16.-21.9.2020 Ruskamatka Suomen, Ruotsin ja Norjan Lappiin

16.-21.9.2020 Ruskamatka Suomen, Ruotsin ja Norjan Lappiin

Matkanteko jylhässä ja vuonoisissa Ruotsin ja Norjan Lapin maisemissa on elämyksellistä! Kiire jää taakse, jolloin nautitaan maisemista ja hyvästä matkaseurasta!

Tervetuloa Mannisen matkassa Lapin lumoihin!

Haaparanta – Kiiruna – Narvik – Tromssa – Skibotn – Kilpisjärvi

16.9.2020 keskiviikko
Lähdemme kotipaikkakunnilta aamulla koti pohjoista ja taukoja pidämme sopivin väliajoin. Saavumme Haaparantaan Ruotsin puolelle myöhään iltapäivällä ja majoitumme Haaparannan Kaupunginhotelliin. Yhteinen päivällinen hotellin ravintolassa. Iltakävelyllä voi käydä vaikkapa katsomassa Torniojoen rantamaisemia. (n.700 km)

17.9.2020 torstai
Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan Perämeren rannikkoa Kalixin kautta Jällivaaraan ja Kiirunaan. Kiirunassa käymme tutustumassa Lapin kodan malliin tehtyyn Kiirunan kirkkoon (1912) ja pidämme hieman vapaa-aikaa keskustassa. Matka jatkuu komeaa Torniojärven (Torneträsk) rantatietä kohti Abiskoa ja majoituspaikkaamme hotelli Fjället Björnkildenissä. Päivällinen hotellin ravintolassa ja sen jälkeen omatoimista tutustumista alueeseen. (n. 500 km)

Torniojärvi (Torneträsk) on Ruotsin seitsemänneksi suurin järvi ja järviallas on jääkauden muovaama. Tästä järvestä Torniojoki saa alkunsa.

18.9.2020 perjantai
Aamiainen hotellissa. Matka jatkuu Norjan puolelle ja pian olemmekin jo Ofoten-vuonon rannalla. Poikkeamme Narvikin kaupungissa, jossa tutustumme Narvikin sotamuseoon ja hieman omatoimista tutustumista kaupunkiin. Iltapäivästä matkaamme vuono- ja vuoristomaisemissa sekä serpenttiiniteillä tuntureiden ylityksien kohdalla  kohti Tromssaa, jota kutsutaan myös Pohjolan Pariisiksi ja Portiksi Jäämerelle. Matkalla pysähdymme ihailemaan upeita maisemia. Majoitumme Scandic Grand hotelliin ja nautimme päivällisen hotellin ravintolassa. Illalla omatoimista tutustumista kaupunkiin. (250 km)

19.9.2020 lauantai
Aamiaisen jälkeen lähdemme Tromssan opastettulle kaupunkikierrokselle suomenkielisen oppaan johdolla. Tutustumme mm. Jäämeren Katedraaliksi kutsutun Tromssan tuomiokirkossa. Tromsasta löytyvät myös maailman pohjoisimmat Yliopisto, Olutpanimo ja Lasinpuhaltajat. Puolenpäivän maissa lähdemme ajamaan Skibotnin kautta Suomen puolelle Kilpisjärvelle. Majoitumme Kilpisjärven Retkeilykeskukseen** ja nautimme päivällisen. Mikäli luonnonvaloa riittää, niin iltapatikkaretkeä voi suunnitella Saanan rinteisiin. Saunat lämpöisenä. (300km)

20.9.2020 sunnuntai
Aamiainen Retkeilykeskuksen ravintolassa. Matka jatkuu Suomen Käsivartta alaspäin kauniissa maisemissa. Ensimmäinen pysähdys pidetään Sonkamuotkassa Alatalon Sanna käsityömyymälässä, jonka matkamuistovalikoimat ovat kattavat ja vastaanotto muutenkin lämmin. Matka jatkuu rajatietä Kolariin, Pellon ja Kukkolankoskien kautta Kemiin. Matkalle pidämme valokuvaustaukoja ja virkistäytymistaukoja. Illansuussa saavumme Kemiin, jossa majoitumme keskustassa sijaitsevaan Hotelli Merihoviin. Päivällinen hotellilla. (490 km)

21.9.2020 maanantai
Aamiainen hotelilla. Kotimatka alkaa. Ajamme Oulun ohitse kohti Keski-Suomena. Matkalla pidämme taukoja sopivin väliajoin ja yhdellä tauolla syömme vielä matkan hintaan kuuluvan aterian. Kotimaisemissa olemme myöhään iltapäivällä. (650km)

Matkan hinta/ henkilö:
* 699 €, kahden hengen huoneessa
* 949 €, yhden hengen huoneessa

Hintaan sisältyy:
-kuljetus Mannnisen bussilla koko matkan ajan
– hotellimajoitus jaetussa kahden hengen huoneessa 5 yötä
– aamiaiset hotellissa ja 5 x päivällinen ja 1 x lounas
– kiertoajelu Tromsassa, pääsymaksu Jäämeren katerdraaliin, Narvik sotamuseo sekä tutustumiset ohjelman mukaisesti

Huomioitavaa: matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitkaa mahdolliset ruoka-aineallergiat. Tällä matkalla olisi hyvä olla Ruotsin ja Norjan kruunuja.

Peruutusehdot: Matkan peruessaan asiakas on oikeutettu maksun palautukseen vähennettynä matkanjärjestäjälle aiheutuneilla todellisilla kustannuksilla. Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.