6.-11.9.2021 Ruskamatka Suomussalmi-Raate-Ruka-Salla

6.-11.9.2021 Ruskamatka Suomussalmi-Raate-Ruka-Salla

Tervetuloa kokemaan Itä-Lapin jylhät maisemat, luonnon upeat ruskan värit ja vierailemaan paikoissa, joissa voit kokea historian havinaa ja kuulet mielenkiintoisia tarinoita.

Tervetuloa Mannisen matkassa kokemaan Itä-Lapin jylhät maisemat, luonnon upeat ruskan värit ja vierailemaan paikoissa, joissa voit kokea historian havinaa ja kuulet mielenkiintoisia tarinoita.  Tällä matkalla pääset myös reippailemaan Oulangan kansallispuiston sekä Savukosken Salpalinjan poluilla. 

Maanantai 6.9.2021
Lähdemme aamulla ajamaan kohti Jyväskylää ja Kuopiota. Matkalla pidämme kahvi ja lounas taukoja. Matka jatkuu Kajaanin kautta Suomussalmelle, jossa majoitumme hotelli Kiannon Kuohuihin yhden/kahden hengen huoneisiin. Nautimme päivällisen hotellin ravintolassa, mahdollisuus käydä hotellin Virkistyskylpylässä, avoinna klo 21.00 asti.

Tiistai 7.9.2021
Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen lähdemme bussilla Suomussalmen kiertoajelulle paikallisoppaan johdolla. Tutustumme myös Raatteen Portin Talvisotamuseoon sekä Talvisodan monumenttiin, Venäläiseen muistomerkkiin sekä Liekkipatsaaseen.
Nykypäivänä Raatteen Portti ja sen lähialueet ovat vuosittain kymmenien tuhansien matkailijoiden käyntikohde, joka kertoo noitten urhoollisten taistelijoiden tarinan ja historian kunnioittaen kaikkien osapuolien muistoa. Raatteen Portin vieressä sijaitsee kolmen hehtaarin kokoinen muistomerkki talvisodassa kaatuneille, johon on aseteltu 17 000 kiveä ja joiden keskellä kohoaa Talvisodan Monumentti soittaen 105 vaskikelloaan.

Iltapäivällä jatkamme matkaa kohti Kuusamon Suurpetokeskusta, jossa isäntä esittelee meille karhukaverit. Matkalla pysähdymme katsomaan Hiljaista Kansaa. Heinäpäät ilmestyivät Suomussalmelle ensimmäisen kerran jo vuonna 1988, kun tanssija-koreografi Reijo Kela loi ne osaksi Ilmarin Kynnös -esitystään. Kansa kasvoi osaksi esitystä Lassilan pellolla Suomussalmen kirkonkylällä.

Illasta majoitumme Rukalle Scandic hotelli Rukahoviin, yhden/kahden hengen huoneisiin. Päivällinen hotellin ravintolassa.

Keskiviikko 8.9.2021
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Matkaamme Oulangan kansallispuistoon. Teemme siellä noin kahden kilometrin pituisen patikoinnin Kiutakönkään koskelle. Koskelle johtavan polun varrella voi tutustua entisöityyn ampumapesäkkeeseen, josta on valvottu Oulankajoen liikennettä. Patikoinnin jälkeen voi tutustua luontokeskuksessa olevaan näyttelyyn. Retkikahvit luontokeskuksessa. Matka jatkuu kohti Sallaa, jossa majoitumme hotelli Holiday Club Sallaan kahden-neljän hengen huoneistoihin. Päivällinen ravintola Kielassa (n.300 m majoituspaikasta) ja mahdollisuus käydä hotellin kylpylässä, avoinna klo 21.00 asti.

Torstai 9.9.2021
Aamiainen hotellissa. Lähdemme oppaan johdolla Salla-Savukoski kierrokselle. Oppaamme kertoo mukavia tarinoita matkalla Savukoskelle. Ajamme Savukoskelle, jossa kylä katselmus ja tutustumme Savukosken Salpalinja polkuun ”Yksi Salpalinjan näkyvimmistä rakennelmista on panssarieste – linja suuria, pystyyn nostettuja kiviä”. Puolenpäivän maissa nautimme lounaan kuuluisassa Samperin Savotta ravintolassa. Matka jatkuu Savukoskelta Pelkosenniemeen, jossa vierailemme Andy McCoyn patsaalla. Paluumatkalla poikkeamme Kemijärvellä ja teemme kaupunkikierroksen. Myöhään iltapäivällä saavumme takaisin Sallaan, hotellilla mahdollisuus käydä kylpylässä ja sen jälkeen päivällinen. Yöpyminen tutussa paikassa.

