22.-24.9.2021 Kulttuuri- ja luontomatka Pohjois-Karjalaan Nurmes-Lieksa-Koli

22.-24.9.2021 Kulttuuri- ja luontomatka Pohjois-Karjalaan Nurmes-Lieksa-Koli

Lähde mukaan upealle kulttuuri- ja luontomatkalle Pohjois-Karjalaan. Matkalla nähdään Lieksan ja Kolin luontokohteet sekä Eva Ryynäsen taideateljee ja Valamon Luostari.

Tervetuloa Mannisen matkassa Pohjois-Karjalan kulttuuri- ja luontomatkalle!

Pohjois-Karjala on tunnettu erityisesti luonnostaan, mutta niin ikään alueella on rikkaita perinteitä ja yksi alueen helmistä on sen ihmiset. Kolia pidetään Suomen kansallismaiseman peilinä ja tämän lisäksi alueelta löytyy korkeita vaaroja ja aavoja järviä. Luonto on yksi sen tunnetuimmista symboleista ja se on houkuttanut vierailijoita jo vuosisatoja pitkienkin matkojen takaa. Lieksa on toinen luontoalue, mikä on tunnettu muun muassa linnuista ja  suurpedoistaan. Luonnon lisäksi pääsemme nauttimaan Pohjois-Karjalan kulttuurista Eva Ryynäsen taiteesta sekä Valamon luostarin näyttelystä. Tervetuloa matkalle mukaan!

Keskiviikko 22.9.2021
Lähdemme Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta kohti Itä-Suomea. Ajamme Jyväskylän kautta Kuopioon, jossa poikkeamme Puijon mäelle, jossa nautimme lounaan ja käymme Puijon Tornissa. Virkistyneenä jatkamme matkaa Nurmekseen, jossa majoitumme Break Sokos hotelli Bombaan. Majoittumisen jälkeen Bomban talon ja Karjalaiskylän opastettu kierros ja mahdollisuus käydä kylpylän sauna- ja allasosastolla. Allasosasto avoinna klo 20.00 asti.

Torstai 23.9.2021
Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan Pielisen itäpuolta kohti Lieksaa. Lieksassa teemme kiertoajelun paikallisoppaan johdolla, sekä tutustumme luonnonkauniiseen Pappilanluhdan kosteikkoalueen luontopolkuun. Kunnostettu kosteikkoalue on Lieksanjokeen laskevan Sokojoen varressa ja se on aikanaan toiminut karjan laitumena sekä heinämaana. Halukkaat voivat kiivetä lintutorniin.  Matka jatkuu Pielisen rantoja hipoen Kestikievari Herranniemeen, jossa nautimme keittolounaan. Tutustumme myös Eva Ryynäsen taideateljeeseen opastetulla kierroksella. Kierroksen jälkeen on vielä mahdollisuus omatoimisesti tutustua alueeseen. Eva Ryynänen (1915-2001) loi taitelijauransa aikana n.500 kiehtovaa veistosta. Hänen suurin työnsä, ainutlaatuinen Paaterin kirkko, valmistui kesällä -91. Kaksi vuotta myöhemmin alueelle rakennettiin mielenkiintoinen galleriakahvila. Paaterista tuli yksi Lieksan suosituimmista käyntikohteista. Matka jatkuu Kolille, jossa majoitumme Break Sokos hotelli Koliin. Ennen päivällistä ehdimme vielä kiertää auringonlaskun aikaan Kolin huippukierroksen oppaan johdolla  (n. 3km) ja ihailla kauniita maisemia (säävaraus). Päivällinen hotellin ravintolassa.

Perjantai 24.9.2021
Aamiaisen jälkeen tutustumme Kolin Luontokeskukseen, jossa näemme Kolin luonnosta kertovan kuvaesityksen (n.20 min).  Luontokeskuksessa voi myös omatoimisesti kiertää näyttelyt. Aamupäivän maissa lähdemme kotimatkalle, matkalla pysähdymme Valamon Luostariin, jossa nautimme lounaan ja tutustumme ympäristöön oppaan johdolla sekä omatoimisesti Luostarin.  Kotipaikkakunnilla olemme illansuussa.

Matkan hinta/henkilö:
*369 €, kahden hengen huoneessa
*439 €, yhden hengen huoneessa
*199 €, lapsi 2-12v lisävuoteessa kahden aikuisen seurassa

Hinta sisältää:
– bussikuljetus koko matkan ajan
– hotellimajoitus 2 yötä yhden/kahden hengen huoneessa
– aamiaiset hotellissa
– ruokailut, opastukset ja pääsymaksut ohjelman mukaisesti

Huomioitavaa: matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitkaa mahdollisesta ruoka-aineallergiasta.
Tutustuthan turvallisuusohjeistukseemme täällä: Turvallisesti Mannisen matkassa

Alustava matkareitti: Ruovesi-Kuru-Ylöjärvi-Tampere-Orivesi-Jämsä-Jyväskylä…

Matkaehdot: Matkan peruessaan asiakas on oikeutettu maksun palautukseen vähennettynä matkanjärjestäjälle aiheutuneilla todellisilla kustannuksilla. Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja.

 

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.