22.4.-3.5.2020 Italian järvikierros Maggiore – Como – Garda

22.4.-3.5.2020 Italian järvikierros Maggiore – Como – Garda

Pohjois-Italian järvet ovat vetäneet matkailijoita puoleensa satoja vuosia. Upea matkamme suuntaa Maggiore-järven, Como-järven ja Garda-järven kauniisiin maisemiin!

Loppuunmyyty!

Tervetuloa Mannisen matkassa Euroopan matkalle Italian pohjoisosaan!   Loppuunmyyty!

Pohjois-Italian järvet ovat vetäneet matkailijoita puoleensa satoja vuosia. Dramaattisen kauniit maisemat yhdistyvät vanhaan kulttuuriin ja paikallisiin erikoisuuksiin.

Vuon­na 1906 ra­ken­net­tu Simp­lon rau­ta­tie­tun­ne­li yh­dis­ti  Bri­gin kau­pun­gin Sveit­sis­sä  Ita­li­an Do­mo­dos­so­laan. Va­jaat  20 ki­lo­met­riä pit­kä tun­ne­li oli vuo­teen 1982 saak­ka maa­il­man pi­sin. Ju­na­lii­ken­ne teki Mag­gi­o­re-jär­ves­tä ve­to­nau­lan. Sen myö­tä Stre­san kau­pun­ki koki ku­kois­tuk­sen. Tä­nään 1920–30-lu­ku­jen huip­pu­a­jois­ta muis­tut­ta­vat Art Deco -ho­tel­lit  Grand Ho­tel des Iles Bor­ro­me­os” ja Grand Ho­tel Bris­tol”.

Mo­nen mie­les­tä Como on kau­nein kai­kis­ta Poh­jois-Ita­li­an jär­vis­tä. Jo an­tii­kin ai­kaan suo­sit­tu Como ve­tää yhä puo­leen­sa rik­kai­ta, kau­nii­ta ja vie­lä rik­kaam­pia. Sii­tä voi kui­ten­kin hel­pos­ti naut­tia käyt­tä­mäl­lä jär­ven mai­ni­o­ta ja edul­lis­ta laut­ta­ver­kos­toa. Bel­la­gio on kau­neu­des­taan maa­il­man­kuu­lu pie­ni kau­pun­ki Tri­an­go­lo La­ri­a­non nie­men kär­jes­sä, jos­sa Co­mon eri haa­rat koh­taa­vat. Sitä kut­su­taan usein Ita­li­an kau­neim­mak­si, ei­kä syyt­tä. Toki ei sovi unoh­taa pien­tä Va­ren­naa ve­den toi­sel­la puo­lel­la.

Ai­koi­naan ve­net­si­a­lai­set kut­sui­vat Gar­daa pie­nek­si me­rek­si. Ei­kä ih­me, sil­lä Gar­da-­jär­vi on suu­rin ja myös puh­tain kai­kis­ta Poh­jois-Ita­li­an jär­vis­tä. Sen il­mas­to on lem­pein, mikä joh­tuu sen eri­koi­sis­ta tuu­li­o­lois­ta. Gar­dal­la koh­taa toi­sen­sa kol­me alu­et­ta: Lom­bar­dia, Ve­ne­to ja  Tren­ti­no/Süd Ty­rol (Ete­lä Ti­ro­li tai ita­li­ak­si Al­to Adi­ge). Sak­san kie­len ja ti­ro­li­lais­kult­tuu­rin vai­ku­tus on jär­ven poh­joi­so­sas­sa sel­keä. Idäs­sä ja kaa­kos­sa al­kaa Ve­ne­to, jos­sa jyl­hät Al­pit muut­tu­vat vä­hi­tel­len veh­reik­si kuk­ku­loik­si. Lou­naas­sa ja län­nes­sä on Lom­bar­dia, Ita­li­an vau­rain alue.Lom­bar­di­an puo­li jär­ves­tä on­kin eh­kä ita­li­a­lai­sin. Myös suu­rin osa tu­ris­teis­ta on ita­li­a­lai­sia, kun taas idäs­sä ja poh­joi­ses­sa jyl­lää­vät sak­san­kie­li­set.

