21.4.-2.5.2022 Pohjois-Italian järvikierros Maggiore – Como – Garda

21.4.-2.5.2022 Pohjois-Italian järvikierros Maggiore – Como – Garda

Pohjois-Italian järvet ovat vetäneet matkailijoita puoleensa satoja vuosia. Upea matkamme suuntaa Maggiore-järven, Como-järven ja Garda-järven kauniisiin maisemiin!

 

Tervetuloa Mannisen matkassa Euroopan matkalle Italian pohjoisosaan!   

Pohjois-Italian järvet ovat vetäneet matkailijoita puoleensa satoja vuosia. Dramaattisen kauniit maisemat yhdistyvät vanhaan kulttuuriin ja paikallisiin erikoisuuksiin.

Vuon­na 1906 ra­ken­net­tu Simp­lon rau­ta­tie­tun­ne­li yh­dis­ti  Bri­gin kau­pun­gin Sveit­sis­sä  Ita­li­an Do­mo­dos­so­laan. Va­jaat  20 ki­lo­met­riä pit­kä tun­ne­li oli vuo­teen 1982 saak­ka maa­il­man pi­sin. Ju­na­lii­ken­ne teki Mag­gi­o­re-jär­ves­tä ve­to­nau­lan. Sen myö­tä Stre­san kau­pun­ki koki ku­kois­tuk­sen. Tä­nään 1920–30-lu­ku­jen huip­pu­a­jois­ta muis­tut­ta­vat Art Deco -ho­tel­lit  Grand Ho­tel des Iles Bor­ro­me­os” ja Grand Ho­tel Bris­tol”.

Mo­nen mie­les­tä Como on kau­nein kai­kis­ta Poh­jois-Ita­li­an jär­vis­tä. Jo an­tii­kin ai­kaan suo­sit­tu Como ve­tää yhä puo­leen­sa rik­kai­ta, kau­nii­ta ja vie­lä rik­kaam­pia. Sii­tä voi kui­ten­kin hel­pos­ti naut­tia käyt­tä­mäl­lä jär­ven mai­ni­o­ta ja edul­lis­ta laut­ta­ver­kos­toa. Bel­la­gio on kau­neu­des­taan maa­il­man­kuu­lu pie­ni kau­pun­ki Tri­an­go­lo La­ri­a­non nie­men kär­jes­sä, jos­sa Co­mon eri haa­rat koh­taa­vat. Sitä kut­su­taan usein Ita­li­an kau­neim­mak­si, ei­kä syyt­tä. Toki ei sovi unoh­taa pien­tä Va­ren­naa ve­den toi­sel­la puo­lel­la.

Ai­koi­naan ve­net­si­a­lai­set kut­sui­vat Gar­daa pie­nek­si me­rek­si. Ei­kä ih­me, sil­lä Gar­da-­jär­vi on suu­rin ja myös puh­tain kai­kis­ta Poh­jois-Ita­li­an jär­vis­tä. Sen il­mas­to on lem­pein, mikä joh­tuu sen eri­koi­sis­ta tuu­li­o­lois­ta. Gar­dal­la koh­taa toi­sen­sa kol­me alu­et­ta: Lom­bar­dia, Ve­ne­to ja  Tren­ti­no/Süd Ty­rol (Ete­lä Ti­ro­li tai ita­li­ak­si Al­to Adi­ge). Sak­san kie­len ja ti­ro­li­lais­kult­tuu­rin vai­ku­tus on jär­ven poh­joi­so­sas­sa sel­keä. Idäs­sä ja kaa­kos­sa al­kaa Ve­ne­to, jos­sa jyl­hät Al­pit muut­tu­vat vä­hi­tel­len veh­reik­si kuk­ku­loik­si. Lou­naas­sa ja län­nes­sä on Lom­bar­dia, Ita­li­an vau­rain alue.Lom­bar­di­an puo­li jär­ves­tä on­kin eh­kä ita­li­a­lai­sin. Myös suu­rin osa tu­ris­teis­ta on ita­li­a­lai­sia, kun taas idäs­sä ja poh­joi­ses­sa jyl­lää­vät sak­san­kie­li­set.

