28.-29.8.2021 Saaristoretki Seiliin ja pienelle rengastielle

28.-29.8.2021 Saaristoretki Seiliin ja pienelle rengastielle

Uutuusmatkamme Saaristoretki Seiliin ja pienelle rengastielle, vie sinut unohtumattomalle merimatkalle. Reitin varrelta löytyy, historialliset kirkot ja nähtävyydet, idylliset kylät sekä saariston herkut ja käsityöt.

Tervetuloa Mannisen matkassa upealle saaristoretkelle!

La-Su 28.-29.8.2021 Saaristoretki Seiliin ja pienelle rengastielle

Turun saariston ehkä kaikkein perinteisin retki on pieni saariston rengastie. Matka alkaa Hangan satamasta Seilin saarelle, jossa tutustumme Seilin saaren värikkääseen ja jännittävään historiaan. Sieltä jatkamme lautalla Nauvoon yöpymään ja seuraavana päivänä Paraisten kautta kotimatkalle. Tällä matkalla nautimme auringosta, meren tuoksuisesta tuulesta, hyvästä seurasta ja ruuasta.

Seilin saari on toiminut sairaalasaarena 1300-luvulta alkaen ja siellä hoidettiin spitaalisia. Saaren luonto ja sen mielenkiintoinen historia tekevät vierailusta ainutlaatuisen. Matka jatkuu lautalla saarelta saarelle, lautalla liikkuen ja siltoja pitkin ajellen. Maisemat ovat kerrassaan upeat, katsoitpa mihin suuntaan tahansa.

1.matkapäivä
Lähdemme matkaan aamulla kohti Turun seutua ja Rymättylää, jossa nautimme lounaan ravintola Pohjakulmassa. Matka jatkuu Hangan satamaan, josta m/s Östern lautta lähtee kohti Seiliä. Lauttamatka kestää noin ½h. Perillä Seilissä lähdemme oppaan johdolla 1½ tunnin opastetulle kävelykierrokselle , joka sisältää historiaa, kulttuuria, biologiaa, tiedettä ja tutkimushistoriaa. Mahdollisuus päästä tutustumaan useampaan historialliseen rakennukseen, jotka on avattu yleisölle pitkän odotuksen jälkeen. Saarella on päärakennus, kahvila, kirkko, ravintola, majoitustiloja, saunarakennukset ja näköalapaikka.

Iltapäivällä omatoimista aikaa saarella. Mahdollisuus käydä tutustumassa historialliseen mielisairaalan näyttelyyn. Myöhään iIltapäivällä nousemme saaristolauttaan, mikä jatkaa matkaa Nauvoon, lautalla nautimme ruokaisat sämpyläkahvit. Nauvoon saavumme noin klo 18.00 ja majoitumme lauttarannan saaristohotelliin. Illalla omatoimista tutustumista alueeseen.

2.matkapäivä
Aamiaisen jälkeen tutustumme Nauvon nähtävyyksiin ja nousemme klo 10.oo Paraisille menevään lauttaan. Paraisilla tutustumme Vanhaan Malmiin sekä keskiaikaiseen kivikirkkoon. Lounaan nautimme saariston omalla viinitilalla, jossa myös mahdollisuus ostoksiin. Kotimatkalle lähdemme iltapäivällä.

Matkan hinta/henkilö:
* 297 €, kahden hengen huone Hotelli Strandbo
* 349 €, yhden hengen huone Hotelli Strandbo
* 199 €, lapsi alle 12 vuotias, kahden hengen huoneessa lisävuoteella

Hinta sisältää:
– bussikuljetus
– lauttakuljetukset
– majoitus yhden/kahden hengen huoneessa 1yö Nauvossa
– 2 x lounas, 1 x sämpyläkahvit
– ohjelman mukaiset pääsymaksut ja oppaan palvelut

Huomioitavaa: matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Ilmoitattehan mahdolliset ruoka-aineallergiat ilmoittatumisen yhteydessä.

Hotelli Strandbo
Nauvon ranta 3, 21660 Nauvo
www.strandbo.fi

NAUVO
Nauvo on viehättävä ja eloisa saaristoyhteisö, jossa on noin 1500 asukasta. Kesällä asukkaiden määrä kuitenkin moninkertaistuu kesävieraiden saapuessa Nauvoon. Nauvo muodostuu kahdesta pääsaaresta, Lillandetista ja Storlandetista, sekä ainutlaatuisesta saaristosta, jossa on noin 3 000 saarta ja luotoa. Vuodenaikojen vaihtelut saaristossa muokkaavat elämäntapaa omalla erityisellä ja inspiroivalla tavallaan.
Maatalous ja matkailu ovat Nauvon tärkeimpiä elinkeinoja. Täällä tuotettavat tuotteet ja palvelut ovat varmasti hyvälaatuisia. Osa tuotteista ja palveluista sijaitsee vierassatamassa Kyrkbackenista pohjoiseen. Vierassatamalla on paljon tarjottavaa, aina merkkivaatteista savustettuun kalaan. Lämpimänä kesäpäivänä veneiden, ravintoloiden, kahviloiden ja putiikkien kirjo tuo mieleen Rivieran, kun kävelee rantaa pitkin Framnäsin suuntaan.

PARAINEN
Paraisten kaupunki oli kaksikielinen. Asukkaista 54 prosenttia puhui äidinkielenään ruotsia ja 45 prosenttia suomea. Parainen oli Kaskisten lisäksi Suomen ainoa kokonaan vedenympäröimä kaupunki. Sitä kutsuttiinkin usein saariston pääkaupungiksi. Paraisten Kirjalansaarella sijaitsee Suomen ainoa kalakoulu eli Suomen kalatalous- ja ympäristöinstituutti. Huomattavimmat rakennukset ovat keskiaikainen harmaakivikirkko, 1400-luvulta peräisin oleva Kuitian linna, Partekin pääkonttori (1916 ja lisärakennus 1955), siunauskappeli (Erik Bryggman 1930), Atun kartano, Airiston lomakeskus, golfkenttä ja jäähalli.

Peruutusehdot: Matkan peruessaan asiakas on oikeutettu maksun palautukseen vähennettynä matkanjärjestäjälle aiheutuneilla todellisilla kustannuksilla. Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja.

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.