11.-13.12.2020 Tarton joulumarkkinat

11.-13.12.2020 Tarton joulumarkkinat

Tartosta tulee joulukaupunki joka vuosi aina ensimmäisenä adventtisunnuntaina, kun raatihuoneentorilla sytytettävästä kynttilästä syttyvät kaikki keskustan jouluvalot. Perinteiset joulumarkkinat järjestetään lauantaina 12.12.2020 ja joulun tunnelmaan virittäytyminen voi alkaa!

Kuva: Jaak Nilson / Visit Tartu

Tervetuloa Mannisen matkassa joulukaupunki Tarttoon!

Tartosta tulee joulukaupunki joka vuosi aina ensimmäisenä adventtisunnuntaina, kun raatihuoneentorilla sytytettävästä kynttilästä syttyvät kaikki keskustan jouluvalot. Samassa paikassa tavataan myös kaikkina tulevina sunnuntaina ja jouluaattona. Lauantaina 12.12.2020 järjestetään perinteiset joulumarkkinat Küüni-kadulla. Kauniisti koristeltuun Tarton keskustaan saapuu noin 200 kauppiasta, jotka myyvät Virossa valmistettuja käsitöitä, savuliha- ja kalatuotteita, mustaamakkaraa, hapankaalia, leivonnaisia, hunajaa, makeisia, lämpimiä juomia, piirakoita ja muuta. Täällä jos jossakin pääset varmasti kiinni joulun tunnelmaan!

Viron henkinen pääkaupunki Tartto on eteläisen Viron keskus ja maan toiseksi suurin kaupunki. Tartto on kuuluisa yliopistostaan, lukuisista museoistaan ja menneisyydestään hansakaupunkina. Myös kaupungin halki virtaava Ema-joki antaa sille oman ilmeensä. Hotel Dorpat on upea, tasokas hotelli, joka sijaitsee Tartton sydämessä joen rannalla. Hotellissa on 205 huonetta, jotka on kaikki varustettu nykyaikaisin mukavuuksin. Hotellin 1. kerroksessa on terveys- ja hyvinvointikylpylä, jossa luontaishoitoja, hierontaa sekä kylpylä-, kauneus- ja terveyshoitoja (mm. kampaaja, mani- ja pedikyristi sekä kosmetologi). Hotellissa on oma ravintola. Katso myös www.dorpat.ee

Perjantai 11.11.2020
Lähdemme matkaan aamulla kotipaikkakunnilta kohti Helsinkiä ja Länsisatamaa. Tallink Megastar lähtee kohti Tallinnaa klo 10.30 saapuen perille klo 12.30. Bussi odottaa terminaalin edessä, josta matka jatkuu kohti Tarttoa. Saavumme  Tarttoon Hotel Dorpatiin iltapäivällä. Majoittumisen jälkeen on loppupäivä aikaa omatoimiselle tutustumiselle kaupunkiin. Hotelli sijatsee hyvällä paikalla kaupungin keskustassa aivan vanhankaupungin kulmalla.

Tarton suosituimpia kohtaamispaikkoja ja samalla yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä on Raekoja plats eli Raatihuoneen tori. Raatihuoneen aukio vaikuttavine rakennuksineen on jo itsessään unohtumaton kokemus. Raatihuoneen hempeän vaaleanpunainen ulkoasu, Tartton taidemuseon vino rakennus, kaupungin läpi kulkeva Emajoki ja Suudlevad tudengid -patsas, joka esittää suutelevia opiskelijoita, ovat muutamia Tarton tunnetuimpia maamerkkejä. Raatihuoneen aukion valtaa joulunaikaan tunnelmallinen koristus ja ihana joulun henki. Raekoja plats on erinomainen lähtökohta Tarttoon tutustumiselle. Lisätietoa kaupungin nähtävyyksistä ja aktiviteeteista voi kysyä Raatihuoneentorilla sijaitsevasta matkailuinfosta.

