Tietoja matkasta
Lähde valloittavan kauniiseen, keväiseen Hollantiin, jossa miljoonat tulppaanit ja kukkivat puut tervehtivät sinua. Lukuisien kanavien ja siltojen Amsterdam on viihtyisä suurkaupunki, jossa liikkuminen on vaivatonta. Kukkatoreja, kauniita taloja, timantteja ja tuulimyllyjä, niistä on unohtumattomat kokemukset tehty.
Sunnuntai 19.4.2026
Lähdemme Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta aamulla. Ajamme Helsinkiin Vuosaareen, josta Finnlinesin laiva lähtee kohti Saksaa Travemündeen klo 15.00. Majoitumme A/B-luokan kahden hengen hytteihin. Laivalla on mahdollista ostaa lisämaksusta päivällinen. Laivalla on ihanaa nauttia rauhallisesta tunnelmasta.
Maanantai 20.4.2026
Leppoisa meripäivä. Aikaa nauttia laivan palveluista, käydä saunassa ja poreammeessa sekä tehdä edullisia ostoksia laivan pienessä putiikissa. Tai voit vaikka istahtaa valmiiseen pöytään nauttimaan buffetpöydän antimista. Ruokailut laivalla lisämaksusta. Laiva saapuu Travemündeen klo 21.00. Poistuminen laivasta ja reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Ahrensburgissa majoitumme hotelliin, Hotel Am Schloss.
Tiistai 21.4.2026
Aamiainen hotellin ravintolassa ja huoneiden luovutus. Matka jatkuu Pohjois-Saksan halki kohti Hollantia. Matkalla pidämme taukoja, jolloin on mahdollista nauttia lounasta. Hollannin puolella voidaan ihailla silmänkantamattomiin näkyviä kukkivia tulppaanipeltoja. Illaksi saavumme Hoofddorpiin ja majoitumme NH Schiphol Airport hotelliin. Amsterdamin keskustaan noin 20 km.
Keskiviikko 22.4.2026
Aamiaisen jälkeen lähdemme suomenkielisen oppaan johdolla Keukenhofin kukkapuistoon. Tämä kukkapuisto on yksi Euroopan suurimmista ja se on noin 32 hehtaaria. Puistossa kukkivat monet kevään kukat kuten tulppaanit, hyasintit, liljat, orkideat jne. Kukkarivistöt häikäisevät sateenkaarenvärisinä ja ihasteltavaa sekä valokuvattavaa on silmänkantamattomiin. Keukenhofista ajamme Amsterdamin keskustaan, josta lähdemme 1,5 h lounasristeilylle oppaan johdattamana. Kanavaristeily Amsterdamissa on aina elämys, jonka aikana voit rentoutua ja nauttia maisemista. Risteilyn aikana nautitaan keittolounas. Risteilyn jälkeen siirtyminen tuttuun hotelliin.
Torstai 23.4.2026
Aamiaisen jälkeen retkeilemme oppaan johdolla Edam ja Simondehoeve juusto- ja puukenkätilalle. Juustolassa nautitaan tyypillinen hollantilainen lounas, jossa tarjolla keittoa, perunassalaattia, leipää, savustettua makrillia ja hedelmiä. Iltapäivällä omatoimista aikaa tutustua Amsterdamin keskustaan. Bussikuljetus myöhään iltapäivästä takaisin hotellille.
Edam nimestä tulee ensimmäisenä mieleen tietysti juusto. Jo vuosisatojen ajan tunnettu pallojuusto on lähtenyt pikkukaupungista kaikkiin maailman kolkkiin. Edam on kuitenkin enemmän kuin vain juusto. Kaupungilla on rikas historia 1100 -luvulta alkaen, jolloin maanviljelijät ja kalastajat asettuivat Ij-joen rantamille. Kylästä kasvoi hiljalleen rikas kauppakaupunki, jossa mm laivanrakennus esitti tärkeää roolia. Hyvin säilyneet vanhat talot sekä kuvankauniit aukiot ja sillat luovat ainutlaatuisen tunnelman.
