13.-24.7.2020 Itävalta ja Alpit ”Wien-Salzburg-Abtenau”

13.-24.7.2020 Itävalta ja Alpit ”Wien-Salzburg-Abtenau”

Matkalla pääsemme nauttimaan Pohjois-Saksan maisemista, Tsekin pääkaupunki Prahasta sekä pääkohdemaasta Itävallasta. Matkailumaana Itävalta on yksi Euroopan upeimmista, mikä tarjoaa kauniita alppimaisemia, palatseja ja linnoja.

Tervetuloa Mannisen matkassa upealle alppimatkalle Itävaltaan!

Matkalla pääsemme nauttimaan Pohjois-Saksan maisemista, Tsekin pääkaupunki Prahasta sekä pääkohdemaasta Itävallasta. Matkailumaana Itävalta on yksi Euroopan upeimmista, mikä tarjoaa kauniita alppimaisemia, palatseja ja linnoja. Wienin ja Salzburgin opastetuilla kaupunkikierroksella saadaan kattavaa tietoa kaupungista ja näemme tärkeimmät nähtävyydet. Alpeilla majoitumme Abtenau alppikylään, josta teemme retken Salzkammergut järvialueelle ja Hallstatt historialliseen pikkukylään. Aikaa jää myös omatoimiselle retkeilylle läheisille vuorille. Paluumatkalla vierailemme vielä Saksan puolella tunnettuun Kotkanpesään, 1834 metrin korkeudelle rakennettu graniittilinna, mikä oli Martin Bormannin 50-vuotislahja Hitlerille.

1.päivä ma 13.7.2020
Lähdemme kotipaikkakunnilta iltapäivällä. Ajamme Tampereen kautta Turkuun, josta Baltic Princess laiva lähtee klo 20.15. Majoitumme B-luokan kahden hengen hytteihin. Mahdollisuus ostaa lisämaksusta buffetpäivällinen. (n.250 km)

2. päivä ti 14.7.2020
Varhainen meriaamiainen. Laiva saapuu Tukholmaan klo 06.10 (paikallista aikaa). Ajamme Ruotsin läpi katsellen kauniita Vättern järven maisemia. Matkalla pidetään lounastauko*) ja lyhyempiä taukoja. Ajamme Ruotsin eteläkärkeen Malmöön, josta ylitämme Öresundin sillan Tanskaan. Ohitamme Kööpenhaminan ja saavumme Rödbyn satamaan, siellä nousemme laivaan, mikä vie meidät Saksaan. Illansuussa saavumme Lyypekkiin ja majoitumme Viva Hotelliin.  (n.900 km)

3.päivä ke 15.7.2020
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Tsekkien pääkaupunkia Prahaa, jonne ajamme päivän aikana. Matkalla ohitamme mm. saksan kaupunkeja Berliini ja Dresden sekä tsekkiläisen Usti nad Labenin. Päivän aikana näemme molempien maiden maisemia ja elämää laajalti bussin ikkunoiden kautta. Yhdellä tauolla nautimme myös lounaan*) Prahassa majoitumme Park Inn Hotel Praque***. Hotelli sijaitsee muutaman km päässä Prahan keskustasta jonne pääsee mukavasti raitiovaunulla. (n.600 km).

4.päivä to 16.7.2020
Aamiaisen jälkeen kiertoajelu suomenkielisen oppaan johdolla. Aluksi kierrämme bussilla laajemmalla alueella Prahassa ja sen jälkeen tutustumme Prahan linnan ympäristöön kävellen. Kierroksella näemme Prahan kauneimmat rakennukset kuten Černínin, Loretan ja Schwarzenbergien palatsit sekä Pyhän Vituksen katedraalin ja Strahovin luostarin. Linnakukkulan näköalapaikalta avautuu upea näkymä yli Prahan keskustan ja Vltava-joen. Vapaa-aikaa keskustassa, jossa voi tehdä edullisia ostoksia, nauttia lounasta tai vain kahvitella. Iltapäivällä jatkamme matkaan kohti Itävaltaa ja pääkaupunki Wieniä. Illalla majoitumme Leonardo hotelliin ja nautimme päivällisen*) hotellin ravintolassa. (n.300 km)