1. päivä 22.4.
Lähdemme kotipaikkakunnilta iltapäivällä. Ajamme Tampereen kautta Turkuun, josta Baltic Princess laiva lähtee klo 20.15. Majoitumme B-luokan kahden hengen hytteihin. Mahdollisuus ostaa lisämaksusta buffetpäivällinen. (n.250 km)

2.päivä 23.4.
Varhainen meriaamiainen. Laiva saapuu Tukholmaan klo 06.10 (paikallista aikaa). Ajamme Ruotsin läpi katsellen kauniita Vättern järven maisemia. Matkalla pidetään lounastauko*) ja lyhyempiä taukoja. Ajamme Ruotsin eteläkärkeen Malmöön, josta ylitämme Öresundin sillan Tanskaan. Ohitamme Kööpenhaminan ja saavumme Rödbyn satamaan. Siellä nousemme laivaan, mikä vie meidät Saksaan. Illansuussa saavumme Lyypekkiin ja majoitumme Viva Hotelliin.   (n.900 km)

3.päivä 24.4.
Aamiainen hotellin ravintolassa. Päivän aikana ajamme Saksan halki bussin ikkunasta maisemia ihaillen ja sopivin välein taukoja pidellen. Illalla saavumme Ulm kaupunkiin ja majoitumme Marriot **** hotelliin. Päivällinen hotellin ravintolassa*). (n.750 km)

4.päivä 25.5.
Aamiainen hotellissa. Matka jatkuu Saksan moottoritietä pitkin kohti Itävaltaa Bodenseen Bregenz rantakaupunkiin, jossa pidämme tauon. Bregenzin rantabulevardilta löytyy ihania kahviloita ja samalla voi ihastella Bodenseen kirkkaanvihreää järvenselkää. Matka jatkuu Sveitsin alppimaisemissa Italian rajalle ja sieltä lähdemme laskeutumaan Italian Lago di Maggioren seudulle. Maggiore-järvi sijaitsee Piemonten maakunnassa. 54 km pituinen järvi ylettyy Italian puolelta Sveitsiin asti ja tarjoaa jokaiselle nähtävää pienistä järvikylistä ja luonnonpuistoista historiallisiin palatseihin ja Borromeo-suvun saariin.   Ajamme Marggiore-järven länsipuolen rantatietä kohti hotellia. Illansuussa majoitumme Belgiraten hotelli Carlottaan***. Päivällinen *) hotellin ravintolassa. (n.400 km)

5.päivä 26.4.
Nautimme aamiaisen hotellin ravintolassa. Aamiaisen jälkeen lähdemme veneretkelle kohti Isola Bellan saarta. Saarella vierailemme hienossa Borromeon palatsissa. Borromeo-suvun elegantti elämäntyyli näkyy perheen omistamissa huviloissa ja niiden puutarhoissa Isola Madre- ja Bella-saarilla. Paluumatkalla poikkeamme Kalastajien saarelle ja Stresan kaupungissa, jossa on vapaa-aikaa ostoksille. Toinen yö Maggiore-järven maisemissa. Päivällinen*) hotellin ravintolassa. (n.50 km)

6.päivä 27.4.
Aamiainen hotellissa ja tavaroiden pakkaaminen bussiin. Siirrymme bussilla Comon kaupunkiin, mikä sijaitsee Como-järven rannalla. Comon kaupungin suurin nähtävyys on upea katedraali, jonka rakentaminen aloitettiin jo 1300-luvun lopulla. Jo itse katedraali on kaunis, mutta sisältä löytyy myös paljon arvokasta taidetta useilta eri aikakausilta. Teemme laivamatkan pikkukaupunki Bellagioon, jonka aikana nähdään kuuluisuuksien komeita huviloita. Bellagiossa hieman vapaa-aikaa. Bellagiosta lyhyt laivamatka Varennan pikkukaupunkiin, jota pidetään alueen kauniimpana rantakaupunkina. Myöhään iltapäivällä lähdemme ajamaan kohti Gardajärveä, jossa majoitumme hotelli Bisestiin*** ja päivällinen*) hotellin ravintolassa. (n.200 km)

