22.-27.9.2020 Ruskamatka Kuusamoon

22.-27.9.2020 Ruskamatka Kuusamoon

Kuusamon alueen koko kasvisto hehkuu keltaisen, oranssin ja punaisen eri sävyissä syysruskan valloittaessa luonnon. Tällä matkalla tutustumme upeisiin luontokohteisiin: Riisitunturiin, Korouoman rotkolaaksoon, Pähkänäkallioon sekä Kiutakönkään koskeen. Lisäksi patikoimme Pienen Karhunkierroksen.

Tervetuloa Mannisen matkassa Kuusamon ruskaan!

Kuusamon alueen koko kasvisto hehkuu keltaisen, oranssin ja punaisen eri sävyissä syysruskan valloittaessa luonnon. Tällä matkalla tutustumme upeisiin luontokohteisiin: Riisitunturiin, Korouoman rotkolaaksoon, Pähkänäkallioon sekä Kiutakönkään koskeen. Lisäksi patikoimme Pienen Karhunkierroksen.

Tiistai 22.9
Lähdemme matkaan varhain aamulla Keski-Suomen kautta Kuusamoon. Perillä Kuusamossa olemme noin klo 18.00 ja majoitumme Adventure Apes Lodgen jaettuihin 4-6 hengen huoneisiin. Seikkailuapinoiden Heidi Savolainen esittelee tilat ja kertoo yrityksesestään. Päivällinen majoituspaikassa. Liikuntasali on vapaassa käytössä.

Keskiviikko 23.9
Aamiainen klo 08.00, jonka jälkeen teemme retkieväät. Aamupalan jälkeen lähdemme Posiolle kohti Korouomaa. Kävelemme rotkolaaksoon vanhaa hevostietä pitkin. Korouomasta kiipeämme Piippukallion laavulle ja halutessaanne on mahdollista paistaa makkarat. Käymme katsomassa Ruskea virta- kallion, joka on talvisin alueen mahtavampia jääputouksia. Kävelymatkaa tulee yhteensä n. 5 km ja reitti luokitellaan vaativaksi sen korkeuserojen takia. Polut sinällään ovat helppokulkuisia, mutta korkeuserot ovat suuret. Mikäli et halua kiivetä Piippukalliolle, voit jäädä tulistelemaan Kanjonilaavulle. Korouomalta ajamme kohti Riisitunturia, patikoimme Riisin Rääpäisyn (4,3 km) ja ihailemme upeita Kitkalle avautuvia maisemia. Riisitunturin huipulla keitämme kahvit ja nautimme retkieväät. Patikan vaativuusluokka on helppo/keskivaativa. Paluumatkalla poikkeamme Pentik-mäellä sekä kaupassa Posiolla.

Pentik-mäki on kulttuurintäyteinen matkailukohde Posiolla. Mäellä valmistetaan Pentikin keramiikka-astiat, taide-esineet ja kynttilät. Tehtaanmyymälässä voi tehdä uunituoreita löytöjä. Pentikin kiinnostava matka keramiikkapajasta tähän päivään on myös nähtävillä mäellä. Lasikäytävillä toisiinsa yhdistetyt rakennukset muodostavat 2500 neliömetrin suuruisen yhtenäisen kokonaisuuden tehtaanmyymälöineen, museoineen, näyttelyineen ja kahvioineen. Kaikkialle on vapaa pääsy.

Majoituspaikassa nautimme päivällisen sekä iltapalan. Liikuntasali on illalla vapaassa käytössä ja sauna lämpiää.

Torstaina 24.9
Aamupala klo 08.00. Aamupalan jälkeen lähdemme kohti Pähkänän näköalapaikkaa. Pähkänäkalliosta kerrotaan, että sieltä avautuu Suomen kaunein maisema ja toden totta, onhan se huikea! Lumoutuneena voimme katsella allamme kiemurtelevaa Kitkajokea. Valokuvia täällä otetaan ja paljon! Kävelymatkaa kertynee yhteensä pari kilometriä ja maasto on helppo/keskivaativa. Pähkänältä ajamme kohti Kiutaköngästä. Kiutaköngästä ei turhaan mainosteta Suomen komeimmaksi vesiputoukseksi. Oulankajoki putoaa 325 metrin matkalla 14 metriä! Kävelymatkaa kertyy yhteensä n. 2km ja reitti on helppo. Kiutakönkään opaskeskuksessa kuuntelemme esityksen kansallispuiston alueesta. Majoituspaikassa päivällinen sekä iltapala. Liikuntasali on illalla vapaassa käytössä ja sauna lämpiää.

Perjantai 25.9
Aamupala klo 07.00, jonka jälkeen teemme retkieväät. Aamupalan jälkeen lähdemme kohti Pienen Karhunkierroksen lähtöpaikkaa Kuusamon Juumaa. Kertaamme turvallisuusasiat ja lähdemme patikoimaan 12 km mittaista Pientä Karhunkierrosta. Viikkomme kohokohta tarjoaa huikeat maisemat: riippusiltoja, koskia, jyrkänteitä… Saatat myös päästä ruokkimaan kuukkeleita. Rentoudu, tämä reitti kävellään hiljoksiin mahtavista maisemista nauttien. Välillä keittelemme kahvit ja syömme eväitä. Majapaikassa Vasaraperällä maistuu päivällinen. Iltapala ja pientä palauttavaa jumppaa salissa sekä sauna.

Lauantaina 26.9
Aamiainen. Leppoinen, omatoiminen päivä, jonka aikana Seikkailuapinat järjestää yllätysohjelmaa! Päivällinen. Viikon oppaana ja kuljettajana toiminut Petri Ristiniemi keittelee nokipannukahvia pihakodassa. Illalla lätyn paistoa ja leppoisaa jutustelua viikon retkistä. Liikuntasali on illalla vapaassa käytössä ja sauna lämpiää.

Sunnuntai 27.9
Aamiainen, jonka jälkeen pakkaamme bussin ja lähdemme kotimatkalle n. klo 09.00.

Matkan hinta/henkilö: 579 € jaetussa 4-6 hengen huoneessa

Hinta sisältää:
– Kuljetus
– Majoitus, 5 yötä jaetussa 4-6 hengen huoneessa, Adventure Apes Lodge
– Ohjelman mukaiset retket ja opastukset
– Ohjelman mukaiset ruokailut ja retkieväät.

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 20 henkilöä. Matka ei sovellu liikuntaesteisille eikä jalka- tai polvivaivoista kärsiville. Varaa matkalle mukaan retkeilykengät, reppu ja vesipullo sekä säänmukaiset varusteet. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä. Matka toteutetaan yhdessä Haukkamaa Adventuresin kanssa.

Ohjelmapalvelut Haukkamaa Adventures

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.