19.-21.4.2019 PÄÄSIÄISMATKA Tarttoon

19.-21.4.2019 PÄÄSIÄISMATKA Tarttoon

Tuhatvuotisen historian omaava Tartto on Baltian vanhimpia kaupunkeja ja Viron toiseksi suurin kaupunki. Tartto on Viron henkisen elämän keskus, jota pitää yllä mm. Euroopan vanhimpiin kuuluva yliopisto ja Viron vanhin teatteri Vanemuine. Vanhan keskustan Raatihuoneen tori on tapahtumien keskipiste, jossa on helppo eläytyä tunnelmaan.

Tervetuloa Mannisen matkassa Tarttoon!

Muutama paikka vapaana, ota yhteys toimistoomme puh. 03-4864700!

Viron henkinen pääkaupunki Tartto on eteläisen Viron keskus ja maan toiseksi suurin kaupunki. Tartto on kuuluisa yliopistostaan, lukuisista museoistaan ja menneisyydestään hansakaupunkina. Myös kaupungin halki virtaava Ema-joki antaa sille oman ilmeensä. Hotel Dorpat on upea, tasokas hotelli joka sijaitsee Tartton sydämessä joen rannalla. Hotellissa on 205 huonetta jotka on kaikki varustettu nykyaikaisin mukavuuksin. Hotellin 1. kerroksessa on terveys- ja hyvinvointikylpylä, jossa luontaishoitoja, hierontaa sekä kylpylä-, kauneus- ja terveyshoitoja (mm. kampaaja, mani- ja pedikyristi sekä kosmetologi). Hotellissa on oma ravintola. Katso myös www.dorpat.ee

Matkaan lähdemme perjantai aamuna varhain pohjois-pirkanmaan/Tampereen alueelta. Laivamatka Helsingistä Tallinnaan taittuu Tallinkin Megastarilla klo 10.30. Tallinnassa laiva on klo 12.30 ja  bussi odottaa terminaalin edessä, matka jatkuu sieltä välittömästi kohti Tarttoa. Matkalla pidetään pieni tauko Adaveren Tuulik kahvilassa. Saavumme  Tarttoon Dorpat hotellille iltapäivällä. Omatoimista tutustumista alueeseen. Hotellin vieressä on suuri kauppakeskus ja uusi Vesikeskus.

Lauantai-aamuna,  aamiainen on tarjolla hotellin ravintolassa klo 07.00-11.00. Lähdemme pienelle Tartton kiertoajelulle oppaan johdolla. Kiertoajelun jälkeen mahdollisuus lähteä bussikuljetuksella Viron kansallismuseoon tai jäädä Tartton keskustaan ostoksille/katsomaan nähtävyyksiä, omakustannus. Iltapäivällä palataan takaisin hotellille. Ilta on vapaata aikaa.

Viron kansallismuseo on kansallismuseona virolaisuuden tulkitsija, kansan perusarvojen kantaja ja jatkuvuuden haltija. Vieraille avautuu sekä esineellinen että virtuaalinen maailma, joka kutsuu löytämään, tietämään ja osallistumaan itse kaikkeen. Museossa on kaksi perusnäyttelyä. ”Kohtumised” (”Tapaamiset”) on näyttely tavallisista virolaisista, jotka ovat eläneet maassa eri aikoina. Näyttely ”Uurali kaja” (”Uralin kaiku”) esittelee suomalaisugrilaisten ja samojedien perinteistä arkikulttuuria.

Sunnuntai-aamuna,  aamiainen tarjolla klo 07.00 alkaen. Aamupäivällä ehtii vielä halutessaan kaupungille ostoksille. Matkalle kohti Tallinnaa lähdetään puolenpäivän maissa. Tallinnassa on vielä aikaa ostoksille ennen laivaan astumista. Laivamatka Tallinnasta Helsinkiin tehdään mukavasti Tallinkin Star aluksella alkaen klo 16.30. Laiva rantautuu Helsinkiin klo 18.30. Kotiin lähdemme ajelemaan heti maihinnousun jälkeen.

