6.-11.7.2021 Kuurinmaa – Palanga Uutuusmatka!

6.-11.7.2021 Kuurinmaa – Palanga Uutuusmatka!

Uutuusmatkallamme pääset nauttimaan upeista rannikkokaupungeista Ventspils, Palanga ja Klaipedasta. Kuurin kynnäksen hiekkadyynit lumoavat kauneudella.  Liettuan rannikko onkin kuuluisa upeista hiekkarannoistaan joita vastaavia ei muualta Itämeren rannikolta löydy.

Tervetuloa Mannisen matkassa uutuusmatkalle!

6.-11.7.2021 Kuurinmaa – Palanga

Liettuan luonnonihme ja samalla maan suurin ja kuuluisin nähtävyys on Kuurin kynnäs. Kapea niemimaa alkaa Köningsbergin pohjoispuolelta ja ulottuu Klaipedaan saakka, vain pieni almi erottaa Kuurin  niemimaan muusta Liettuasta. Virolla on Pärnu, Latvialla on Jurmala, niin Liettualla on Palangan, joka on kehittynyt pienestä kalastajakylästä satamakaupungiksi ja siitä Liettuan suosituimmaksi rantakaupungiksi. Palangan tunnusomaiset elementit ovat pitkä hiekkaranta dyyneineen sekä vilkas kävelykatu J. Basanaviciaus pitsihuviloineen ja ravintoloineen. 
Klaipeda – kaupunki, joka tuhoutui pahoin viime sotien aikana, minkä seurauksena kaupungin historiallinen habitus osittain katosi. Kaupunki on Liettuan tärkein satamakaupunki, vilkas ja moderni kulttuurikeskus. 

1.Päivä 06.07.2021 (315 km)
Lähdemme aamulla kohti Helsingin Länsiterminaalia, josta Tallink Megastar lähtee klo 10.30. Lisämaksusta mahdollisuus ostaa Delight-meriaamiainen. Saavumme Tallinnaan klo 12.30,  jossa opas on vastassa ja bussimatka jatkuu kohti Latviaa. Teemme Riikassa kaupunkikierroksen, jonka aikana ihaillemme kauniita jugendtyylisiä taloja sekä latvialaisten Vapaudenpatsasta. Kävelyosuudella tutustumme v.1201 perustettuun Riian historialliseen keskustaan. Majoitumme Riiassa Islande Riga hotellissa***+. Illallinen hotellin ravintolassa.

2.Päivä 07.07.2021 (360 km) Riga – Kolka – Ventspils – Liepaja
Aamiaisen jälkeen, matka jatkuu Kuurinmaan rannikkoa pitkin liiviläiskultturin keskuksien Mazirben ja Kolkan kautta Ventspilsiin. Pysähdys Kolkassa. Kolkan niemi on Latvian suurin niemi, jonka edustalla Itämeren ja Riian lahden aallot kohtaavat, muodostaen voimakkaita pyörteitä. Kaupunkikierros ja lounas Ventspilsissä, mikä on Latvian kuudenneksi suurin ja yksi vanhimmista kaupungeista. Jo 1200 – luvulla Ventspils oli tunnettu satamakaupunki. Kaupungissa on liivinmaalaista viehätysvoimaa ja näyttävä merenranta. Illaksi jatkamme matkaa Liepajaan, jossa majoitumme  Promenade hotelliin***.

3.Päivä 08.07.2021 (75 km) Liepaja – Palanga
Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen Liepajassa, jonka aikana näemme myös Pyhän Kolminaisuuden kirkon, jossa suomalaiset jääkärit vannoivat valansa ennen Suomeen paluuta.
Matka jatkuu Palangaan, upeaan kesänviettokaupunkiin, jossa käymme meripihkamuseossa ja nautimme lounaan. Majoitumme  Palangassa Grand Baltic Dunes Hotel****.

4.Päivä 09.07.2021 (180 km) Palanga – Kuurinkynnäs- Klaipeda – Palanga
Aamiainen hotellin ravintolassa. Aamupäivällä lähdemme lauttamatkalle Klaipedasta Kuurin kynnäkselle. Kapea niemenkieleke on varsinainen luonnonoikku. Nähtävyyksiä ovat korkeat hiekkadyynynit, merimetsojen asuinpaikka sekä Juodkranten satumetsä, jonka puuveistokset kertovat Liettuan mytologiasta. Lounaan nautimme Nidassa. Iltapäivällä kaupunkikierros Klaipedassa ja majoittuminen Amberton Klaipeda hotelliin ***+.

5.Päivä 10.07.2021 (350 km) Klaipeda – Rundale- Riga
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Liettuasta kohti Riikaa. Matkalla tutustumme Rundalen palatsiin. Lounas ja tutustumiskierros 1700 – luvulla rakennetussa Rundalen palatsissa ja puutarhassa, jota  on kutsuttu ”Latvian Versaillesiksi “. Palatsin arkkitehtui B.Rastrelli on suunnitellut myös Pietarin Talvipalatsin. Riiassa majoitus Islande Riga hotellissa***+.

6.Päivä 11.07.2021 (315 km)
Aamiainen hotellin ravintolassa. Matkatavarat pakataan bussiin ja matkalle kohti Tallinnaa lähdetään klo 08.30. Matkalla pysähdytään Latvian rajakaupassa ostoksilla.  Tallinkin Star lähtee kohti Helsinkiä klo 16.30, saapuen sinne klo 18.30. Lisämaksusta mahdollisuus ostaa buffetpäivällinen laivalla. Maihinnousun jälkeen matka jatkuu kohti kotipaikkakuntia.

Matkan hinta / henkilö:
* 699 €, kahden hengen standard huone
* 919 €, yhden hengen standard huone
Lapsi alle 12v lisävuoteessa kahden hengen huoneesta 589 €, Lapsi alle 6 v lisävuoteessa kahden hengen huoneessa 299 €

Hinta sisältää /henkilö:   
– kuljetus Mannisen bussilla koko matkan ajan
– laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki, meno Tallink Megastar, paluu Tallink Star
– hotellimajoitus 2 hengen huoneissa 5 yötä
– aamiaiset hotellissa ja 4 x lounas, 1 x illallinen
– lauttamatka Klaipeda-Kuurinkynnäs-Klaipeda
– pääsymaksut ja kohdeopastukset: Palanga Meripihkamuseo, Rundalen Palatsi
– suomenkielinen opas Tallinnasta-Tallinnaan

Lisämaksusta /henkilö:
– Megastar Delight aamiainen 18 €
– Buffetpäivällinen paluumatkalla 26 €

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Tällä matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai henkilökortti. Ajokortti tai kuvallinen kelakortti ei kelpaa. Virossa ja Latviassa valuuttana on euro. Muistathan myös matkavakuutuksen!

Peruutusehdot: Matkan peruessaan asiakas on oikeutettu maksun palautukseen vähennettynä matkanjärjestäjälle aiheutuneilla todellisilla kustannuksilla. Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja.

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.