Perjantai 10.9.2021
Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja lähdemme Sallan Poropuistoon. Perillä porojen elämään perehtyminen aloitetaan poropuiston päärakennuksen auditoriossa. Siellä opas kertoo poronhoitovuodesta. Diaesityksen jälkeen lähdemme bussilla porojen ruokintapaikalle eli Kössin Kenturalle. Matkaa kertyy noin puolitoista kilometriä. Siellä näemme porot ”silmästäsilmään” ja saamme syöttää sekä rapsuttaa niitä. Kahvituksen lomassa kuulemme oppaalta kaikki mitä haluamme tietää poroista. Matka jatkuu Posiolle Kulttuurikeskus Pentikin mäelle, jossa on Anu Pentikin Galleria näyttelyineen, kotimuseo sekä tehtaanmyymälä mistä voi löytää ihania löytöjä. Myöhään iltapäivällä saavumme Iso-Syöte keskukseen, jossa majoitumme hotelli Iso-Syöteessä kahden hengen Kelomökkiin tai neljän hengen Tunturimökkiin. Päivällinen hotellin ravintolassa.

Lauantai 11.9.2021
Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen lähdemme Oulun kautta kotimatkalle. Matkalla pysähdymme kahvi- ja lounastauoille. Kotipaikkakunnilla olemme myöhään illalla.

Matkan hinta/ henkilö:
* 789 €, kahden hengen huoneessa/huoneistossa ja Kelomökissä
* 699 €, neljän hengen huoneistossa (huoneistossa 2 x kahden hengen huonetta, yhteiset wc/suihkutilat)
* 939 €, yhden hengen huoneessa/huoneistossa ja Kelomökissä

Hinta sisältää: kuljetuksen, majoituksen puolihoidolla 5 yötä, 2 x lounas, 3 x retkikahvit,  kylpyläkäynnit Kiannon Kuohut kylpylä ja Iso-Syöte Arctic Spa, pääsymaksut ja opastukset: Kuusamon Suurpetokeskus,  Sallan Poropuisto, Raatteen Talvisotamuseo.

Huomioitavaa: matka totetutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoittatumisen yhteydessä mainitkaa mahdollisista ruoka-aineallergioista. Tutustuthan myös turvallisuusohjeistukseemme täällä: Turvallisesti Mannisen matkassa

Peruutusehdot: Matkan peruessaan asiakas on oikeutettu maksun palautukseen vähennettynä matkanjärjestäjälle aiheutuneilla todellisilla kustannuksilla. Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja.

Kiannon Kuohut -kylpylähotelli:
Huoneet ovat standard -tasoisia, 1hh/2hh
*wc/suihku, erilliset sängyt, parkettilattia, TV
Jalonkatu 1 B,  89600 Suomussalmi

Scandic Rukahovi:
Huoneet ovat standart-tasoisia 1hh/2hh
*FACE Stockholm -tuotteita, hiustenkuivaaja, ilmanvaihto huoneessa, kuivauskaappi,
kylpyhuone suihkulla, maksuton langaton internetyhteys, puulattia, tupakoimaton, TV, vedenkeitin
Rukakyläntie 15, 93830 Rukatunturi

Holiday Club Salla:
*Tasokas kahden hengen huoneisto luhtitalossa, jossa avokeittiö, olohuone, makuuhuone, kylpyhuone, sauna, wc sekä lasitettu terassi
*Kaksikerroksinen neljän (4) hengen huoneisto, jossa kaksi (2) makuuhuonetta, olohuone, tupakeittiö, sauna, kylpyhuone ja erillinen wc
Molemmissa huoneistoissa; liinavaattet, pyyhkeet, TV, astiasto
Ravintola Kielaan aamiaiselle ja päivälliselle jalkauduttava noin 300 m.
Revontulentie 2, 98900 Salla

Hotelli Iso-Syöte:
*Kelomökki kahdelle hengelle:
Tunnelmallisen Kelomökin (40 m²) sydän on takkatuvan luonnonkivitakka. Takkatuvassa on keittiönurkkaus, josta löytyvät perusvarusteet ruuanlaittoon, astiasto ja ruokapöytä neljälle.
Takkatuvan puolella on myös televisio, nojatuoli ja vuodesohva, makuuhuonem sauna ja suihku/wc

*Tunturimökki neljälle:
Tunturimökeissä (75 m²) on kolme makuuhuonetta ja kaksi kylpyhuonetta kahdessa kerroksessa. Alakerran olohuoneessa on takka, sohva, nojatuolit, taulutelevisio ja DVD-soitin.
Mökissä on myös hyvin varusteltu keittiö. Alakerrassa on lisäksi yksi makuuhuone, sauna, suihku/wc sekä kuivauskaappi ulkoiluvarusteille. Tunturimökissä on myös hiustenkuivaaja.
Toisessa kerroksessa on pieni aula, suihku/wc sekä kaksi makuuhuonetta, joissa on molemmissa kaksi erillistä vuodetta.
Isosyötteentie, 93280 Syöte

 

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.