7.päivä 28.4.
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Veronaa. Ajomatka kestää noin tunnin. Veronassa lähdemme kiertokävelylle suomenkielisen oppaan johdolla. Näemme mm. oopperajuhlista kuuluisan Areenan sekä Shakespearen näytelmästä tutun Romeon ja Julian parvekkeen. Opastuksen jälkeen nautimme lounaan Veronan keskustassa.
Verona on Pohjois-Italian suosituimpia vierailupaikkoja. Se tarjoaa paljon mielenkiintoista taidetta, upeita palatseja ja tunnelmaa, joka on erityisen hyvin aistittavissa Piazza dei Signorin ja Piazza delle Erben aukioilla. Veronassa ja Italiassa yleensä voi tehdä hyviä ostoksia mm. pastaa, oliiviöljyä, viinejä, kenkiä, laukkuja ja erilaisia luksustuotteita.  Myöhään iltapäivällä palaamme takaisin Gardaan ja hotelliin. Päivällinen*) hotellin ravintolassa. (n.150km)

8.päivä 29.4.
Aamiaisen jälkeen siirrymme Gardan laivalaiturille, josta venematka alkaa Latizen kaupunkiin. Kaupunki sijaitsee itärannalla moreeni kukkuloiden juurella. Täällä järvi saavuttaa suurimman leveytensä 17 km itä-länsi suunnassa. Latizella on upea vanhan kaupungin keskusta, kapeita kujia, viehättäviä aukioita. Satama sijaitsee aivan keskustassa, mistä on hyvä lähetä katselemaan kaunista kaupunkia ja nauttia vaikka kahvin tai lounaan. Iltapäivällä siirrymme bussilla paikalliselle viinitilalle, jossa valmistetaan mm. kuohuvia rosèviinejä ja oliiviöljyä. Viinitilalla maistelemme tuotteita ja tilalla on mahdollista myös tehdä ostoksia. Myöhään iltapäivällä palaamme takaisin Gardaan ja hotelliin. Päivällinen*) hotellin ravintolassa.

9.päivä 30.4.
Aamiaisen jälkeen, pakkaamme matkatavarat bussiin ja matka alkaa kohti Itävaltaa, pian saammekin nauttia upeista alppimaisemista. Vierailemme Innsbruckin kaupungissa kävelykierroksen merkeissä suomenkielisen oppaan johdolla ja pääsemme hieman ostoksille. Nautimme lounaan*) ennen vierailua Swarovskin Kristallimaailmassa Wattensin kaupungissa. Kristallimaailma on rakennettu maan alle, ja sen inspiraationa ovat selkeästi toimineen Salvador Dalin maailma ja teokset. Kristallimaailma pitää sisällään erilaisia kristalli- ja kristallin inspiroimia teoksia. Tutustumme Kristallimaailman ihanaa myymälään, jossa on kauniita ja ”tarpeellisia” esineitä katseltavaksi tai ihan ostettavaksi asti.  Alkuillasta matka jatkuu kohti Münchein hotellia, jossa olemme myöhään illalla.

10.päivä 1.5.
Aamupalan jälkeen ajamme saksalaista autobaanaa pitkin kohti Pohjois-Saksaa. Ohitamme Nürnbergin ja Leipzigin. Lounastauon*) pidämme myöhään iltapäivällä.  Illalla saavumme Travemünden satamaan, jossa voi tehdä vielä loput tuliaisostokset. Finnlinesin laivan lähtöselvitys alkaa Travemündessa klo 22.00 ja laivaan pääsemme pian tämän jälkeen. Majoittuminen hytteihin. (n. 800 km)

11.päivä 2.5.
Päivä merellä aikaa sulatella matkan antia, syödä hyvin ja nauttia laivan palveluista. Laivan saunassa voi pestä pois ”matkan pölyt”. Laivamatkan aikana nautimme kuohuviinibrunssin klo 09.30-13.30 ja superior buffetpäivälliseen (sis. viinit, olut, virvoitusjuomat) klo 18.30-20.00.

