28.-29.11.2020 Pikkujoulumatka lakeuksille – Kyrö Distillery & Seinäjoki

28.-29.11.2020 Pikkujoulumatka lakeuksille – Kyrö Distillery & Seinäjoki

Marraskuun lopun pikkujoulumatka vie Pohjanmaan lakeuksille Isokyröön ja Seinäjoelle! Tutustumme Kyrö Distillery Companyn menestystarinaan ja tislaamoon Isokyrössä ja Seinäjoella voit lähteä valintasi mukaan panimokierrokselle, teatteriin tai Murhamysteeri-illalliselle! Voit viettää iltaa omatoimisesti kaupunkiin tutustuen. Ota ystävät mukaan ja hyppää bussiin!

Kuva: Kyrö Distillery/Veera Kujala

Tervetuloa Mannisen matkassa viettämään pikkujoulua Pohjanmaalle!

Reitti: Ruovesi-Orivesi-Kangasala-Tampere-Ylöjärvi-…

Lauantai 28.11.2020
Lähdemme matkaan aamulla kotipaikkakunnilta kohti Pohjanmaan lakeuksia ja Isokyröä. Perillä Isokyrössä uppoudumme Kyrö Distillery Companyn mielenkiintoiseen ja rohkaisevaan menestystarinaan sekä tutustummme ginin ja viskin valmistuksen maailmaan tislaamokierroksella. Tietenkin myös maistelemme tislaamon maineikkaita tuotoksia ja ruokailemme tislaamon ravintolassa.

Ajatus Kyrö Distillery Companysta sai alkunsa saunan lauteilla, kun viisi ystävystä siemaili amerikkalaista ruisviskiä. Ystävät eivät voineet käsittää, miksi Suomessa ei tislata ruisviskiä vaikka suomalaiset kuluttavat kuusi kertaa enemmän ruista kuin muu maailma. Idea omasta ruistislaamosta tuntui vielä seuraavana aamunakin hyvältä. Kyrön tarina sai alkunsa ja se onkin vuosien aikana kasvanut villistä unelmasta menestystarinaksi! (Kyrö Distillery)

Isokyröstä jatkamme matkaa Seinäjoelle, jossa majoitumme aivan keskustan kupeeseen Sokos Hotel Lakeuden mukaviin huoneisiin. Illalla on mahdollista lähteä oman valinnan mukaan joko Mallaskosken olutpanimolle opastetulle kierrokselle ja oluita maistelemaan, yllätykselliselle Murhamysteeri-illalliselle Teatteri Hysteriaan (omatoiminen paluu hotellille) tai seuraamaan komedianäytelmää ”Pelkkänä korvana eli ulkomaalainen” Seinäjoen kaupunginteatteriin. Teatterilta omatoiminen paluu hotellille. Teatteri sijaitsee kävelymatkan päässä Sokos Hotel Lakeudelta (n. 700 m). Loppuilta on aikaa nauttia hotellin palveluista tai viettää iltaa kaupungilla. Vaihtoehtoisesti voit jäädä viettämään omatoimista aikaa myös heti majoittumisen jälkeen.

Seinäjokelainen Mallaskosken panimo saa inspiraationsa pohjalaisen sielunmaiseman synkkyydestä. Panimon perustaja Johan Wallenius aloitti juomiensa valmistuksen vuonna 1921 vanhan pesutuvan nurkassa. Vuonna 1928 Wallenius osti tontin läheisen kosken rannalta ja rakensi siihen Mallaskosken tehtaan. Tehtaassa alettiin valmistamaan limonadi- ja virvoitusjuomia, mutta erityisesti olutta, jota vietiin myös ulkomaille saakka.

Teatteri Hysteriassa käynnistyvät murhamysteeri-illalliset parhaimpaan pikkujouluaikaan. Improaallon näyttelijät nähdään hyytävissä tunnelmissa, kun Piirin murhamysteeri-illallinen alkaa pimeän tullen. Murhamysteeri-illallisellla olevat katsojat pääsevät palaamaan vuosikymmenien taakse selvittämään Piirin mielisairaala-alueella tapahtunutta murhaa. Älä ylläty, jos potilas yhtäkkiä istuu viereesi kesken alkupalojen tai lääkäri pyytää piilottamaan murhaesineen lautasliinasi alle. Tämä ilta on täynnä jännitystä ja loputtomia yllätyksiä! (Teatteri Hysteria)

”Pelkkänä korvana eli ulkomaalainen” kertoo miehestä nimeltä Charlie, joka painiskelee avio-ongelmissa Charlie suostuu kaverinsa kutsuun lähteä hermolomalle syrjäiseen majataloon Amerikan syvään etelään. Mutta, ajatuskin rupattelusta muiden vieraiden kanssa saa ujon ja alakuloisen Charlien pakokauhun valtaan. Kaverilla on pulmaan suorasukainen ratkaisu: esittäkööt Charlie muutaman päivän ajan ulkomaalaista. Jos ei muka ymmärrä toisten puheesta hölkäsen pöläystä, ei tarvitse osallistua keskusteluunkaan! Kuulostaa helpolta, eikö vain? Mutta mitä kaikkea paljastavatkaan puheissaan muut, kun yksi vaikenee? Paljon! Ja savuava komediasoppa sen kun sakenee – kunnes posahtaa! (Seinäjoen kaupunginteatteri)

Sunnuntai 29.11.2020
Aamiainen hotellilla klo 07.00-10.30. Luovutamme huoneet, pakkaamme bussin ja lähdemme kotimatkalle puolen päivän aikaan. Takaisin kotipaikkakunnilla olemme myöhään iltapäivällä.

Matkan hinta/henkilö:
199 €, jaetussa kahden hengen huoneessa
225 €, yhden hengen huoneessa

Hinta sisältää:
– Kuljetus
– Majoitus, 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa, Sokos Hotel Lakeus Seinäjoki
– Hotelliaamiainen
– Opastettu tislaamokierros, juomamaistelu sekä kolmen ruokalajin päivällinen Kyrö Distilleryssä

Lisämaksusta etukäteen varattuna:
– Panimokierros Mallaskosken panimossa ja olutmaistelu 18 €/hlö (kierros toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 8 henkilöä)
– Teatterilippu Pelkkänä korvana eli ulkomaalainen-näytökseen, Seinäjoen kaupunginteatteri 32 €/hlö
– Murhamysteeri-illallinen 59 €/hlö

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä. Toteutamme matkat tavallista pienemmillä ryhmillä, joten bussissa on tilaa valita paikat väljästi. Teatterissa huomioidaan turvaetäisyydet paikkajärjestelyissä. Kyrö Distilleryn kierros sekä tasting on ryhmällemme yksityinen.

Peruutusehdot: Matkan peruessaan asiakas on oikeutettu maksun palautukseen vähennettynä matkanjärjestäjälle aiheutuneilla todellisilla kustannuksilla. Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.