29.3.-1.4.2018 Pääsiäismatka Riikaan

29.3.-1.4.2018 Pääsiäismatka Riikaan

Riian idyllistä kaupunkisilhuettia koristavat jugendrakennukset, Vanhankaupungin kapeat pikkukujat ja keskustaa halkova joki. Riikan kulttuurielämä hakee vertaistaan, ja kaupunki on viime vuosina noussut suosituksi lomakohteeksi niin pariskuntien kuin lapsiperheiden keskuudessa. Riikaa ei ole syyttä kutsuttu Baltian Pariisiksi ja rakastavaisten kaupungiksi.

Tervetuloa Mannisen matkassa Riikaan!

to-su 29.3.-1.4.2018 reitti: Ruovesi-Orivesi-Tampere-..

Latvian Riikaa kutsutaan Pohjolan Pariisiksi. Keskustaa halkova joki, vanhat rakennukset ja eloisa kulttuurielämä yhdistävät näitä kahta kaupunkia. Riika ei kuitenkaan ole kopio, vaan ainutlaatuinen kaupunki, jolle kannattaa antaa mahdollisuus. Sijaintinsa ansiosta Riika oli merkittävä kauppakaupunki jo keskiajalla. Baltian helmi on kiehtonut aikojen saatossa lukuisia valtioita ja kansoja. Miehityshistorian vuoksi latvialaiset ovat tänäkin päivänä vähemmistö pääkaupungissaan.
Matkailijan Riikan valtteja ovat hyvät liikenneyhteydet ja sopiva koko. Kompaktista koostaan huolimatta kaupunki tarjoaa kaikkea sitä, mitä lyhyeltä citylomalta voi toivoa: nähtävyyksiä, kohtuuhintaista ruokaa, ostosmahdollisuuksia ja kulttuuria.

1. matkapäivä
Matkaan lähdemme aamulla kotipaikkakunnilta. Matkalla Helsinkiin pidämme tauon. Saavumme Länsi-satamaan Helsinkiin n. klo 09.30. Kuljettaja noutaa matkaliput terminaalista ja jakaa ne matkalaisille. Tallink Megastar lähtee matkalle kohti Tallinnaa klo 10.30. Maihinnousu Tallinnassa klo 12.30, matka jatkuu kohti Riikaa. Ajoaika Tallinnasta on noin 6 tuntia taukoineen, Riikaan saavutaan illalla. Majoittuminen Radisson Blu Daugava Hotelliin****.

Radisson Blu Daugava Hotel, Riga on 4 tähden hotelli, joka sijaitsee viehättävän Voitonpuiston vieressä 1 km:n päässä vanhastakaupungista. Hotellissa on spa, kuntosali ja ilmastoituja huoneita, joissa on ilmainen WiFi. Valoisat huoneet on sisustettu skandinaaviseen tyyliin ja niissä on minibaari, työtila ja kaapeli-tv maksukanavilla. Omassa kylpyhuoneessa on hiustenkuivaaja.
Asiakkaat voivat rentoutua höyrysaunassa, treenata kuntokeskuksessa tai kokeilla tarjolla olevia hierontoja. Henkilökunta 24h-vastaanotossa tarjoaa concierge- ja huonepalveluita. Aamiainen tarjoillaan joka aamu toisessa hotellin ravintoloista. Asiakkaat voivat myös nauttia drinkkejä hotellin baarissa. Hotelli soveltuu erinomaisesti matkailijoille, joita kiinnostavat vanhakaupunki, shoppailu ja kaupunkimatkat.

2. matkapäivä
Aamiainen tarjolla hotellin ravintolassa klo 06.30-10.00.  Klo 10.00 lähtö opastetulle kiertoajelulle/-kävelylle hotellin edestä (n. 2 h). Teemme aluksi kiertoajelun ja sen jälkeen kiertokävelyn Vanhassa kaupungissa. Käymme katsomassa keskiaikaista Pyhän Pietarin katedraalia, jonka torni on Vanhan kaupungin korkein rakennus, sekä Riian tunnetuinta nähtävyyttä Tuomiokirkkoa. Entisajan vauraudesta kertovat lukuisat jugend-tyyliset rakennukset koristeellisine veistoksineen ja takorautaisine yksityiskohtineen. Albertakatu on helmien helmi, jossa kaikki rakennukset edustavat jugendia omalla taiturimaisella ornamentiikallaan. Raatihuoneen torilla on alkuperäistä loistoa hehkuva Mustapäiden Veljesten talo. Kaikesta kauniista nauttimisesta voi jatkaa iltapäivällä omatoimisesti. Monet viehättävät kahvilat vetävät myös puoleensa ostosten tai vaikkapa taidegallerioissa käynnin lomassa. Riian iltaelämä on myös vilkasta. Tunnelmallisia ravintoloita on paljon ja jazz soi aamutunneille saakka.

3. matkapäivä
Aamiainen hotellissa. Kokonainen päivä aikaa Riiassa. Nautiskele vanhan kaupungin kauneudesta tai tutustu nykyaikaiseen ja moderniin puoleen kaupungista. Riika tarjoaa elämyksiä, niin kulttuurin kuin ostostenkin ystäville.

4. matkapäivä
Aamiainen hotellin ravintolassa. Matkatavarat pakataan bussiin ja matkalle kohti Tallinnaa lähdetään klo 08.00 aikaan. Matkalla pidetään kahvi- ja ostostauko. Tallinkin Star lähtee kohti Helsinkiä klo 16.30, saapuen sinne klo 18.30. Maihinnousun jälkeen matka jatkuu välittömästi kohti kotipaikkakuntia.

Matkan hinta / henkilö:
*289 €, kahden hengen huoneessa
Lapsi alle 12v lisävuoteessa kahden hengen huoneesta 159 €, Lapsi alle 6 v lisävuoteessa kahden hengen huoneessa 119 €

Hinta sisältää /henkilö:   
– kuljetus Mannisen bussilla koko matkan ajan
– laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki, meno Tallink Megastar, paluu Tallink Star
– hotellimajoitus 2 hengen huoneissa 3 yötä
– aamiaiset hotellissa
– Opastettu tutustuminen Riikan kaupunkiin

Lisämaksusta /henkilö:
– Yhden hengen huone-lisä 75 €
– 
Buffet-ruokailu laivalla: menomatkalla Delight buffet 16.50 €, buffetpäivällinen paluumatkalla 25 €

Huomioitavaa: matka toteutuu.  Tällä matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai henkilökortti. Ajokortti tai kuvallinen kelakortti ei kelpaa.Virossa ja Latviassa valuuttana on euro. Muista matkavakuutus!

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.