24.-25.8.2021 Sydämellinen Järvisydän & risteily Savonlinnaan

24.-25.8.2021 Sydämellinen Järvisydän & risteily Savonlinnaan

Elämyksellinen Järvisydän ja Saimaan aallot kutsuvat elokuiselle matkalle rentoutumaan ja nauttimaan. Tutustumme myös mielenkiintoiseen Hakoapajan uppopuukylään Rantasalmella ja aikaa jää omatoiselle kiertelylle kesäisessä Savonlinnassakin.

Tervetuloa Mannisen matkassa Järvisydämeen!

Elämyksellinen Hotel & Spa Resort Järvisydän sijaitsee Rantasalmelle Saimaan rannalla aivan Linnansaaren kansallispuiston portilla. Järvisydän tarjoaa elämyksiä ympärivuoden laadukkailla palveluillaan ja ainutlaatuisella miljööllään. Rantakallion lohkeamaan luonnonkivestä ja 500 vuotta vanhoista uppotukeista rakennettu Suomen ekologisin Järvikylpylä muodostuu useista suomalaisista saunoista ja altaista. Allasbaarissa voit nauttia virkistävistä juomista sekä pienistä naposteltavista. Tällä matkalla vierailemme myös Hakoapajan uppopuukylässä ja risteilemme Saimaan aalloilla Järvisydämestä Savonlinnaan.

Tiistai 24.8.2021
Matka alkaa aikaisin aamulla kotipaikkakunnilta. Matkalla pidämme taukoja. Perillä Rantasalmella olemme iltapäivällä, jossa ensimmäinen kohteemme on Hakoapajan uppopuukylä. Kuulemme alueen esittelyn, jonka jälkeen nautimme keittolounaan jälkiruokineen.

Esa Heiskanen aloitti erikoisen ”yhden miehen elämäntyön” – HakoApajan Aikhikylän rakentamisen reilut 40 vuotta sitten. Ensimmäiset kymmenen vuotta hän nosti vanhoja hakopuita viereisen sisäjärven pohjasta. Savotta jatkui raskaalla ja pitkäjänteisellä rakentamisvaiheella. Erikoiseksi tämän projektin tekee paitsi se, että Esa on rakentanut alueelle parikymmentä rakennusta omin käsin – myös se, että hakopuiden iäksi saatiin tutkimuksissa 1000-4000v. Puiden noston yhteydessä järvestä löytyi myös mm. 2000 vuotta vanha pienriistaloukku ja muita aarteita, jotka Esa otti kaikki talteen. Esa on rakentanut HakoApajan päärakennukseen, Aikhitupaan ja Savotta-Saliin näyttelyn omasta elämäntyöstään sekä alueen ja oman sukunsa historiasta, joka ulottuu Porosalmella aina vuoteen 1658. (Hakoapaja)

Hakoapajaan tutustumisen jälkeen siirrymme Järvisydämeen, jossa majoitumme maisemasviitteihin tai rinnehuviloiden huoneisiin. Loppupäivä on aikaa rentoutua kylpylässä ja nauttia alueen luonnosta, palveluista ja ravintoloiden tarjottavista.

Vuoden 2020 kotimaanmatkailukohteeksi valittu Järvisydän ihastuttaa ainutlaatuisella tunnelmallaan ja laadukkailla palveluillaan. Järvisydämen alueella on ollut saman suvun ylläpitämää matkailutoimintaa jo vuodesta 1658!  Tänä päivänä Hotel & Spa Resort Järvisydämen yrittäjä, Markus Heiskanen perheineen, edustaa suvun 11 sukupolvea kestikievarin pyörittäjänä. Järvisydän toivottaa vieraat nauttimaan paikallisista herkuista Ravintola Piikatytössä, Savon suurimmassa Wiinikellarissa tai Lotjabaarissa sekä rentoutumaan Järvikylpylään tai järviaktiviteettien pariin, Saimaan aalloille ja Linnansaaren kansallispuistoon. (Järvisydän)

