15.-16.7.2020 Saariston rengastie 2pv : Parainen-Nauvo-Korppoo-Houtskär-Iniö-Kustavi

15.-16.7.2020 Saariston rengastie 2pv : Parainen-Nauvo-Korppoo-Houtskär-Iniö-Kustavi

Suuren suosion saavuttanut Saariston Rengastie vie sinut yli 12 sillan ja 8 lossin tai lautan. Reitin varrelta löydät upeat maisemat, historialliset kirkot ja nähtävyydet, idylliset kylät sekä saariston herkut ja käsityöt.

Loppuunmyyty!

 

Tervetuloa Mannisen matkassa upealle saariston rengastielle!

Ke-To 15.-16.7.2020  Reitti: Ruovesi-Orivesi-Tampere Vuolteenkatu pysäkki-..   Loppuunmyyty!

Suuren suosion saavuttanut Saariston Rengastie vie sinut yli 12 sillan ja 8 lossin tai lautan. Reitin varrelta löydät upeat maisemat, historialliset kirkot ja nähtävyydet, idylliset kylät sekä saariston herkut ja käsityöt!

1.matkapäivä
Lähdemme matkaan aamulla kohti Paraisia, josta otamme kyytiin saaristo-oppaan. Vierailemme Kuusiston linnanraunioilla ja nautimme lounaan Paraisilla. Lounaan jälkeen vierailemme Nordkalkin kalkkikivilouhoksessa sekä tutustumme vanhaan Malmiin ja Keskiaikaiseen kirkkoon. Iltapäivällä matka alkaa saaristolautalla kohti Nauvoa, jossa näemme Nauvon Vierasvenesataman ja kirkonkylän. Majoitumme hotelli Strandbohon. Yhteinen illallinen majapaikassa.

2.matkapäivä
Aamiaisen jälkeen lähdemme Nauvosta saaristolautalla Korppoon saarelle, jossa Korppoon kierros. Korppoosta jatkamme Houtskäriin, jossa tutustumme vene- ja saaristolaismuseoon. Lounaan nautimme lauttasataman tuntumassa. Matka jatkuu m/s Antonialla Houtskäristä Iniön Daleniin jossa pääsemme ihastelemaan saariston maisemia. Opas kertoo mielenkiintoisesta saarihistoriasta ja nykypäivästä. Iniöstä matka jatkuu m/s Aura saaristolautalla Kustaviin, jossa olemme iltapäivällä. Kustavissa nautimme kahvit Kustavin savi- ja kynttiläpajassa sekä ostosmahdollisuus. Kotimatkalle lähdemme noin klo 17.00/18.00.

Matkan hinta/henkilö:
* 279 €, kahden hengen huone Hotelli Strandbo
* 319 €, yhden hengen huone Hotelli Strandbo

Hinta sisältää:
– bussikuljetus
– lauttakuljetukset
– majoitus yhden/kahden hengen huoneessa 1yö Nauvossa
– aamiainen ja päivällinen majoituspaikassa
– 1 x kahvit, 2 x lounas, pääsymaksut ja oppaan palvelut

Huomioitavaa: matka toteutuu. Ilmoitattehan mahdolliset ruoka-aineallergiat ilmoittatumisen yhteydessä.

Hotelli Strandbo
Nauvon ranta 3, 21660 Nauvo
www.strandbo.fi

 

PARAINEN

Paraisten kaupunki oli kaksikielinen. Asukkaista 54 prosenttia puhui äidinkielenään ruotsia ja 45 prosenttia suomea. Parainen oli Kaskisten lisäksi Suomen ainoa kokonaan vedenympäröimä kaupunki. Sitä kutsuttiinkin usein saariston pääkaupungiksi. Paraisten Kirjalansaarella sijaitsee Suomen ainoa kalakoulu eli Suomen kalatalous- ja ympäristöinstituutti. Huomattavimmat rakennukset ovat keskiaikainen harmaakivikirkko, 1400-luvulta peräisin oleva Kuitian linna, Partekin pääkonttori (1916 ja lisärakennus 1955), siunauskappeli (Erik Bryggman 1930), Atun kartano, Airiston lomakeskus, golfkenttä ja jäähalli.

KUSTAVI

Kustavi on vireä ja monimuotoisesti toimintojaan kehittävä kunta, jonka luonnonkauneus ja saaristoisuus ovat maankuuluja. Kustavi sijaitsee Turun saaristossa ja Manner-Suomeen kuntamme yhdistää v. 1982 valmistunut Kaitaisten silta. Kustavi sijaitsee 69 km:n päässä Turusta ja Kustavista on hyvät lauttayhteydet Ahvenanmaalle ja Länsi-Turunmaalle (Iniöön). Vartsalan lossi liikennöi aikataulun mukaan välillä Kivimaa-Vartsala. Lisäksi Kustavi on suosittu kesämökki- ja matkailupitäjä. Kesämökkejä on 3100 kpl ja kunnan väkiluku kymmenkertaistuu kesäisin. Saaria ja luotoja on peruskartan mukaan yli 2000 kpl. Susiluodon merivartioasema toimii kunnassamme. Kustavin kunta kuuluu Vakka-Suomen seutukuntaan.

Peruutusehdot: Matkan peruessaan asiakas on oikeutettu maksun palautukseen vähennettynä matkanjärjestäjälle aiheutuneilla todellisilla kustannuksilla. Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja.

 

Matkan varaus

- Matka ei varattavissa -