8.-20.5.2020 Kevätmatka Puolaan ja Saksaan ”Tatralta Elbelle – Krakovasta Berliiniin”

8.-20.5.2020 Kevätmatka Puolaan ja Saksaan ”Tatralta Elbelle – Krakovasta Berliiniin”

Matkalla tutustumme Keski‐Euroopan upeisiin kaupunkeihin ja näemme hienoja, historiallisia kohteita ja näemme monipuolisia maisemia.

Tervetuloa Mannisen matkassa uutuusmatkalle!

Alustava matkareitti: Mänttä-Vilppula-Ruovesi-Kuru- Ylöjärvi-Tampere-..

Matkalla tutustumme Keski‐Euroopan upeisiin kaupunkeihin ja näemme hienoja, historiallisia kohteita. Ohjelmassa mm. puolalaissäveltäjä Chopinin Varsova, Krakovan upeasti säilynyt keskiaikainen keskusta, Wieličkan suolakaivokset, talviurheilusta kuuluista Zakopane, Saksan historiallisia kaupunkeja Dresden, Leipzig ja Berliini sekä kirkkoja ja monipuolisia maisemia. Menomatkalla ajetaan Baltian maiden läpi ja paluumatka kuljetaan Saksasta laivalla takaisin kotimaahan.

Pe 8.5.2020
Lähdemme aamulla varhain Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta kohti Helsinkiä, jossa nousemme Eckerö Linen laivaan ja Tallinnaan saavuttuamme jatkamme matkaa Latviaan. Nautimme päivällisen*) Bauska kaupungissa. Illalla myöhään saavumme Liettuassa Panevezysin kaupunkiin, jossa majoitumme Romantic hotelliin. (Tallinna-Panevezys 470km)

La 9.5.2020
Aamiaisen jälkeen matkaamme Liettuan entiseen pääkaupunkiin Kaunasiin, jossa kävelykierros vanhassa kaupungissa ja kierroksen jälkeen vapaata aikaa. Iltapäivällä matka jatkuu Puolaan. Majoitumme illalla Lomzan kaupungissa Gromada -hotelliin, jossa nautimme myös päivällisen*). (380km)

Su 10.5.2020
Aamiainen hotellissa. Matka jatkuu Puolan pääkaupunkiin Varsovaan, jossa teemme opastetun kierroksen bussilla ja vanhassa kaupungissa jalkaisin. Kierroksen aikana vapaata aikaa kaupungilla. Iltapäivällä jatkamme bussilla kohti Krakovaa ja majoitumme kahdeksi yöksi Vienna Hotelliin hieman kaupungin keskustan ulkopuolelle. Päivällinen hotellilla*). (450km)

Ma 11.5.2020
Aamiaisen jälkeen aloitamme Krakovan päivämme. Teemme kaupunkikierroksen suomenkielisen oppaan johdolla osittain bussilla ja osittain kävellen. Krakovan vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja sen keskus on Rynek Glowny -aukio, jonka keskellä on suuri kauppahalli. Wawelin linna (näemme ulkoapäin) on kaupungin tunnetuin nähtävyys. Käymme myös Kazimierzin juutalaiskaupunginosassa sekä Nova Hutassa, joka oli sosialismin aikainen mallikaupunki ja se rakennettiin propagandatarkoituksessa. Vierailemme iltapäivällä Schindlerin tehtaalla, joka on nykyisin museo ja on tunnettu Spielbergin Schindlerin Lista elokuvasta. Museo kertoo saksalaisten miehitysajasta Krakovassa toisen maailmansodan aikana sekä juutalaisten kohtalosta tuolloin. Päivällinen hotellilla*). (50km)

Ti 12.5.2020
Varhainen aamiainen hotellilla, jonka jälkeen lähdemme Wieliczkaan, jossa laskeudumme alas entiseen Suolakaivokseen, joka on nykyisin museo. Opastetulla kierroksella saamme kuulla tämän Unescon maailmanperintölistaan kuuluvan kaivoksen historiaa ja nähdä erikoisia saleja ja rakennelmia, joita kaivoksen sisään on rakennettu. Erikoisin sali lienee Pyhän Kingan kappeli alttareineen ja kattokruunuineen. Kaivokselta matka jatkuu Tatralle mm. talviurheilusta kuuluisaan Zakopanen kaupunkiin. Majoitumme kahdeksi yöksi Hotel Mercury Kasprowy -hotelliin, jossa nautimme myös päivällisen*). Hotellin kylpyläosasto on käytettävissä. (140km)

