28.9.2019 Phantom – Pariisin oopperan kummitus Jyväskylässä

28.9.2019 Phantom – Pariisin oopperan kummitus Jyväskylässä

Phantom – Pariisin oopperan kummitus on komea musikaaliklassikko, jossa yhdistyy onnistuneella tavalla viihdyttävyys ja herkkyys. Sen musiikki on kuin karkkia, juoni on jännittävä ja henkilöt mielenkiintoisia ja vivahteikkaita.  Loppuunmyyty!

Tervetuloa Mannisen matkassa Jyväskylän teatteriin!

La 28.9.2019 klo 13.00 Reitti: Kuru-Ylöjärvi-Tampere-Kangasala-Orivesi-Mänttä-Keuruu-Jyväskylä  Loppuunmyyty!

Phantom – Pariisin oopperan kummitus on komea musikaaliklassikko, jossa yhdistyy onnistuneella tavalla viihdyttävyys ja herkkyys. Sen musiikki on kuin karkkia, juoni on jännittävä ja henkilöt mielenkiintoisia ja vivahteikkaita.

Eletään 1900-luvun alkua. Nuori kadulla laulava tyttö päätyy koelauluun Pariisin oopperaan samana päivänä, kun valta oopperassa vaihtuu. Viraltapantu johtaja on suojellut oopperan kellarissa asuvaa mielipuolista ja kasvoiltaan epämuodostunutta kummitusta. Kummitus rakastuu tyttöön ja ryhtyy opettamaan tätä laulamaan. Phantom on tarina siitä, kuinka musiikki voi yhdistää sielut ja siitä kuinka kiehtovaa ja vaarallista täydellisyyteen pyrkiminen ja musiikillinen kunnianhimo voi olla. Toisaalta se on tarina saavuttamattomasta rakkaudesta ja toisen täydellisestä hyväksymisestä.

Kirjailija Arthur Kopitin ja säveltäjä Maury Yestonin teos perustuu ranskalaisen lehtimiehen ja seikkailijan Gaston Lerouxin goottiklassikkoon Pariisin oopperan kummitus vuodelta 1910. Musikaali sai ensiesityksensä vuonna 1991. Kopit-Yeston teoksesta tehtiin ensin TV-versio, jonka suosio sai aikaan sen, että musikaalia alettiin myös esittää teattereissa samaan aikaan Andrew Lloyd Webberin säveltämän Oopperan kummituksen rinnalla. Kahta Oopperan kummitus -versiota verrataan usein toisiinsa ja Kopitin ja Yestonin versiota pidetään usein musiikillisesti monipuolisempana.

Jyväskylän kaupunginteatterin suurmusikaalin nimiroolissa vierailee Riku Pelo. Suomen Kansallisoopperassa vierailevana solistina toimiva Pelo on myös Virtuoso-lauluyhteen jäsen.

Ensi-ilta 7.9.2019 Jyväskylän kaupunginteatterissa.

Matkan hinta/henkilö:
*65 € (Mänttä-Keuruu)
*69 € (Kuru-Ylöjärvi-Tampere-Kangasala-Orivesi)

Hinta sisältää: kuljetuksen, musikaalilipun ja väliaikakahvit (kahvi/tee ja suolainen)

Huomoitavaa: matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä/matka. Ilmoita mahdolliset ruoka-aineallergiat (gluteeniton, maidoton).

Matkan varaus

- Matka ei varattavissa -