Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa Hyrsylän mutkaan!

Lähdemme aamulla ajamaan Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen kautta Humppilaan ja Forssaan, jossa pidämme tauon. Matka jatkuu Saukkolaan, jossa käymme nauttimassa Saukkolan Ruokasali ravintolassa päivän buffetlounaan.  

Siirrymme bussilla pienen matkaa, Karjalaiseen hirsilinnaan Hyrsylän Mutkaan. Kiti Airan pojantytär toivottaa ryhmän tervetulleeksi ja esittelee paikan. Kierroksen museoissa teemme omatoimisesti ja Hirsilinnan tuvan kahvihetken lomassa Kiti kertoo mm. Airasta ja Hyrsylän mutkan synnystä..

Hyrsylän mutka on aikuisten satumaailma ja ainutlaatuinen elämyskohde. Pihapolun varrella on Miina Äkkijyrkän "Valkoinen Vasikka", höyryveturi Haapamäen museosta, resiina Viipurista, panssaritorjuntatykki, hevospatsas talvisodan rintamavarustein, 1700-luvun aitat, herttainen lummelammikko ja paljon muuta. 
Vierailuuun kuuluu yli 20 elähdyttävää ja muistorikasta museota ja näyttelyä sekä kirpputori. Uutuutena on Airan kotimuseo, jossa jokainen pääsee lähtiessään tutustumaan kuinka Aira kaupunkikodissaan Bulevardilla asui. 

Paluumatkalle lähdemme noin klo 16.00.

Matkan hinta/henkilö: 99 €
Hinta sisältää: kuljetuksen, lounaan, pääsymaksun Hyrsylän Mutkaan ja kahvit kanelipullan kera.

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä.

Alustava reitti:  Ruovesi - Kuru - Ylöjärvi - Tampere - Sääksjärven ramppi-Lempäälän ramppi
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.