Ke 13.5.2020
Aamiaisen jälkeen vietämme mukavan päivän Zakopanessa, joka on viehättävä myös talviurheilukauden ulkopuolella. Kaupungille on tunnusomaista tummasävyisistä hirsistä rakennetut vuoristolaistalot. Keskustaa halkova Krupowki on Zakopanen ja ehkä koko Puolan tunnetuin kävelykatu, jonka varrelta löytyy paljon ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä. Kierrämme kaupunkia ja sen ympäristöä oppaan johdolla ja vietämme vapaa-aikaa keskustassa. Nousemme (lisämaksusta) köysiradalla tai funikulaarilla läheiselle vuorelle ihailemaan Tatran maisemia (säävaraus). Päivällinen hotellilla*). (20km)

To 14.5.2020
Aamiaisen jälkeen jätämme Tatran ja aloitamme bussimatkan kohti Saksaa. Päivän aikana matkaamme halki Puolan Sleesian alueen ja ohitamme mm. Katovicen ja Wroclawin kaupungit. Ylitämme rajan Saksaan ja saavumme illalla Domero Hotel Dresdeniin kaupungin keskustan ulkopuolella, jossa nautimme päivällisen*). (620km)

Pe 15.5.2020
Aamiainen hotellilla. Tutustumme Dresdenin kaupunkiin oppaan johdolla. Kierrämme kaupunkia osittain bussilla ja välillä myös kävelemme. Toisen maailmansodan jälkeen täysin uudelleen rakennetussa Saksin osavaltion pääkaupungissa on koko Euroopan mittapuulla hienoa taidetta ja arkkitehtuuria. Elbe-joki hallitsee kaupunkikuvaa, jonka barokkitornien ja – kupolien silhuetti on jälleen ehjä. Näemme ulkoapäin mm. Zwingerin barokkirakennusten ryhmän, Pyhän Kolminaisuuden katedraalin, Residenzschloss-palatsin sekä Semperoper oopperatalon, joka on yksi Euroopan komeimmista. Vapaata aikaa kaupungilla ja lounas*). Iltapäivällä siirrymme bussilla läheiseen Meissenin kaupunkiin, joka tunnetaan posliinistaan. Tutustumme historialliseen edelleen toimivaan posliinitehtaaseen ja sen tehtaanmyymälään. Illaksi palaamme hotelliin Dresdeniin. (70 km)

La 16.5.2020
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Leipzigin kaupunkiin, johon tutustumme kiertoajelulla. 900- vuotisesta messuhistoriasta tunnetun kaupungin muita nähtävyyksiä ovat mm. suuri päärautatieasema, vanha raatihuone ja Tuomaskirkko, jossa itse Johan Sebastian Bach johti kuuluisaa pojista koostuvaa enkeliäänistä Tuomaskuoroa. Bach on myös haudattu kirkkoon. Iltapäivästä aloitamme matkan Berliiniin, jonne saavumme illalla ja majoitumme Hotel Sylter Hofiin aivan Berliinin länsiosan keskustaan. Päivällinen hotellilla*). (320km)

Su 17.5.2020
Aamiainen hotellilla. Berliiniin tutustuminen alkaa opastetulla bussikiertoajelulla, jonka aikana näemme paljon tunnettuja maamerkkejä yhdistyneen Saksan pääkaupungista molemmin puolin entistä rajamuuria. Näemme myös vanhaa Berliinin muuria kierroksen aikana. Keisari Wilhelmin kirkko on tarkoituksella jätetty raunioiksi sodan jälkeen. Reichstag on nykyisen yhdistyneen Saksan valtiopäivätalo, joka tunnetaan myös lasikupolistaan, jonka sisällä voi kävellä. Branderburgin portti on kaupungin tunnetuin symboli. Holokaustin muistomerkki on erikoinen yli 2000:sta kantikkaasta betonikivestä koottu korttelin kokoinen alue, jonka sisällä voi kävellä. Itäisen Berliinin puolella on vielä paljon rakennustyömaita, mutta vanhassa Itä-Berliinin keskustassa Alexanderplatzilla seisoo 368 metriä korkea TV-torni, joka on myös näköalatorni. Charlottenburgin linna (ei sisäänkäyntiä) on samannimisen kaupunginosan keskipiste. Käymme katsomassa myös vuoden 1936 Berliinin Olympialaisten stadionia. Iltapäivällä tutustumme Berliinissä sijaitsevaan olutpanimoon kierroksella ja nautimme lounaan*) maistiaisten kera. Yöpyminen tutussa hotellissa.  (40km)

Ma 18.5.2020
Aamiaisen jälkeen on mahdollista lähteä omatoimiselle ostos- tai tutustumiskävelylle hotellimme lähellä oleville ostoskaduille. Tunnettu tavaratalo KaDeWe (Lännen tavaratalo) sijaitsee 800 metrin päässä hotelliltamme. Puolenpäivän maissa pakkaamme bussin ja lähdemme matkalle kohti Lyypekkiä ja Travemündea. Myöhäinen lounas*) matkan varrella Schwerinin historiallisessa kaupungissa, jonka päänähtävyys on valtava eri tyylilajeilla sekoitettu Schwerinin linna (ei sisäänkäyntiä). Illalla on vielä mahdollisuus tuliaisostoksiin Travemunden satamatalon juomakaupassa. Nousemme myöhään illalla Finnlinesin laivaan ja majoitumme hytteihin. Laiva lähtee kohti Helsinkiä aamuyöstä. (320km)