5.päivä pe 17.7.2020
Aamiaisen jälkeen teemme Wienin kiertoajelun suomenkielisen oppaan johdolla. Nähdään kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä kuten Hofburgin upeat keisarilliset rakennukset, Belvederen ja Schönbrunnin palatsit (Schöbrunnin palasissa käydään myös sisällä) sekä Pyhän Tapanin katedraali. Aikaa omatoimiseen tutustumiseen kaupungissa.  Illansuussa ajamme bussilla ensin Wienerwaldin kukkuloille ihailemaan Wieniä ylhäältä käsin ja sitten Grinzingin viininviljelyskylään nauttimaan tuhtia illallista*) perinteiseen viinitupaan. Viinituvissa on rustiikkinen sisustus, pitkät puupöydät ja viiniä nautitaan yleensä lasikolpakoista rennossa tunnelmassa. Viinituvassa on myös elävää muksiikka ja soittavat Wieniläislauluja ja operetteja ym. ruokailun jälkeen lähtö hotellille. Yöpyminen tutussa hotellissa.

6.päivä la 18.7.2020
Aamiaisen jälkeen pakkaamme tavarat bussiin ja lähdemme Tonavan reunaa ajamaan kohti Abtenaun alppikylää. Matkalla pidämme taukoja ja nautimme kauniista maisemista. Majoittuminen Landhotel Gasthaus Traunstein**** hotelliin ja päivällinen*) hotellin ravintolassa. Hotellista on noin kilometrin matka Abtenaun keskustaan.  (400 km).

7.päivä su 19.7.2020
Aamiainen hotellissa. Teemme päivämatkan upealle Salzkammergut -järvialueelle. Kuten nimi vihjaa, alueella on mittavat suolavarannot, ihan kuten Salzburgin lähistön Halleinillakin. Matkalla maisemat vaihtelevat vehreistä kukkaniityistä vuonomaisiin järviin laskeutuviin vuorenseinämiin. Kylät kuten Hallstatt aivan veden äärellä, on viehättävä pikku kylä, jossa pidämme taukoa ja nautimme kylän tunnelmasta. Myöhään iltapäivällä saavumme takaisin hotellille, jossa mahdollisuus käydä hotellin saunaosastolla. Päivällinen*) hotellin ravintolassa.

8.päivä ma 20.7.2020
Aamiainen hotellissa. Vapaapäivä alppikylässä. Jokainen voi viettää päivän haluamallaan tavalla, omatoimisesti Abtenau kylässä ja/tai hotellissa, lähteä omatoimiselle vaellukselle tai nousta kabiinihissillä ihailemaan Alppeja.  Retken ja/tai alppivaelluksen jälkeen voi rentoutua hotellin saunaosastolla. Päivällinen*) hotellin ravintolassa.

9.päivä 21.7.2020
Aamiaisen jälkeen, pakkaamme matkatavarat bussiin ja matka alkaa kohti Salzburgin kaupunkia, jossa teemme kävelykierroksen merkeissä suomenkielisen oppaan johdolla.  Kaupungissa hieman vapaa-aikaa ja nautimme lounaan*). Matka jatkuu Saksan puolelle Berchtesgaden kylään, josta pääsemme tutustumaan Hitlerin Kotkanpesään. Hyvän sään aikana ylhäältä aukeaa upeat alppimaisemat.
Berchtesgaden sijaitsee Etelä-Saksassa lähellä Itävallan rajaa ja Salzburgin kaupunkia. Kahden valtion välinen raja tekee jyrkän kolmiomuotoisen mutkan. Rajamuodollisuuksia ei ole ollut enää vuosiin. Turistitulva on melkoinen, sillä Kolmannen valtakunnan natsijohtajien lomanviettopaikka ei ole ainoa syy poiketa alueella. Berchtesgaden on Baijerin suosituin lomakohde luonnonkauneutensa ja monipuolisten harrastusmahdollisuuksien ansiosta.
Myöhään iltapäivästä jatkamme matkaa kohti Münchenin hotellia, jossa olemme illalla myöhään.

10.päivä 22.7.2020
Aamupalan jälkeen ajamme saksalaista autobaanaa pitkin kohti Pohjois-Saksaa. Ohitamme Nürnbergin ja Leipzigin. Lounastauon*) pidämme myöhään iltapäivällä.  Illalla saavumme Travemünden satamaan, jossa voi tehdä vielä loput tuliaisostokset. Finnlinesin laivan lähtöselvitys alkaa Travemündessa klo 22.00 ja laivaan pääsemme pian tämän jälkeen. Majoittuminen hytteihin. (n. 800 km)

11.päivä 23.7.2020
Päivä merellä aikaa sulatella matkan antia, syödä hyvin ja nauttia laivan palveluista. Laivan saunassa voi pestä pois ”matkan pölyt”. Laivamatkan aikana nautimme kuohuviinibrunssi klo 09.30-13.30 ja superior buffetpäivällinen (sis. viinit, olut, virvoitusjuomat) 18.30-20.00.