Lauantai 12.12.2020
Aamiainen on tarjolla hotellin ravintolassa klo 07.00-11.00 ja mahdollisuus aamu-uintiin Aura Water Centerissä. Aamiaisen jälkeen lähdemme Tartton kiertoajelulle oppaan johdolla (kesto n. 2 h). Opastus on suomenkielinen. Kiertoajelun jälkeen on koko loppupäivä omatoimista aikaa tehdä ostoksia, herkutella ja tunnelmoida Tarton joulumarkkinoilla! Markkinat ovat avoinna klo 16.00 saakka.

Tartto on erinomainen kohde myös shoppailuviikonloppuun. Tartto tarjoaa monipuoliset ostosmahdollisuudet aina suurista ostoskeskuksista elegantteihin muotiliikkeisiin ja idyllisiin käsityöputiikkeihin. Muutamia suosittuja ostoskeskuksia ovat Tasku, Kaubamaja ja Zeppelin. Viron vahva käsityöperinne näkyy luonnollisesti myös Tartossa ja yksi ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde on perinteistä Virolaista käsityökulttuuria edustava Antoniuksen piha, jossa Killan mestarit valmistavat koriste- ja käyttöesineitä mm. keramiikasta, nahasta ja lasista. Täydellisiä kotiinviemisiä Tartosta ovat käsitöiden lisäksi myös vaatteet, kengät ja antiikki, sekä erikoiset paikalliset elintarvikkeet.

Tarton ravintolatarjonta on runsas ja monipuolinen. Tarton trendikäs Raatihuoneentori on täynnä erilaisia ruokailupaikkoja, joissa voi nauttia edullisen lounaan kera tuopillisen huurteista olutta tai lasillisen hyvää viiniä. Rüütli-kävelykadun varrelta löytyy erinomainen valikoima ruokailupaikkoja monipuolisilla menuilla aina pizzoista räiskäleihin, salaatteihin ja suussasulaviin jälkiruokiin. Tarton ravintolamaailmassa eri ruokakulttuurit ovat hyvin edustettuina.

Sunnuntai 13.12.2020
Aamiainen tarjolla klo 07.00 alkaen ja mahdollisuus aamu-uintiin Aura Water Centerissä. Aamupäivällä ehtii vielä halutessaan kaupungille ostoksille. Matkalle kohti Tallinnaa lähdetään puolenpäivän maissa. Tallinnassa on vielä hetki aikaa ostoksille ennen laivaan astumista. Laivamatka Tallinnasta Helsinkiin tehdään mukavasti Tallinkin Star aluksella alkaen klo 16.30. Laiva saapuu Helsinkiin klo 18.30. Kotimatkalle lähdemme heti maihinnousun jälkeen.

Matkan hinta/henkilö:
229 € jaetussa kahden hengen huoneessa
275 € yhden hengen huoneessa

Hinta sisältää:
– Bussikuljetus Mannisen bussilla koko matkan ajan
– Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Hotel Dorpat, 2 yötä
– Aamiaiset hotellissa
– Laivamatkat kansipaikoin meno-paluu
– Tartton opastettu kiertoajelu
– Aamu-uinti mahdollisuus viereisessä Aura Water Centerissä

Lisämaksusta etukäteen varattuna:
– Myöhäinen aamiainen menomatkalla 18 €/hlö
– Buffetpäivällinen paluumatkalla 26 €/hlö

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Tällä matkalla tarvitaan passi tai virallinen henkilökortti. Muutokset matkaohjelmaan ovat mahdollisia.

Alustava reitti: Ruovesi – Vilppula – Mänttä – Orivesi – Tampere – moottoritien pysäkit matkalla Helsinkiin

Peruutusehdot: Matkan peruessaan asiakas on oikeutettu maksun palautukseen vähennettynä matkanjärjestäjälle aiheutuneilla todellisilla kustannuksilla. Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.