Päiväretki Serlachius-museoon Mänttä

Päiväretki Serlachius-museoon Mänttä

”Kiven pinnan alla on myös sen sisässä piilevä kauneus. Tämän kauneuden ihminen on oppinut paljastamaan jo tuhansia vuosia sitten.” Harry Kivijärvi

Tervetuloa Mannisen matkassa sykähdyttävälle museokierrokselle Mänttään!

Serlachius pääkonttori Gustav ja taidemuseo Gösta Paviljonki

La 16.3.2019
La 13.4.2019

Alustava matkaretitti: Ylöjärvi-Tampere-Orivesi-Mänttä

Lähdemme aamulla kohti Mänttää, missä tutustumme Serlachius-museo Gustaviin, entiseen paperiyhtiön pääkonttorin arkkitehtuuriin ja sen näyttelyihin. Tammikuun lopulla Gustavissa on uutuusnäyttely 1800-1900-luvun vaihteessa vaikuttaneen Ehströmien taiteilijapariskunnan mielenkiintoista tuotantoa ja henkilöhistoriaa.  Eric O.W. Ehrström (Bucklan) tunnetaan taideteollisuusmiehenä lasiesineistään sekä metalli- ja emalitöistään kuten upeista koruista. 

Opastuksen jälkeen siirrymme bussilla pääkonttorilta taidemuseo Göstan paviljonkiin. Paviljonki on taidemuseo Göstan laajennusosa, mikä valmistui kesäkuussa 2014. Se moninkertaisti Göstan näyttelytilat ja toteutti vuorineuvoksen Gösta Serlachiuksen alkuperäisen haaveen omasta taidemuseosta Mäntässä.

Paviljongin ravintolassa nautimme lohikeitto lounaan (keitto, leivät, jälkiruoka, vesi).

Lounaan jälkeen lähdemme opastetulle kierrokselle paviljonkiin, jossa näemme Bucklanin lahjakkaan vaimon Olgan eli Ollin maalauksia ja piirustuksia. Göstan päänäyttelysalin täyttävät vaikuttavat veisstokset: Kiven aika -näyttely tarjoaa edustavan otoksen teoksia Suomen kuvanveiston 1960- ja 70-lukujen kansainvälisen menestyksen kärkitaiteilijoilta, Harry Kivijärveltä. Kivijärvi tuli suurelle yleisölle tutuksi J.K. Paasikiven muistomerkistä Itä ja Länsi. Näyttelyssä esittäytyy myös kuusi suomalaista nykykuvanveistäjää.

Opastuksen jälkeen nautimme vielä iltapäivä kahvit ja mahdollisuus käydä museokaupassa. Paluulähtö kotipaikkakunnille klo 16.00.

Matkan hinta / henkilö: 59 €
Hinta sisältää: kuljetuksen, opastukset Gustav ja Gösta museoissa, keittolounaan, iltapäiväkahvit

Huomioitavaa: matkat toteutuvat, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä/päivä. Mahdolliset ruoka-aineallergiat olisi hyvä ilmoittaa etukäteen.

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.