1. päivä to 21.4.
Lähdemme kotipaikkakunnilta iltapäivällä. Ajamme Tampereen kautta Turkuun, josta Baltic Princess laiva lähtee klo 20.15. Majoitumme B-luokan kahden hengen hytteihin. Mahdollisuus ostaa lisämaksusta buffetpäivällinen. (n.250 km)

2.päivä pe 22.4.
Varhainen meriaamiainen. Laiva saapuu Tukholmaan klo 06.10 (paikallista aikaa). Ajamme Ruotsin läpi katsellen kauniita Vättern järven maisemia. Matkalla pidetään lounastauko*) ja lyhyempiä taukoja. Ajamme Ruotsin eteläkärkeen Malmöön, josta ylitämme Öresundin sillan Tanskaan. Ohitamme Kööpenhaminan ja saavumme Rödbyn satamaan. Siellä nousemme laivaan, mikä vie meidät Saksaan. Illansuussa saavumme Lyypekkiin ja majoitumme Viva Hotelliin.   (n.900 km)

3.päivä la 23.4.
Aamiainen hotellin ravintolassa. Päivän aikana ajamme Saksan halki bussin ikkunasta maisemia ihaillen ja sopivin välein taukoja pidellen. Illalla saavumme Ulm kaupunkiin ja majoitumme Leonardo Royal hotel****. Päivällinen hotellin ravintolassa*). (n.750 km)

4.päivä su 24.4.
Aamiainen hotellissa. Matka jatkuu Saksan moottoritietä pitkin kohti Itävaltaa Bodenseen Bregenz rantakaupunkiin, jossa pidämme tauon. Bregenzin rantabulevardilta löytyy ihania kahviloita ja samalla voi ihastella Bodenseen kirkkaanvihreää järvenselkää. Matka jatkuu Sveitsin alppimaisemissa Italian rajalle ja sieltä lähdemme laskeutumaan Italian Lago di Maggioren seudulle. Maggiore-järvi sijaitsee Piemonten maakunnassa. 54 km pituinen järvi ylettyy Italian puolelta Sveitsiin asti ja tarjoaa jokaiselle nähtävää pienistä järvikylistä ja luonnonpuistoista historiallisiin palatseihin ja Borromeo-suvun saariin.   Ajamme Marggiore-järven länsipuolen rantatietä kohti hotellia. Illansuussa majoitumme Belgiraten hotelli Carlottaan***. Päivällinen *) hotellin ravintolassa. (n.400 km)

5.päivä ma 25.4.
Nautimme aamiaisen hotellin ravintolassa. Aamiaisen jälkeen lähdemme veneretkelle kohti Isola Bellan saarta. Saarella vierailemme hienossa Borromeon palatsissa. Borromeo-suvun elegantti elämäntyyli näkyy perheen omistamissa huviloissa ja niiden puutarhoissa Isola Madre- ja Bella-saarilla. Paluumatkalla poikkeamme Kalastajien saarelle ja Stresan kaupungissa, jossa on vapaa-aikaa ostoksille. Toinen yö Maggiore-järven maisemissa. Päivällinen*) hotellin ravintolassa. (n.50 km)

6.päivä ti 26.4.
Aamiainen hotellissa ja tavaroiden pakkaaminen bussiin. Siirrymme bussilla Comon kaupunkiin, mikä sijaitsee Como-järven rannalla. Comon kaupungin suurin nähtävyys on upea katedraali, jonka rakentaminen aloitettiin jo 1300-luvun lopulla. Jo itse katedraali on kaunis, mutta sisältä löytyy myös paljon arvokasta taidetta useilta eri aikakausilta. Teemme laivamatkan pikkukaupunki Bellagioon, jonka aikana nähdään kuuluisuuksien komeita huviloita. Bellagiossa hieman vapaa-aikaa. Bellagiosta lyhyt laivamatka Varennan pikkukaupunkiin, jota pidetään alueen kauniimpana rantakaupunkina. Myöhään iltapäivällä lähdemme ajamaan kohti Gardajärveä, jossa majoitumme hotelli Bisestiin*** ja päivällinen*) hotellin ravintolassa. (n.200 km)

