30.-31.7.2022  Savonlinnan Oopperajuhlat – JULIUS CAESAR

30.-31.7.2022 Savonlinnan Oopperajuhlat – JULIUS CAESAR

Julius Caesar tekee Oopperajuhlien historiaa, sillä se on kaikkien aikojen ensimmäinen Händelin barokkiooppera festivaalin ohjelmistossa.

30.-31.7.2022 Julius Caesar Savonlinnan Oopperajuhlilla ja majoitus Sokos hotel Seurahuoneella !

Tervetuloa Mannisen matkassa oopperamatkalle Savonlinnaan!

Kun barokkioopperoita sävellettiin, valistuksen aika oli aluillaan ja suuret filosofit pohtivat olevaisuutta. Rubens, Rembrandt ja Shakespeare olivat ehtineet mullistaa esteettistä ajattelua, ja säveltäjät ilmaisivat ajan henkeen sopivasti affekteja, yleisiä tunnetiloja. Ooppera sopi koristeelliseen ja dramaattisuutta korostavaan barokkiin.

Julius Caesarin ja kuningatar Kleopatran rakkaustarina on Händelin parhaita oopperoita. Kosmopoliitti Händel hioi italialaisen barokkioopperaperinteen huippuunsa Lontoossa, kun hänen omakin menestyksensä oli suurimmillaan. Ooppera sopi koristeelliseen ja dramaattisuutta korostavaan barokkiin.

Julius Caesarissa valta, vetovoima ja rakkaus kietoutuvat toisiinsa, ja elinvoimansa teos saa paitsi ihastuttavasta musiikista, myös tarinan uskottavista hahmoista. Tämä toteutus on musiikillinen tragikomedia, vauhdikas kamppailu rakkaudesta.

Esityksen ohjaaja Marin Blažević on myös vierailevan Kroatian kansallisteatterin johtaja ja dramaturgi, joka on punonut tarinaan kerroksellisuutta: Esitys alkaa harjoituksesta, joka rakentuu ja kehittyy virtuoosiseksi oopperaspektaakkeliksi, kunnes alkaa hajota ja lopulta katoaa. Kaiken viihdyttävän hulluttelun keskellä ”etsimme tapoja tehdä Julius Cesaristamme samastuttavan ja ajankohtaisen aina globaalista politiikasta pandemiaan”, ohjaaja sanoo.

Julius Caesar tekee Oopperajuhlien historiaa, sillä se on kaikkien aikojen ensimmäinen barokkiooppera Olavinlinnan näyttämöllä. Pääosassa laulaa Diana Haller, kysytty barokkirepertuaarin taitaja.

Musiikinjohto Ville Matvejeff
Ohjaus ja dramaturgia Marin Blažević
Lavastus Dalibor Laginja, Marin Blažević
Puvut Sandra Dekanić
Valaistus Dalibor Fugošić
Videot Igor Crnković

Esityskieli italia. Tekstitys suomeksi ja englanniksi. Esityksen kokonaiskesto n. 3 tuntia 45 minuuttia. Kaksi väliaikaa.

Rooleissa mm.
Diana Haller, Anamarija Knego, Renata Pokupić, Dubravka Šeparović Mušović, Sonja Runje, Slavko Sekulić

Kroatian kansallisteatterin orkesteri

____________________________________________________________________________________________

Matkaan lähdemme lauantai-aamuna. Matkalla Savonlinnaan pidämme tauon. Saavumme Savonlinnaan iltapäivällä. Majoitumme hotelli Seurahuoneelle. Majoittumisen jälkeen yhteinen päivällinen hotellilla. Illalla omatoiminen siirtyminen Olavinlinnan oopperanäyttämölle. Hotellilta on lyhyt kävelymatka. Julius Cesare esitys alkaa klo 19.00. Oopperaliput saatte kuljettajalta. Omatoiminen paluu hotellille esityksen jälkeen.

Sunnuntai-aamuna nautimme aamiaisen hotellissa. Aamupäivällä vielä hetki aikaa Savonlinnassa, mahdollisuus käydä nauttimassa vaikka toritunnelmasta. Puolenpäivän aikaan lähdemme kotimatkalle. Matkalla nautitaan maittava lounas Pöyhölän Pappilan noutopöydästä.

Matkan hinta/henkilö Sokos hotelli Seurahuone:
* 259 €, kahden hengen huone
* 379 €, yhden hengen huone
Sisältää: Bussikuljetuksen, majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisella, 1 x päivällinen Seurahuoneella ja 1 x lounas Pöyhölän Pappilassa

Lisämaksusta:  Oopperalippu (kts hinnat alla)

Oopperalippujen paikat ja hinnat, ilmoita varatessasi haluamasi paikka:
A-katsomo rivi 9 hinta 140 €/hlö, paikat 22-31
A-katsomo rivi 20 hinta 140 €/hlö, paikat 1-10
A-katsomo rivi 23 hinta  129 €/hlö, paikat 4-23

Olavinlinnan katsomokartta

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoittaudu viimeistään 20.1.2022. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse mahdolliset ruoka-aineallergiat. Matkustamme koronaturvallisuus huomioiden. Tutustuthan turvallisuusohjeistukseemme täällä: Turvallisesti Mannisen matkassa
MatkaehdotNoudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja.  Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.