Ti 19.5.2020
Päivä merellä. Nyt voi rauhassa levätä ja nauttia laivamatkasta Itämeren halki ja miettiä mitä kaikkea sitä onkaan tullut nähtyä. Laivan Brunssi on katettu ravintolaan klo 09.30 alkaen ja päivällinen klo 18.30-20.00.
Myös laivan saunassa voi käydä pesemässä ”matkan pölyt” pois.

Ke 20.5.2020
Aamiainen laivalla klo 08.00. Saavuttuamme Helsingin Vuosaaren satamaan klo 9.30 ajamme laivasta ulos. Matka kotipaikkakunnille voi alkaa. (0-250km)

Matkan hinta / henkilö:
1399 €, kahden hengen huoneessa ja laivalla kahden hengen sisähytissä (B2)
1485 €, kahden hengen huoneessa ja laivalla kahden hengen ikkunahytissä (A2)

Hintaan sisältyy:
– kuljetus Mannisen bussilla koko matkan ajan
– matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
– laivamatka Helsinki-Tallinna kansipaikoin ja aamiainen
– Finnlines-laivalla Travemünde-Helsinki B2/A2-hytissä
– ruokailut Finnlines-laivalla Travemünde-Helsinki (brunssi, päivällinen, aamiainen)
– majoitukset 3-4 tähden hotelleissa 10 yötä kahden hengen huoneessa aamiaiset hotellissa
– kiertoajelut, pääsymaksut ja opastukset ohjelman mukaisesti
– puolihoito sis. 10 lounasta/päivällistä, tekstissä merkitty*)

Lisämaksusta etukäteen ostettuna/henkilö:
– yhden hengen huone/ B1 hyttilisä 570 €
– Zakopane Furnikulare pääsylippu meno-paluu noin 8 €/henkilö, Köysirata pääsylippu noin 25 €/henkilö. Hinnat vahvistuvat keväällä 2020.
– hotellien puolihoitoruokailuissa juomat, maksetaan paikanpäällä omakustannushintaan.

Huomioitavaa: matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Tällä matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai uudenmallinen henkilökortti. Mainitsettehan mahdolliset ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä.

Hotellit:
Panevezys Liettua: Hotelli Romantic, Kranto g. 24, Panevėžys 35173
Lomza Puola: Hotel Gromada Lomza, Rządowa 1, 18-400 Łomża
Krakova Puola: Vienna House Easy Cracow, Przy Rondzie 2, 31-547 Kraków
Zakopane Puola: Hotel Mercury Kasprowy, Szymaszkowa 1, 34-500 Zakopane
Dresden Saksa: Hotel Dresden Airport, Karl-Marx-Straße 25, 01109 Dresden
Berliini Saksa: Hotel Sylter Hof, Kurfürstenstraße 116, 10787 Berlin

Bussipaikat: Bussiin voi halutessaan tehdä paikkavarauksen etukäteen hintaan: Etupenkit 10€/hlö per matkapäivä, muut paikat 5€/hlö per matkapäivä. Lääkärintodistuksella tehtävästä paikkavarauksesta emme veloita. Huomioithan että paikkavaraus on tehtävä koko matkan ajaksi. Pöytäpaikkavaraus 20€/pöytäryhmä per matkapäivä.
Valuutta: Puola Zloty (PLN),  Viro, Latvia, Liettua, Saksa Euro (EUR).
Lääkkeet: Säännöllisesti käytettäviä lääkkeitä kannattaa varata mukaan koko loman ajaksi. Pakkaa lääkkeet käsimatkatavaroihisi alkuperäispakkauksissa. Matkoille suositeltavan matka-apteekin sisältöön löytyy vinkkejä esim. Yliopiston apteekin sivuilta www.yliopistonapteekki.fi.
Matkavakuutus Suosittelemme matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista kaikille matkoille. Tarkistattehan vakuutusyhtiöltä, että matkavakuutukseen sisältyy myös matkan peruutusturva.
Matkatavarat: Huomioithan, että viimenen yö vietetään laivalla. Laivalle voi etukäteen pakata pienemmän laukun.

Peruutusehdot: Matkan peruessaan asiakas on oikeutettu maksun palautukseen vähennettynä matkanjärjestäjälle aiheutuneilla todellisilla kustannuksilla. Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja.

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.