7.päivä ke 27.4.
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Veronaa. Ajomatka kestää noin tunnin. Veronassa lähdemme kiertokävelylle suomenkielisen oppaan johdolla. Näemme mm. oopperajuhlista kuuluisan Areenan sekä Shakespearen näytelmästä tutun Romeon ja Julian parvekkeen. Opastuksen jälkeen nautimme lounaan Veronan keskustassa.
Verona on Pohjois-Italian suosituimpia vierailupaikkoja. Se tarjoaa paljon mielenkiintoista taidetta, upeita palatseja ja tunnelmaa, joka on erityisen hyvin aistittavissa Piazza dei Signorin ja Piazza delle Erben aukioilla. Veronassa ja Italiassa yleensä voi tehdä hyviä ostoksia mm. pastaa, oliiviöljyä, viinejä, kenkiä, laukkuja ja erilaisia luksustuotteita.  Myöhään iltapäivällä palaamme takaisin Gardaan ja hotelliin. Päivällinen*) hotellin ravintolassa. (n.150km)

8.päivä to 28.4.
Aamiaisen jälkeen siirrymme Gardan laivalaiturille, josta venematka alkaa Bardolinon kaupunkiin, jossa paikallismarkkinat.  Iltapäivällä siirrymme bussilla paikalliselle viinitilalle, jossa valmistetaan mm. kuohuvia rosèviinejä ja oliiviöljyä. Viinitilalla maistelemme tuotteita ja tilalla on mahdollista myös tehdä ostoksia. Myöhään iltapäivällä palaamme takaisin Gardaan ja hotelliin. Päivällinen*) hotellin ravintolassa.

9.päivä pe 29.4.
Aamiaisen jälkeen, pakkaamme matkatavarat bussiin ja matka alkaa kohti Itävaltaa, pian saammekin nauttia upeista alppimaisemista. Vierailemme Innsbruckin kaupungissa kävelykierroksen merkeissä suomenkielisen oppaan johdolla ja pääsemme hieman ostoksille. Nautimme lounaan*) ennen vierailua Swarovskin Kristallimaailmassa Wattensin kaupungissa. Kristallimaailma on rakennettu maan alle, ja sen inspiraationa ovat selkeästi toimineen Salvador Dalin maailma ja teokset. Kristallimaailma pitää sisällään erilaisia kristalli- ja kristallin inspiroimia teoksia. Tutustumme Kristallimaailman ihanaa myymälään, jossa on kauniita ja ”tarpeellisia” esineitä katseltavaksi tai ihan ostettavaksi asti.  Alkuillasta matka jatkuu kohti Münchein hotellia, jossa olemme myöhään illalla.

10.päivä la 30.5.
Aamupalan jälkeen ajamme saksalaista autobaanaa pitkin kohti Pohjois-Saksaa. Ohitamme Nürnbergin ja Leipzigin. Lounastauon*) pidämme myöhään iltapäivällä.  Illalla saavumme Travemünden satamaan, jossa voi tehdä vielä loput tuliaisostokset. Finnlinesin laivan lähtöselvitys alkaa Travemündessa klo 22.00 ja laivaan pääsemme pian tämän jälkeen. Majoittuminen hytteihin. (n. 800 km)

11.päivä su 1.5.
Päivä merellä aikaa sulatella matkan antia, syödä hyvin ja nauttia laivan palveluista. Laivan saunassa voi pestä pois ”matkan pölyt”. Laivamatkan aikana nautimme kuohuviinibrunssin klo 09.30-13.30 ja superior buffetpäivälliseen (sis. viinit, olut, virvoitusjuomat) klo 18.30-20.00.

12.päivä ma 2.5.
Meriaamiainen laivalla. Laiva saapuu Helsingin Vuosaaren satamaan klo 09.30. Matka jatkuu bussilla kohti kotipaikkakuntia.