Matkan hintaan 229 €/hlö sisältyy:
– Bussikuljetus Mannisen bussilla koko matkan ajan
– Majoitus kahden hengen standart huoneessa Dorpat hotellissa 2 yötä
– Aamiaiset hotellissa
– laivamatkat kansipaikoin meno-paluu
– Tartton kiertoajelu

Lisämaksusta etukäteen tilattuna:
– Buffet-ruokailu laivalla menomatkalla brunssi 17.50 €/hlö ja paluumatkalla buffetpäivällinen 26€/hlö
– Yhden hengen huone-lisä 50€, majoitus standard huonessa.
– Alle 12 vuotias lapsi kahden aikuisen seurassa huoneessa lisävuotella 99 €/henkilö.

Huomioitavaa: Matka toteutuu. Tällä matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai virallinen henkilöllisyystodistus. Ajokortti tai kuvallinen kelakortti eivät kelpaa.

 

Aura-Vesikeskus
Aura-keskus tarjoaa parasta urheilullista ajanvietettä kaikenikäisille. Koko perhe voi viettää mukavasti aikaa, rentoutua ja kuntoilla keskuksen uimahallissa, vesipuistossa ja kuntosalilla. Vesipuiston vetonauloja ovat 55 ja 38 metrin pituiset liukumäet.
Kuntosali tarjoaa rentoutusta mukavassa tunnelmassa. Saunasta voi nauttia 9 eri saunassa. Lisäksi kuntosalilla on poreallas ja 40 °C japanilainen kylpy.
Monipuolista ajanvietettä tarjoava vesikeskus on paras paikka syntymäpäivien tai jonkin muun tapahtuman järjestämiseen. Aura-keskus odottaa teitä viihtymään!

Viron kansallismuseo
Viron kansallismuseo on kansallismuseona virolaisuuden tulkitsija, kansan perusarvojen kantaja ja jatkuvuuden haltija. Vieraille avautuu sekä esineellinen että virtuaalinen maailma, joka kutsuu löytämään, tietämään ja osallistumaan itse kaikkeen.
Museossa on kaksi perusnäyttelyä. ”Kohtumised” (”Tapaamiset”) on näyttely tavallisista virolaisista, jotka ovat eläneet maassa eri aikoina. Näyttely ”Uurali kaja” (”Uralin kaiku”) esittelee suomalaisugrilaisten ja samojedien perinteistä arkikulttuuria.
Näyttelyosion lisäksi rakennuksessa on elokuva- ja konferenssisali, black box -teatteri, kahvila, ravintola ja museomyymälä.

Tasku Center ( Dorpat hotellin vieressä)
Tasku on Tarton keskustassa sijaitseva ostoskeskus, jossa on Etelä-Viron paras muotivalikoima. Keskuksessa sijaitsevat myös elokuvateatteri Cinamon, Dorpatin konferenssikeskus sekä yli 50 vaatteita, jalkineita ja lisävarusteita tarjoavaa myymälää ja suuri kirjakauppa.
Tyhjän vatsan täyttämiseen on runsaasti eri vaihtoehtoja: Cookbook, Da Vinci Pasta & Pizza, Ränduri PubiYakuza Sushi Bar, amerikkalainen ravintola BabyBack Ribs & BBQ, aasialaisen ruokalistan tarjoava Chopsticks, meksikolaisia ruokia tarjoava Burro, viihtyisä aulakahvila Caffeine ja nopeaa virkistystä tarjoavat Boost Juice Bar ja Coffee In.
Vieraile muodin mekassa Tarton keskustassa!

Kvartal liike- ja ostoskeskus (Dorpat hotellista noin 300m)
Tarton keskustassa sijaitseva liike- ja vapaa-ajankeskus Kvartal tarjoaa sekä kaupunkilaisille että Tarton vierailijoille mahdollisuuden tehdä ostoksia ja viettää aikaa viihtyisissä ruokapaikoissa. Syksystä 2016 on Kvartalissa avoinna myös V Spa hotel, jossa sijaitsee Viron hauskin vesi- ja saunakeskus sekä hyvinvointimaailma, ylellinen hotelli ja konferenssikeskus.
Kvartalin iskulause ”Tarton sydämessä” osoittaa, että olemme läpeensä Tarttoa rakastava liikekortteli, joka hengittää samaan tahtiin kaupungin tapahtumien kanssa.

Matkan varaus

- Matka ei varattavissa -