25.-30.6.2021 LIETTUAN KIERTOMATKA – Kaunas-Druskininkai-Trakai-Vilna

25.-30.6.2021 LIETTUAN KIERTOMATKA – Kaunas-Druskininkai-Trakai-Vilna

Lähde mukaan! Baltian suurin maa, tuntematon ja salaperäinenkin Liettua tarjoaa historian lehtien havinaa sekä nykyajan mukavuuksia ja mahdollisuuksia.

Tervetuloa Mannisen matkassa uutuusmatkalle Liettuaan!

Baltian suurin maa, tuntematon ja salaperäinenkin Liettua tarjoaa historian lehtien havinaa sekä nykyajan mukavuuksia ja mahdollisuuksia.  Kaunas on tunnettu kirkoistaan, luostareistaan ja museoistaan. Siellä on useita historiallisesti ja arkkitehtonisesti merkittäviä muistomerkkejä. Kaunas on väestölliseltä koostumukseltaan erittäin liettualainen verrattuna maan pääkaupunkiin Vilnaan.

Perjantai 25.6.2021
Lähdemme varhain aamulla kohti Helsingin Länsisatamaa, josta Tallink Megastar laiva lähtee klo 10.30 Tallinnaan. Tallinnaan saavumme klo 12.30. Tallinnasta saamme kyytiin oppaan, joka on mukana koko matkan ajan. Lähdemme Tallinnasta kohti Latviaa. Matkalla pidämme tauon. Iltapäivällä saavumme Riikaan, jossa teemme kävelykierroksen, jossa tutustumme tunnetun hansakaupungin menneisyyteen.  Näemme mm. Mustapäiden Veljeskunnan talon, Raatihuoneen, ”Kolme Veljestä”, kiltojen talot yms. Kierroksen jälkeen majoitumme Islande Rigahotelliin ja nautimme illallisen hotellin ravintolassa. (n. 310 km Tallinnasta)

Lauantai 26.6.2021
Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa kohti Liettuaa. Matkalla tutustumme  Siaulianin lähellä sijaitsevaan liettualaisten pyhiinvaelluskohteeseen Ristikukkulaan. Matka jatkuu Burbišiksen kartanoon, mikä on kuuluista tulppaanifestivaaleista ja festivaalit järjestetään vuosittain toukokuussa. Burbišikiskiksen kartanon keskiosassa on 15 saaren lampi, 11 siltaa ja yhdistävää polkua, samalla kun kartanoa ympäröivässä puistossa on kauneimpia ja kiinnostavimpia kasveja. Kartanon puisto on myös 40 eri lintulajin koti ja se on koristeltu ylellisillä Liettuan sankareita esittävillä patsailla. Kartano on mainittu historiassa jo 1600-luvulla. Lounaan jälkeen matka jatkuu Kaunasiin, jossa majoitumme Best Western Santakos hotelliin. Hotelli sijaitsee noin 1 km päässä K.Donelaicio ostoskadusta.  Omatoimista aikaa tutustua ympäristöön. (n.310 km)

Sunnuntai 27.6.2021
Aamiaisen jälkeen lähdemme Kaunasin kaupunkikierrokselle ja käymme Kaunasin lähellä sijaitsevassa yli 300 vuotta vanhassa Pazaisliksen luostarissa.
Luostari on yksi vaikuttavimmista arkkitehtoonisista kokonaisuuksista koko Koillis-Euroopassa, parhaiten säilyneitä 1400-luvun barokki rakennuksia. Se sijaitsee Kauno Marios-tekojärven niemessä. Luostarin perustaja Kristupas​ ​Žygimantas​ ​Pacas oli hyvin perehtynyt taiteeseen ja arkkitehtuuriin. Hän kutsui parhaat italialaiset mestarit rakentamaan ja koristelemaan luostarin. Matkalla poikkeamme Rumšiškesin ​ulkoilmamuseossa, jossa saa tutustua perinteisempiin liettualaisiin asumismuotoihin. Valtavalle museoalueelle on koottu eri maakuntia edustavia kyliä rakennuksineen. Alueelta löytyy myös tienvarsiristejä, jotka olivat neuvostoaikana pannassa, löytyy museosta paljon. Perinteiset liettualaiset asumukset ovat usein melko samanoloisia kuin suomalaiset,  museosta löytyy mm. savusaunakin.