Matkan hinta / henkilö:
1499 €, kahden hengen huoneessa ja laivalla kahden hengen sisähytissä (B2)
1799 €, yhden hengen huoneessa ja laivalla yhden hengen sisähytti (B1)

1559 €, kahden hengen huoneessa ja laivalla kahden hengen ikkunahytissä (A2)
1895 €, yhden hengen huoneessa ja laivalla yhden hengen ikkunahytissä (A1)

Hintaan sisältyy:
– kuljetus Mannisen bussilla koko matkan ajan
– matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
– Scandlines kansipaikat Rödby-Puttgarden, Öresundin siltamaksu
– laivamatka Turku-Tukholma B2/A2 hytissä ja meriaamiainen
– Finnlines-laivalla Travemünde-Helsinki B2/A2-hytissä
– ruokailut Finnlines-laivalla Travemünde-Helsinki (brunssi, päivällinen, aamiainen)
– majoitukset 3-4 tähden hotelleissa 8 yötä kahden hengen huoneessa aamiaiset hotellissa
– kiertokävely Veronassa ja englannin kielinen palatsiopastus Isola Bella palatsissa
– Veronan lounas ruokajuomineen (1/4l viiniä ja ½l vettä)
– viinitilavierailu ja maistiaiset
– ohjelman mukaiset vene- ja laivaretket
– puolihoito sis. 9 lounasta/päivällistä, tekstissä merkitty*)

Lisämaksusta etukäteen ostettuna/henkilö:
– Baltic Princess buffetpäivällinen 36 €, sis. olut, viini, virvoitusjuomat
– hotellien puolihoitoruokailuissa juomat, maksetaan paikanpäällä omakustannushintaan.

Alustava matkareitti: Ruovesi-Vilppula-Mänttä-Orivesi-Tampere-…

Huomioitavaa: matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Tällä matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai uudenmallinen henkilökortti sekä koronatodistus: täysin rokotettu tai 6 kk sisällä sairastettu covid19-tauti. Mainitsettehan mahdolliset ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä. Matkustamme koronaturvallisuus huomioiden. Tutustuthan turvallisuusohjeistukseemme täällä: Turvallisesti Mannisen matkassa

MatkaehdotNoudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja.  Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle.

Hotellit:
Lyypekki: Viva Hotel by Vier Jahreszeiten***+, Bei der Lohmüle 27, 23554 Lübeck Germany
Ulm: Leonardo Royal Hotel****, Mörikestrasse 17, 89073 Ulm Germany
Maggio-järvi: Villa Carlotta***, Via Mazzini, 121/125, 28832 Belgirate VB, Italia
Garda-järvi: Hotel Bisesti***+, Corso Italia 34, 37016 Garda VR, Italia
München: Victors REsidenz Hotel Unterschleissheim****, Keplerstrasse 14, 85716 Unterschleissheim

Bussipaikat: Bussiin voi halutessaan tehdä paikkavarauksen etukäteen hintaan: Etupenkit 10€/hlö per matkapäivä, muut paikat 5€/hlö per matkapäivä. Lääkärintodistuksella tehtävästä paikkavarauksesta emme veloita. Huomioithan että paikkavaraus on tehtävä koko matkan ajaksi. Pöytäpaikkavaraus 20€/pöytäryhmä per matkapäivä.
Valuutta: Italia, Itävalta, Saksa Euro (EUR),  Liechtenstein tauolla voi maksaa euroissa, mutta vaihtorahana saa Sveitsin frangeja .
Lääkkeet: Säännöllisesti käytettäviä lääkkeitä kannattaa varata mukaan koko loman ajaksi. Pakkaa lääkkeet käsimatkatavaroihisi alkuperäispakkauksissa. Matkoille suositeltavan matka-apteekin sisältöön löytyy vinkkejä esim. Yliopiston apteekin sivuilta www.yliopistonapteekki.fi.
Matkavakuutus Suosittelemme matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista kaikille matkoille. Tarkistattehan vakuutusyhtiöltä, että matkavakuutukseen sisältyy myös matkan peruutusturva.
Matkatavarat: Huomioithan, että ensimmäiset yöt vietetään laivalla. Laivalle voi etukäteen pakata pienemmän laukun.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.