Keskiviikko 25.8.2021
Aamiainen ravintola Piikatytössä klo 08.00 alkaen. Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet, pakkaamme bussin, nousemme m/s Katrillin kannelle ja lähdemme risteilylle Saimaalle määränpäänä Savonlinna. Risteily kestää 3,5 tuntia, jonka aikana pääset ihailemaan Saimaan kauniita maisemia ja norppavesiä. Laivalla on A-oikeuden ja ravintola. Perillä Savonlinnassa on vielä omatoimista aikaa tunnelmoida torilla ja Olavinlinnan ympäristössä ennen kotimatkalle lähtöä iltapäivällä. Kuljettaja ajaa bussin Savonlinnaan ja on vastassa satamassa. Takaisin kotipaikkakunnille ajamme Mikkelin kautta, jossa pysähdymme ruokailemaan Tertin kartanon noutopöydässä.

Tertin Kartano on uniikki matkakohde Mikkelissä, Etelä-Savon ja Järvi-Suomen sydämessä. Se on aito sukukartano ja kartanotalous, jossa pääset kokemaan Saimaan gastronomian parhaimmat antimet mitä tunnelmallisimmassa miljöössä. Puhtaat lähituotetut raaka-aineet sesongin mukaan ja omavaraisuus yhdistettynä ainutlaatuiseen estetiikkaan ovat Tertin Kartanon kantavia teemoja. Tertin kartanossa pääset kokemaan täyden palvelun makumatkan historiallisessa miljöössä. (Tertin kartano)

Takaisin kotipaikkakunnilla olemme myöhään illalla.

Matkan hinta/henkilö:
319 € kahden hengen Maisemasviitissä (parivuode)
355 € yhden hengen Maisemasviitissä

Kahden hengen Maisemasviiteissä on parivuode, takka, oleskelutila, jossa pieni keittiö sekä kylpyhuone/wc sekä suuret maisemaikkunat. Varustukseen kuuluu jääkaappi, mikro, vedenkeitin ja Pauligin Cupsulo -keitin, minibaari, astiasto kahdelle, hiustenkuivain, kylpytakit, kylpytossut ja ilmastointi. Maisemaikkunoissa verhot. Ilmainen WiFi.

299€ kahden hengen huoneessa Rinnehuvilassa
335 € yhden hengen huoneessa Rinnehuvilassa

Rinnehuviloissa on 2 makuuhuonetta yläkerrassa, joissa 2 vuodetta ja 3 makuuhuonetta alakerrassa, joissa 2 vuodetta. Jokaisessa makuuhuoneessa on oma wc ja suihku, ja huoneisiin on myös omat avainkortit. Lisäksi huviloissa on olohuone/keittiö, sauna, kylpyhuone, wc sekä tilava oleskeluterassi. Huviloissa on astiasto sekä muut ruoanlaittovälineet 10 hengelle, syöttötuoli, sähköuuni, liesi, mikroaaltouuni, kahvin- ja vedenkeitin, leivänpaahdin, astian- ja pyykinpesukone, kuivauskaappi, pesuaineet, jääkaappi. Olohuoneessa on 2 sohvaa, sohvapöytä, TV, DVD-soitin, ilmainen WiFi, radio, CD-soitin, karaokelaite, takka ja polttopuut. Huviloiden varusteista löytyy myös hiustenkuivain ja siivousvälineet.

Hinta sisältää:
– Kuljetus
– Opastettu tutustuminen Hakoapajan uppopuukylään
– Lounas Hakoapajan uppopuukylässä
– Majoitus Järvisydämessä valitussa majoitusvaihtoehdossa, 1 yö
– Käynti Järvikylpylässä
– Aamiainen ravintola Piikatytössä
– Risteily Järvisydän-Savonlinna
– Noutopöytälounas Tertin kartanossa

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä. Matkustamme koronaturvallisuus huomioiden. Tutustuthan myös turvallisuusohjeistukseemme täällä: Turvallisesti Mannisen matkassa
Alustava reitti: Ruovesi – Tampere – Orivesi – Mänttä…
Matkaehdot: Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja. Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.