Savonlinnan Oopperajuhlat SEVILLAN PARTURI 25.-26.7.2019

Savonlinnan Oopperajuhlat SEVILLAN PARTURI 25.-26.7.2019

Tervetuloa Mannisen matkassa oopperamatkalle Savonlinnaan!

Sevillan Parturi Savonlinnan Oopperajuhlilla ja majoitus Sokos hotel Seurahuoneella Savonlinnassa 25.-26.7.2019

Tervetuloa Mannisen matkassa oopperamatkalle Savonlinnaan!

Sevillan parturi on yksi kautta aikain suosituimmista ja esitetyimmistä oopperoista. Säveltäjä itse johti kantaesityksen vuonna 1816. Suomessa Sevillan parturia on esitetty lukemattomia kertoja jo 139 vuoden ajan. Koomisen oopperan juoni perustuu Pierre-Augustin Beaumarchais’n komediaan.

Kreivi Almaviva vikittelee kaunista Rosinaa, jolla riittää ihailijoita. Almaviva uskoo asian entisen palvelijansa, kaikkeen pystyvän Figaron hoitoon, joka toimii nykyisin Sevillassa parturina. Kommellukset ja tunnetut aariat seuraavat toisiaan, kun Figaro järjestelee asioita ja mustasukkainen kilpakosija Bartolo yrittää karkottaa aina uudeksi muuntuvan kilpailijan nurkistaan. Bartolon juonet kuivuvat kuitenkin kokoon, ja rakastavaiset pääsevät juhlimaan häitään.

Rossinin kekseliäs ja hauska musiikki synnyttää oopperas – sa harvinaista tilannekomiik-kaa, joka inspiroi ohjaaja Kari Heiskasta vauhdikkaaseen esitykseen. ”Siinä on yllätyksiä ja toiminnallisuutta, se on kaikin puolin värikäs farssi”, luonnehtii hän Sevillan parturia. Juonihan on koomisissa oopperoissa aina sama: ensin asiat sotketaan, sitten ratkaistaan. Lopussa kaikki ovat onnellisia, varsinkin sopraano ja tenori, koska he saavat toisensa ilman, että kukaan kuolee.

Muotisuunnittelija Teemu Muurimäki tekee Savonlinnassa ensimmäisen oopperapuvustuk-sensa. ”Tarinan hahmot naami-oituvat toisiksi hahmoiksi, mutta yleisön pitää silti pysyä kärryillä, kuka on kuka. Se pitää ottaa puvuissa huomioon.” Olavinlinnan olosuhteet eivät häntä säikytä, ne ovat hänelle jo Savonlinnan ”rakkaan ja tärkeän” taidelukion ajoilta tutut.

Esitys Olavinlinnassa klo 19.00. Esityskieli italia. Tekstitys suomeksi ja englanniksi. Esityksen kokonaiskesto n. 3 tuntia. Yksi väliaika.
Rooleissa mm. Laura Verrecchia, Ville Rusanen, Alexey Tatarintsev, Raffaele Raffio, Shavleg Armasi, Päivi Pylvänäinen, Joonas Asikainen.

Matkaan lähdemme Torstai-aamuna, alustava reitti Kuru-Ylöjärvi-Tampere-Orivesi-Vilppula-Mänttä-Keuruu-Petäjävesi-Jyväskylä… Matkalla pidämme tauon.
Saavumme Savonlinnaan iltapäivällä. Majoittuminen hotelli Seurahuoneelle. Majoittumisen jälkeen yhteinen päivällinen hotellilla. Illalla omatoiminen siirtyminen Olavinlinnan oopperanäyttämölle. Hotellilta on lyhyt kävelymatka. Sevillan Parturi esitys alkaa klo 19.00. Oopperaliput saatte kuljettajalta. Omatoiminen paluu hotellille esityksen jälkeen.

Perjantai-aamuna nautimme aamiaisen hotellissa. Aamupäivällä vielä hetki aikaa Savonlinnassa, mahdollisuus käydä nauttimassa vaikka toritunnelmasta tai käydä sisävesiristeilyllä. Puolenpäivän aikaan lähdemme kotimatkalle. Matkalla nautitaan maittava lounas Pöyhölän Pappilan noutopöydästä.

Matkan hinta 245€/henkilö sisältää: Bussikuljetuksen, majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisella, 2xruokailun

Lisämaksusta:  Oopperalippu (kts hinnat alla), Yhden hengen huone-lisä 100 €

Oopperalippujen paikat ja hinnat, ilmoita varatessasi haluamasi paikka:
A-katsomo rivi 6 hinta 145 €/hlö
A-katsomo rivi 9 hinta 166 €/hlö
B-katsomo rivit 9-10 hinta 145 €/hlö

Olavinlinnan katsomokartta

Huomioitavaa: matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitkaa mahdolliset ruoka-aineallergiat sekä mistä haluatte oopperalipun.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.