4.-7.2.2021 Talvimatka Ruissalon Kylpylään, Turku

4.-7.2.2021 Talvimatka Ruissalon Kylpylään, Turku

Lähde viettämään rauhallinen ja rentouttava talvinen kylpyläloma Turun saaristoon ja koe Ruissalon luonnonkaunis merellinen ympäristö.

Tervetuloa Mannisen matkassa talvimatkalle Ruissaloon!

To-Su 4.-7.2.2021 Ruissalon kylpylä

Ruissalo on sekä luonnoltaan että kulttuurihistorialtaan arvokas ja monipuolinen alue Suomessa. Lehtojen ja muiden luonnonvaraisten alueiden lisäksi Ruissalossa on myös viljeltyä maata sekä siellä sijaitsee Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha. Saaren rannoille rakennettiin 1800- ja 1900-luvun vaihteessa myös joukko edelleen asuinkäytössä olevia huviloita.  Hangon ohella Ruissalo on Suomen edustavin 1800-luvun suurhuvila alue.

1.päivä torstai
Lähdemme aamupäivästä Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta kohti Turkua ja Ruissaloa. Iltapäivällä majoitumme Ruissalon kylpylään ja sen jälkeen on mahdollista käydä tutustumassa kylpylän ympäristöön ja / tai kylpylän sauna- ja allasosastoon. Buffetpäivällinen lisämaksusta.

2.päivä perjantai
Aamiainen kylpylän ravintola Loisto klo 07.-10.00. Omatoimista tutustumista ympäristöön, kylpylään tai mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle ”Päivä Turussa”-retkelle.
Turussa käymme tutustumassa opastuksella Aboa Vetus – Ars Nova museoon ja Turun linnaan. Lisäksi on vapaata aikaa kierrellä keskustassa. Retken kokonaispituus on noin 5 tuntia. Iltapäivällä paluu Ruissalon kylpylään ja mahdollisuus käydä kylpylän sauna- ja allasosastolla.

Aboa Vetus & Ars Nova on historian ja nykytaiteen museo vanhan Turun sydämessä. Aboa Vetuksen maan alta esiin kaivettu rauniokortteli kertoo Turun menneisyydestä. Ars Novan taidenäyttelyt esittelevät kiinnostavia nykytaiteilijoita sekä museon taidekokoelmaa. Aboa Vetuksessa voi tutustua keskiaikaisten kivitalojen raunioihin ja kulkea vanhaa Luostarin jokikatua pitkin. Arkeologien esiin kaivamat kellarit on konservoitu paikalleen sellaisina kuin ne löydettiin. Satojen vuosien takaa säilyneet rakenteet ja arkeologiset löydöt sisältävät paljon tietoa alueen menneisyydestä ja paikalla eläneistä ihmisistä.

Turun linnan historia sai alkunsa 1280-luvulla. Ruotsin kuninkaan käskynhaltijan ja sotilaiden linnaleiristä kasvoi vuosisatojen kuluessa jyhkeä harmaakivilinna.  Kenraalikuvernööri Pietari Brahe vietti hoviaan Turun linnan esilinnassa 1600-luvulla. Hallinnollisen tehtävän väistyttyä linnasta tuli vankila ja kruunun varastotila. Monien vaiheiden jälkeen linna tuhoutui pahoin pommituksessa 1941. Sodan jälkeen alkoi restaurointi, joka saatiin päätökseen 1961. Suurin osa linnan huoneista on restauroitu alkuperäiseen asuunsa. Linnassa on vuodesta 1881 lähtien toiminut Turun kaupungin historiallinen museo.

3.päivä lauantai
Aamiainen kylpylän ravintola Loisto klo 7.-10.30. Omatoimista tutustumista ympäristöön ja / tai käydä kylpylähoidoissa. Sauna- ja allasosasto on avoinna klo 08.-21.00.

4.päivä sunnuntai
Aamiainen kylpylän ravintola Loisto klo 7.-10.30. Lähdemme kotimatkalle klo 11.00 kun luovutamme huoneet ja pakkaamme tavarat bussiin. Kotipaikkakunnilla olemme myöhään iltapäivällä.

Matkan hinta / henkilö:
*269 €, kahden hengen Classic-huone merinäköalalla
*389 €, yhden hengen Classic-huone merinäköalalla

*295 €, kahden hengen Superior-huone parvekkeella
*449 €, yhden hengen Superior-huone parvekkeella

Hinta sisältää: kuljetuksen Mannisen bussilla, majoitus 3 yötä aamiaisella valitussa huoneluokassa, sauna- ja allasosaston ja kuntosalin vapaa käyttö.

Lisämaksusta: ”Päivä Turussa” 45 €/henkilö, 29 €/henkilö Museokortilla
Hintaan sisältyy: Aboa Vetus-Ars Nova museot ja Aboa Vetus opastettu kierros, Turun Linnan opastettu kierros sekä vapaa-aikaa keskustassa, kuljetus Ruissalo-Turun keskusta-Ruissalo.

Huomioitavaa: matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitathan mahdollisista ruoka-aineallergioista varauksen yhteydessä. Toteutamme matkat tavallista pienemmillä ryhmillä, joten bussissa on tilaa valita paikat väljästi.

Matkaehdot: Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja. Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle.

Ruissalon Kylpylä
Ruissalon puistotie 640
20100 Turku
www.ruissalospa.fi

Kahden hengen Classic-huone on kooltaan noin 20 m². Huoneessa on parkettilattia, TV, WiFi, radio, puhelin, suihku tai kylpyamme ja kylpytakit. Huoneen voi valita merinäköalalla tai pihanäkymällä. Kaikki huoneetovat savuttomia. Varattavissa myös esteettömiä huoneita.

Kahden hengen Superior-huone on kooltaan noin 28 m². Huoneessa on parkettilattia, ilmastointi, TV, WiFi, puhelin, minibaari, vedenkeitin, suihku, kylpytakit ja hiustenkuivain. Huoneissa sängyt ovat vierekkäin ja lähes kaikissa huoneissa on parveke. Kaikki huoneet ovat savuttomia.

 

 

 

 

 

 

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.