12.päivä 24.7.2020
Meriaamiainen laivalla. Laiva saapuu Helsingin Vuosaaren satamaan klo 09.30. Matka jatkuu bussilla kohti kotipaikakkuntia.

Matkan hinta / henkilö:
1529 €, kahden hengen huoneessa ja laivalla kahden hengen sisähytissä (B2)
1599 €, kahden hengen huoneessa ja laivalla kahden hengen ikkunahytissä (A2)

Hintaan sisältyy:
– kuljetus Mannisen bussilla koko matkan ajan
– matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
– laivamatka Turku-Tukholma ja meriaamiainen
– Finnlines-laivalla Travemünde-Helsinki B2/A2-hytissä
– ruokailut Finnlines-laivalla Travemünde-Helsinki (brunssi, päivällinen, aamiainen)
– majoitukset 3-4 tähden hotelleissa 8 yötä kahden hengen huoneessa aamiaiset hotellissa
– kiertoajelu Prahassa, Wienissä ja Salzburgissa
– Grinzing illallinen Wienissä
– ohjelman mukaiset pääsymaksut ja opastukset
– puolihoito sis. 8 lounasta/päivällistä, tekstissä merkitty*)

Lisämaksusta etukäteen ostettuna/henkilö:
– yhden hengen huone/ B1 hyttilisä 670 €
– Baltic Princess buffetpäivällinen 36 €, sis. olut, viini, virvoitusjuomat
– hotellien puolihoitoruokailuissa juomat, maksetaan paikanpäällä omakustannushintaan.

Huomioitavaa: matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Tällä matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai uudenmallinen henkilökortti. Mainitsettehan mahdolliset ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä.
Alustava matkareitti: Ruovesi-Vilppula-Mänttä-Orivesi-Tampere-…

Hotellit:
Lyypekki Saksa: Viva Hotel by Vier Jahreszeiten***+, Bei der Lohmüle 27, 23554 Lübeck
Praha Tsekki: Svobodova Street 1, 128 00 Nové Město
Wien Itävalta: Leonardo Hotel***+, Matrosengasse 6-8, 1060 Wien
Abtenau Itävalta: Landhotel Gasthaus Traunstein ****, Au 26, 5441 Abtenau
München: Victors REsidenz Hotel Unterschleissheim****, Keplerstrasse 14, 85716 Unterschleissheim

Bussipaikat: Bussiin voi halutessaan tehdä paikkavarauksen etukäteen hintaan: Etupenkit 10€/hlö per matkapäivä, muut paikat 5€/hlö per matkapäivä. Lääkärintodistuksella tehtävästä paikkavarauksesta emme veloita. Huomioithan että paikkavaraus on tehtävä koko matkan ajaksi. Pöytäpaikkavaraus 20€/pöytäryhmä per matkapäivä.
Valuutta: Italia, Itävalta, Saksa Euro (EUR),  Sveitsissä voi maksaa euroissa, mutta vaihtorahana saa Sveitsin frangeja.
Lääkkeet: Säännöllisesti käytettäviä lääkkeitä kannattaa varata mukaan koko loman ajaksi. Pakkaa lääkkeet käsimatkatavaroihisi alkuperäispakkauksissa. Matkoille suositeltavan matka-apteekin sisältöön löytyy vinkkejä esim. Yliopiston apteekin sivuilta www.yliopistonapteekki.fi.
Matkavakuutus Suosittelemme matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista kaikille matkoille. Tarkistattehan vakuutusyhtiöltä, että matkavakuutukseen sisältyy myös matkan peruutusturva.
Matkatavarat: Huomioithan, että ensimmäinen ja viimeinen yö vietetään laivalla. Laivalle voi etukäteen pakata pienemmän laukun.

Peruutusehdot: Matkan peruessaan asiakas on oikeutettu maksun palautukseen vähennettynä matkanjärjestäjälle aiheutuneilla todellisilla kustannuksilla. Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.