7.-12.6.2020 Kuninkaallinen Öölanti ja Ruusujen Saari Gotlanti kiertomatka

7.-12.6.2020 Kuninkaallinen Öölanti ja Ruusujen Saari Gotlanti kiertomatka

Kesämatkallamme nähdään ruusukaupunki Visby ja Gotlannin maaseutua. Öölanti lumoaa karulla luonnolla, hiljaisuudella ja Sollidenin linnalla.

Tervetuloa Mannisen matkassa uutuus kesämatkalle Öölantiin ja Gotlantiin!

Gotlanti ja Öölanti ovat kauniita, mutta hyvin erilaisia saaria Ruotsin rannikolla. Sanotaan, että Gotlannissa on enemmän aurinkoisia tunteja vuodessa kuin muualla Ruotsissa. Kesällä kauniisti kukkivat ruusut, merellinen tunnelma ja historialliset nähtävyydet kiehtovat matkailijoita. Öölannissa sijaitsee Ruotsin kuninkaallisten kesänviettopaikka Solliden. Tämän lisäksi arkeologiset nähtävyydet ja luonto ovat vetovoimatekijöitä, joiden vuoksi moni haluaa tutustua saareen.

Sunnuntai 7.6.2020
Lähdemme kotipaikkakunnalta iltapäivällä.  Ajamme Turkuun, Viking Linen terminaaliin, josta Viking Grace lähtee klo 20.55. Majoittuminen kahden hengen A- tai B-luokan hytteihin. Lisämaksusta buffet-illallinen.

Maanantai 8.6.2020
Meriaamiainen laivan ravintolassa. Laiva saapuu Tukholmaan klo 06.30 paikallista aikaa. Ajamme Kalmariin, jossa katselemme suomenkielisen oppaan johdolla Kalmarin kaunista vanhaa keskustaa ja siirrymme sen jälkeen komeaa siltaa pitkin Öölannin saarelle. Öölannille ovat ominaisia tuulimyllyt ja postikorttimaiset kylät punavalkoisine taloineen ja somine puutarhoineen. Sollidenissa, Ruotsin kuninkaallisen perheen kesälinnassa, tutustumme linnan puistoon, jossa mm. englantilainen, italialainen ja hollantilainen puutarha. Myöhään iltapäivällä siirrymme takaisin Kalmariin, jossa majoitumme Scandic Kalmar Väst hotelliin. Päivällisen nautimme hotellin ravintolassa.

Tiistai 9.6.2020
Aamiaisen jälkeen ajamme Oskarshamnin satamaan, josta Destination Gotlandin laiva lähtee klo 11.40 kohti Visbytä. Laivassa on kahvila, josta saa ostaa pientä syömistä laivamatkan aikana. Saavumme Visbyn satamaan klo 14.50, josta lähdemme suomenkielisen oppaan johdolla keskiaikaiseen vanhaan kaupunkiin. Lumoavan kaunis Visby on Unescon maailmanperintökohde ja kuuluisa ruusuistaan. Kaupungille antavat leimansa vanha kehämuuri, kiemurtelevat kadut sekä lukuisat vanhat talot ja kirkot. Kierroksen jälkeen majoitumme kahdeksi yöksi Best Western Solhem*** hotelliin. Nautimme päivällisen hotellin ravintolassa. Illalla omatoimista aikaa tutustua Visbyn vanhaan kaupunkiin.

Keskiviikko 10.6.2020
Aamiaisen jälkeen lähdemme suomenkielisen oppaan johdolla maaseuturetkelle tutustumaan Gotlannin ainutlaatuiseen luontoon. Saaren erikoisuuksiin kuuluvat jylhät kalkkikivipilarit eli raukit. Näemme myös hiekkadyynejä, vehreitä mäntymetsiä ja idyllisiä kyliä kirkkoineen. Myöhään iltapäivällä palaamme takaisin hotelliin, jossa päivällinen. Illalla omatoimista aikaa tutustua ympäristöön.

Torstai 11.6.2020
Aamiaisen jälkeen vielä kiireetön aamupäivä Visbyssä. Puolenpäivän maissa lähdemme Visbyn satamaan, josta Destination Gotlandin laiva lähtee  klo 13.50 ja saapuu Nynäshamniin klo 17.15. Nynäshamnista ajamme suoraan Tukholmaan Viking Linen terminaaliin, josta Viking Amorella lähtee Turkuun klo 20.00. Majoittuminen kahden hengen A- tai B-luokan hytteihin. Lisämaksusta buffet-illallinen.

Perjantai 12.6.2020
Meriaamiainen laivan ravintolassa. Laivan saavuttua Turkuun klo 07.35 lähdemme kotimatkalle.

Matkan hinta/ henkilö: 
* 699 €, kahden hengen huoneessa
* 879 €, yhden hengen huoneessa

Hinta sisältää: bussikuljetuksen, laivamatkat A2- tai B2-hytissä Turku-Tukholma-Turku, 2 x meriaamiainen, laivamatkat kansipaikoin Oskarshamn-Visby-Nynäshamn, hotellimajoitus 1-2 hengen huoneessa aamiaisella 3 yötä, 2 x päivällinen Visbyssä ja 1 x päivällinen Kalmarissa, suomenkielinen opas kiertokävelyllä, Gotlannin saarikierroksella ja Kalmar-Öölanti kierroksella, pääsymaksu Sollidenin linnan puistoon.

Lisämaksusta etukäteen tilattuna:
* A-luokan hytti kahdelle Viking Linellä  40 €/henkilö meno-paluu
* A-luokan hytti yhdelle Viking Linella 80 €/henkilö meno-paluu
* Viking Linen buffet-päivällinen 36 €/henkilö

Huomoitavaa: matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Tällä matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai uudenmallinen henkilökortti. Ruotsissa valuuttana on Ruotsin kruunu. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitkaa mahdollisesta ruoka-aineallergiasta.

Alustava matkareitti: Virrat (väh. 6 henkilöä)- Ruovesi – Vilppula – Mänttä – Orivesi – Tampere…

 

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.