12.-13.6.2021 Lakeuden jalot juomat – Kyrö Distillery, Mallaskosken panimo ja Koskenkorva museo

12.-13.6.2021 Lakeuden jalot juomat – Kyrö Distillery, Mallaskosken panimo ja Koskenkorva museo

Tällä matkalla nautitaan Suomen kesästä ja Pohjanmaan lakeuksien jaloista juomista Isokyrössä, Seinäjoella ja Ilmajoella. Ota ystävät mukaan ja varaa paikkasi iloiselle kesämatkalle!

Kuva: Kyrö Distillery, Veera Kujala

Tervetuloa Mannisen matkassa tutustumaan juomien maailmaan Pohjanmaalle!

Tällä matkalla nautitaan Suomen kesästä Pohjanmaan lakeuksilla Isokyrössä, Seinäjoella ja Ilmajoella. Vierailemme tislaamossa Isokyrössä, panimossa Seinäjoella ja Koskenkorva museossa Ilmajoella. Maistelemme tuotteita, syömme hyvin ja vietämme yön mukavasti Seinäjoen keskustassa Sokos Hotel Vaakunassa. Lisäksi aikaa jää omatoimiseen illanviettoon Seinäjoen keskustan palveluiden äärellä. Ota ystävät mukaan ja lähde matkaan iloiselle kesämatkalle!

Lauantai 12.6.2021
Lähdemme matkaan aamulla kotipaikkakunnilta kohti Pohjanmaan lakeuksia ja Isokyröä. Perillä Isokyrössä uppoudumme Kyrö Distillery Companyn mielenkiintoiseen ja rohkaisevaan menestystarinaan sekä tutustummme ginin ja viskin valmistuksen maailmaan tislaamokierroksella. Tietenkin myös maistelemme tislaamon maineikkaita tuotoksia ja ruokailemme tislaamon ravintolassa.

Ajatus Kyrö Distillery Companysta sai alkunsa saunan lauteilla, kun viisi ystävystä siemaili amerikkalaista ruisviskiä. Ystävät eivät voineet käsittää, miksi Suomessa ei tislata ruisviskiä vaikka suomalaiset kuluttavat kuusi kertaa enemmän ruista kuin muu maailma. Idea omasta ruistislaamosta tuntui vielä seuraavana aamunakin hyvältä. Kyrön tarina sai alkunsa ja se onkin vuosien aikana kasvanut villistä unelmasta menestystarinaksi! (Kyrö Distillery)

Isokyröstä jatkamme matkaa Seinäjoelle, jossa majoitumme keskussa sijaitsevan Sokos Hotel Vaakunan mukaviin huoneisiin. Illalla siirrymme lyhyen matkan päähän Mallaskosken olutpanimolle. Teemme opastetun kierroksen panimon tiloissa ja tietenkin pääsemme maistelemaan sen tuotoksia. Panimokierroksen jälkeen on loppuilta aikaa nauttia hotellin palveluista tai viettää iltaa kaupungilla.

Seinäjokelainen Mallaskosken panimo saa inspiraationsa pohjalaisen sielunmaiseman synkkyydestä. Panimon perustaja Johan Wallenius aloitti juomiensa valmistuksen vuonna 1921 vanhan pesutuvan nurkassa. Vuonna 1928 Wallenius osti tontin läheisen kosken rannalta ja rakensi siihen Mallaskosken tehtaan. Tehtaassa alettiin valmistamaan limonadi- ja virvoitusjuomia, mutta erityisesti olutta, jota vietiin myös ulkomaille saakka. (Mallaskosken Panimo)

Sunnuntai 13.6.2021
Aamiainen hotellilla klo 07.00-10.30. Luovutamme huoneet, pakkaamme bussin ja lähdemme matkalle kohti Ilmajokea, jossa kohteenamme on Koskenkorva museo. Kuulemme museon esittelyn, maistelemme paikallisia juomatuotteita ja nautimme herkullisen lounaan noutopöydästä.

Koskenkorva Museo sijaitsee Ilmajoella Koskenkorvan kylässä kuuluisan viinatehtaan juurella. Kyseessä on Koskenkorvan tilalla sijaitseva yksityinen museo, jota ylläpitää Koskenkorvan perhe. Museo on täynnä tietoa ja tarinoita alkoholin historiasta Suomessa, kansallisjuomamme valmistuksesta sekä muista kiehtovista alkoholiaiheista. Museon yhteydessä palvelee myös Trahteerin putiikki, josta voi napata mukaan matkamuistoja ja tuliaisia. Museon baarissa on tarjolla maailman laajin valikoima Koskenkorvaa! (Koskenkorva museo)

Koskenkorvalta jatkamme kotimatkaa. Olemme perillä kotipaikkakunnilla alkuillasta.

Matkan hinta/henkilö:
229 €, jaetussa kahden hengen huoneessa
259 €, yhden hengen huoneessa

Hinta sisältää:
– Bussikuljetus
– Hotellimajoitus 1 yö,  Sokos Hotel Vaakuna Seinäjoki
– Hotelliaamiainen
– Opastettu tislaamokierros, juomamaistelu sekä lounas Kyrö Distilleryssä
– Opastettu panimokierros ja juomamaistelu Mallaskosken panimossa
– Opastettu kierros Koskenkorva museossa, juomamaistelu ja lounas Koskenkorvan Trahteerissa

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä. Matkustamme koronaturvallisuus huomioiden. Tutustuthan myös turvallisuusohjeistukseemme täällä: Turvallisesti Mannisen matkassa

Alustava reitti: Ruovesi-Orivesi-Kangasala-Tampere-Ylöjärvi-…

Matkaehdot: Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja. Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.