Luostarista jatkamme matkaa Liettuan ja Valko-Venäjän rajalle Druskininkai kylpyläkaupunkiin, jonka seutu on luonnonkaunista aluetta, jokia, lähteitä ja järviä. Kaupungin nimi tulee liettualaisesta termistä druska, joka tarkoittaa suolaa. Nimitys viittaa paikallisten lähteiden mineraalipitoiseen veteen, jonka väitetään auttavan parantavasti joihinkin sairauksiin. Oletetusta parantavasta vaikutuksesta on tiedetty jo muutamia vuosisatoja. Nautimme lounaan ja majoitumme Best Baltic hotel Druskininkai Central hotelliin. Majoittumisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen. Illalla vapaata aikaa tutustua kaupunkiin. (n. 150 km)

Lähdevesi on tuonut Druskininkaihin myös turisteja. Vuonna 1794 Puolan silloinen kuningas julisti alueen terveyslomakohteeksi, minkä jälkeen kaupunkiin alettiin rakentaa kylpyaltaita. 1800-luvulla Vilnan yliopiston professori Ignacy Fonberg analysoi paikallisen mineraaliveden kemiallisen koostumuksen ja totesi sen sisältävän suuria määriä kalsiumia, natriumia, kaliumia, jodia, rautaa ja magnesiumia. Venäjän silloisen keisarin Nikolai I:n nähtyä tulokset hän hyväksyi vuonna 1837 Druskininkain kehittämisen varsinaiseksi matkakohdekaupungiksi, vaikka epävirallisia mineraali- ja mutakylpylöitä paikalla oli ollut jo jonkin aikaa.  Ensimmäinen hoitolaitos rakennettiin vuonna 1893. Kaupungissa on edelleen kylpylä- ja hoitolatoimintaa: mineraalivesi- ja mutahoitoja sekä ilmastoterapiaa. Liettuan ensimmäinen vesipuisto rakennettiin vuonna 2006 Druskininkaihin.

Maanantai 28.6.2021
Aamiainen hotellin ravintolassa ja pakkaamme myös tavarat bussiin. Lähdemme Trakain kaupunkiin, mikä on Liettuan vanha pääkaupunki. Vierailemme Trakain linnassa, jossa opastettu kierros. Trakaissa nautimme myös lounaan. Matka jatkuu Vilnaan Liettuan pääkaupunkiin. Tutustumme Vilnan nähtävyyksiin mm. lukuisiin katollisiin kirkkoihin, yliopistokortteliin, Auringonnousu porttiin. Majoitumme Panorama hotelliin, mikä sijaitsee noin  kilometrin päässä Vilnan keskustasta. Illalla omatoimista aikaa kaupungilla. (n. 150 km)

Tiistai 29.6.2021
Aamiaisen jälkeen lähdemme Vilnasta kohti Riikaa. Matkalla tutustumme oppaan johdolla Rundalen linnaan, mikä on yksi Latvian merkittävimmistä barokki- ja rokokootyylisistä taidemuistomerkeistä- Linna on rakennettu 1736-1740 Ernst Johann von Bironin – Venäjän keisarinnan Anna Joanovan suosikkiherttuan – kesäasuinpaikaksi. Rundalessa nautimme myös lounaan. Riikaan saavumme myöhään iltapäivällä, majoitumme Islande Riga hotelliin. Hotelli sijaitsee noin 2 km päässä Riikan vanhasta kaupungista.  Omatoimista tutustumista kaupunkiin. (n.320 km)

Keskiviikko 30.6.2021
Aamaisen jälkeen lähdemme kotimatkalle ja poikkeamme ostoksilla Latvian rajakaupassa ja kahvitauolle. Tallinnaan saavumme iltapäivällä ja sanomme oppaalle hyvästit. Tallink Star laiva lähtee klo 16.30 ja saavumme Helsinkiin klo 18.30. Satamasta lähdemme välittömästi kotimatkalle. (n.310 km Tallinnaan)

Matkan hinta / henkilö:
*699 €, kahden hengen huoneessa
*849 €, yhden hengen huoneessa

Lisämaksusta:
*Megastar aamubrunssi 18 €/henkilö
*Star buffetpäivällinen 26 €/henkilö

Hinta sisältää: bussikuljetuksen, laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki kansipaikoin, hotellimajoitus 5 yötä 3-4*hotellissa yhden/kahden hengen huoneessa, opastukset ja pääsymaksut ohjelman mukaisesti,
4 x lounas, 1 x illallinen, suomenkielinen opas Tallinnasta-Tallinnaan.

Huomioitavaa: matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Tällä matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai uudenmallinen henkilökortti. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitkaa mahdollisista ruoka-aineallergioista.
Alustava matkareitti: Virrat (väh. 6 henkilöä) – Ruovesi-Vilppula-Mänttä-Orivesi-Tampere-…

Peruutusehdot: Matkan peruessaan asiakas on oikeutettu maksun palautukseen vähennettynä matkanjärjestäjälle aiheutuneilla todellisilla kustannuksilla. Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja.

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.