Simonehoeve Cheese Farm and Clog Factory sijaitsee Katwoudessa lähellä viehättävää Volendamin kaupunkia. Juustotilan omistaa Tollin perhe. Tila on ollut perheen omistuksessa useiden sukupolvien ajan, mutta vuonna 1981 he alkoivat keskittyä juuston valmistukseen, kun Volendamista alkoi tulla suosittu lomakohde.
Amsterdam - on Hollannin pääkaupunki ja tunnettu kauniista kanavistaan mikä on Unsecon maailmanperintökohde, kapeista taloista ja polkupyöristä. Kaupunki on kulttuuriltaan monipuolinen ja siellä on kuuluisia museoita, kuten Van Gogh, Rembrandt House -museo ja Rijksmuseo. Amsterdamissa yhdistyvät historia, taide ja rento ilmapiiri ja se on yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista.
Perjantai 24.4.2026
Aamiainen hotellissa. Jätämme hyvästit Amsterdamille ja lähdemme ajelemaan Afsluitdijk –patotien kautta Saksan puolelle. Matkalla poikkeamme Volendamin kalastajakylässä, missä ihailemme kylän kaunista ja vilkasta satamaa sekä kadunvarren pikkuputiikkeja. Päivän aikana ajamme Hollannin ja Saksan halki bussin ikkunasta maisemia ihaillen ja sopivin välein taukoja pidellen. Saavumme illaksi Travemündeen, jossa on vielä mahdollista tehdä viimehetken ostoksia. Finnlinesin laivan lähtöselvitys alkaa Travemündessa klo 22.00 ja laivaan pääsemme pian tämän jälkeen. Majoittuminen hytteihin.
Laauantai 25.4.2026
Päivä merellä aikaa sulatella matkan antia, syödä hyvin ja nauttia laivan palveluista. Laivan saunassa voi pestä pois "matkan pölyt". Lisämaksusta kuohuviinibrunssi klo 09.30 - 13.30 ja buffetpäivällinen klo 18.30 - 20.00. Laivan Cafeteria on auki alkaen klo 08.00, josta saa kahvia/teetä ja pientä syömistä.
Sunnuntai 26.4.2026
Meriaamiainen lisämakusta. Laiva saapuu Helsinkiin klo 10.00.
Matkan hinta /henkilö:
1399 €, kahden hengen huoneessa ja kahden hengen B2-sisähytissä
2045 €, yhden hengen huoneessa ja yhden hengen B1-sisähytissä
1465 €, kahden hengen huoneessa ja kahden hengen A2-ikkunallisessa hytissä
2139 €, yhden hengen huoneessa ja yhden hengen A1-ikkunallisessa hytissä
Hintaan sisältyy:
- kuljetus Mannisen bussilla koko matkan ajan
- laivamatkat Helsinki - Travemünde-Helsinki B2-hytissä
- hotellimajoitus*** 1 tai 2 hengen huoneessa 4 yötä
- aamiaiset hotellissa
- sisäänpääsymaksu Keukenhofin kukkapuistoon, lounasristeily Amsterdamissa,
- suomenkielinen opas 22.4. koko päivä ja 23.4. puolipäivää.
- vierailu juustolaan ja puukenkäverstaalle
- lounas juustolassa
Lisämaksusta etukäteen ostettuna/henkilö:
- Finnlinesin ateriapaketti meno-paluu 182 € ( 3 x aamiainen, 2 x lounas, 1 x päivällinen ja 2 x Superior-päivällinen)
Finnlines aterioilla tarjoillaan maito, vesi, tuoremehu, tee ja kahvi. Superior päivällisellä saa lisäksi ruokajuomaksi myös hanaolutta, hanaviiniä ja virvoitusjuomat.
Huomioitavaa: matka toteutuu jos lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Tällä matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai uudenmallinen henkilökortti. Suosittelemme matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa. Tarkistakaa vakuutusyhtiöltä, että matkavakuutukseen sisältyy matkan peruutusturva.