12.päivä 3.5.
Meriaamiainen laivalla. Laiva saapuu Helsingin Vuosaaren satamaan klo 09.30. Matka jatkuu bussilla kohti kotipaikkakuntia.

Matkan hinta / henkilö:
1399 €, kahden hengen huoneessa ja laivalla kahden hengen sisähytissä (B2)
1485 €, kahden hengen huoneessa ja laivalla kahden hengen ikkunahytissä (A2)  Loppuunmyyty!

Hintaan sisältyy:
– kuljetus Mannisen bussilla koko matkan ajan
– matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
– laivamatka Turku-Tukholma ja meriaamiainen
– Finnlines-laivalla Travemünde-Helsinki B2/A2-hytissä
– ruokailut Finnlines-laivalla Travemünde-Helsinki (brunssi, päivällinen, aamiainen)
– majoitukset 3-4 tähden hotelleissa 8 yötä kahden hengen huoneessa aamiaiset hotellissa
– kiertoajelu Veronassa ja palatsiopastus Isola Bella palatsissa
– Veronan lounas ruokajuomineen (1/4l viiniä ja ½l vettä)
– viinitilavierailu ja maistiaiset
– ohjelman mukaiset vene- ja laivaretket
– puolihoito sis. 9 lounasta/päivällistä, tekstissä merkitty*)

Lisämaksusta etukäteen ostettuna/henkilö:
– yhden hengen huone/ B1 hyttilisä 570 €
– Baltic Princess buffetpäivällinen 36 €, sis. olut, viini, virvoitusjuomat
– hotellien puolihoitoruokailuissa juomat, maksetaan paikanpäällä omakustannushintaan.

Huomioitavaa: matka toteutuu. Tällä matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai uudenmallinen henkilökortti. Mainitsettehan mahdolliset ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä.
Alustava matkareitti: Ruovesi-Vilppula-Mänttä-Orivesi-Tampere-…

Hotellit:
Lyypekki: Viva Hotel by Vier Jahreszeiten***?+, Bei der Lohmüle 27, 23554 Lübeck Germany
Ulm: Maritim Hotel****, Basteistrasse 40, 89073 Ulm Germany
Maggio-järvi: Villa Carlotta***, Via Mazzini, 121/125, 28832 Belgirate VB, Italia
Garda-järvi: Hotel Bisesti***+, Corso Italia 34, 37016 Garda VR, Italia
München: Victors REsidenz Hotel Unterschleissheim****, Keplerstrasse 14, 85716 Unterschleissheim

Bussipaikat: Bussiin voi halutessaan tehdä paikkavarauksen etukäteen hintaan: Etupenkit 10€/hlö per matkapäivä, muut paikat 5€/hlö per matkapäivä. Lääkärintodistuksella tehtävästä paikkavarauksesta emme veloita. Huomioithan että paikkavaraus on tehtävä koko matkan ajaksi. Pöytäpaikkavaraus 20€/pöytäryhmä per matkapäivä.
Valuutta: Italia, Itävalta, Saksa Euro (EUR),  Sveitsissä voi maksaa euroissa, mutta vaihtorahana saa Sveitsin frangeja.
Lääkkeet: Säännöllisesti käytettäviä lääkkeitä kannattaa varata mukaan koko loman ajaksi. Pakkaa lääkkeet käsimatkatavaroihisi alkuperäispakkauksissa. Matkoille suositeltavan matka-apteekin sisältöön löytyy vinkkejä esim. Yliopiston apteekin sivuilta www.yliopistonapteekki.fi.
Matkavakuutus Suosittelemme matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista kaikille matkoille. Tarkistattehan vakuutusyhtiöltä, että matkavakuutukseen sisältyy myös matkan peruutusturva.
Matkatavarat: Huomioithan, että ensimmäiset yöt vietetään laivalla. Laivalle voi etukäteen pakata pienemmän laukun.

Matkan varaus

- Matka ei varattavissa -