Matkalla pidetään kahvitauko. Perillä ollaan n. klo 10.00. Opastus silakan litkauksen saloihin ja omatoimista kalastusta n. 4h.

Raippaluodon silta on Suomen pisin silta, 1045 m ja se yhdistää Raippaluodon ja Björkön mantereeseen. Yli 2000 saariston asukkaista käyttää siltaa päivittäin ja silta palvelee myös kesävieraita ja ym. vierailijoita. Tasavallan presidentti (1994-2000) Martti Ahtisaari ja Islannin tasavallan presidentti Ólafur Ragnar Grimsson vihkivät sillan 27.8.1997 ja silta korvasi silloin aikaisemmin liikennöineet lautat.

Matkalla on kuljettajana Petri Ristiniemi joka on myös ammattitaitoinen kalastusopas. Päivän päätteeksi siirtyminen Merenkurkun Majataloon Björköbyssä, jossa lounas ja majoittuminen useamman hengen huoneisiin. Majoittumisen jälkeen lähdemme kävellen näköalatorni Saltkaretille ihmettelemään maan kohoamista. Illalla saaliin käsittelyä – savustamista, saunomista ja omien eväiden syöntiä tai omakustantainen iltapala.
www.merenkurkunmajatalo.fi

Näyttävä, tummaksi tervattu Saltkaret kohoaa jopa 20 metrin korkeuteen Merenkurkun
maailmanperintöalueen moreeniselänteellä. Svedjehamniin rakennetusta näkötornista avautuvat upeat maisemat pyykkilautamoreenien (De Geer -moreenit) muodostamille laajoille kentille. Ainutlaatuinen moreenisaaristo on todiste viimeisimmän jääkauden mahtavasta voimasta Merenkurkussa.

Tornista näkyvä alue on erinomainen esimerkki Suomen De Geer -moreenialueista. Tornista on iloa monille linnuista kiinnostuneille, sillä alueella liikkuu paljon saaristoille tyypillisiä lintulajeja, kuten nokikanoja, tiiroja ja merikotkia. Puinen näkötorni on myös oiva välietappi retkeilijöille, sillä se sijaitsee luontopolku Bodvattnetin kierron ja Björkö-Panike-vaellusreitin varrella.

2.matkapäivä 26.5.2019
Aamiainen klo 04.30,  jonka jälkeen aamukalastukselle Raippaluodon sillalle.  Paluumatkalle lähdemme n. klo 09.00, matkalla pidetään tauko. Takaisin Ruovedellä ollaan n. klo 12.30

Matkan hinta: 149 €/hlö sis. kuljetus, opastus, majoitus 1 yö useamman hengen huoneessa, 1x lounas, 1 x aamiainen, sauna, kalastusvälineet lainaan tarvittaessa

Huomioitavaa: matka toteutuu jos lähtijöitä on vähintään 16 henkilö.  Silakkalitkoja myyvät mm. tavaratalot HongKong, Motonet. Ota matkalle mukaan lämpöiset sateen kestävät vaatteet/kengät, yö/saunavarustukset ja mahdollisesti omia eväitä.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.