1.-2.9.2020 Suomen Eteläkärki: Fiskars, Hanko ja Lohja

1.-2.9.2020 Suomen Eteläkärki: Fiskars, Hanko ja Lohja

Syyskuun elämysmatka kulkee Fiskarsin kautta Hankoon ja Lohjalle. Lähde nauttimaan ruukin, kylpyläkulttuurin ja kaivoksen historiasta!

Tervetuloa Mannisen matkassa tutustumaan Suomen Eteläkärkeen!

Tiistai 1.9.2020
Lähdemme aamulla kotipaikkakunnilta kohti Fiskarisin ruukki aluetta. Matkalla pidämme tauon. Puolepäivän maissa teemme Fiskarsin ruukkialueella opastetun kiertoajelun/-kävelyn oppaan johdolla. Kierroksen aikana tutustumme ruukin monivaiheiseen ja mielenkiintoiseen historiaan, näemme tärkeimmät nähtävyydet ja saamme kuulla myös Fiskarsissa nykyään asuvista käsityöläisistä, muotoilijoista ja taiteilijoista.

Opastuksen jälkeen nautimme kotiruokalounaan, jonka jälkeen on vielä hieman vapaata aikaa ostoksille. Iltapäivällä jatkamme matkaa Hankoon. Perillä Hangossa lähdemme opastetulle kävelykierrokselle. ”Kylpyläpuiston huvilat” -kierroksella voit tuntea tuulahduksen tsaarinajan kylpyläkaupungin tunnelmasta ja ajatuksissa siirrytään ajassa taaksepäin, vuosisadan vaihteeseen.
Opastuksen jälkeen majoitumme hotelli Regattaan jaettuihin kahden hengen huoneisiin. Lisämaksusta on mahdollisuus käydä hotellin sauna- ja allasosastolla. Illalla on omatoimista aikaa tutustua keskustan alueeseen.

Keskiviikko 2.9.2020
Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen on vapaata aikaa katsella kaunista Hangon kaupunkia. Puolenpäivän maissa luovutamme huoneet ja lähdemme bussilla kohti Lohjaa. Lounaan nautimme ravintola Villi Kriikunassa ja sen jälkeen tutustumme Lohjan suurimpaan nähtävyyteen Tytyrin elämyskaivokseen.

Tytyrin Elämyskaivos Lohjalla on ainutlaatuinen matkailukohde syvällä maan alla. Kaivoskäytävillä koet kivensisäisen jännittävän maailman ja pääset mainaritunnelmaan. Sinua ympäröivät pimeys ja kosteus. Kauempaa maan uumenista kantautuu ääniä, kun Nordkalk jatkaa kalkkikiven louhimista. Elämyskaivoksen 110-tasoon laskeutuminen on myös kokemus, maan alle sinut vie Suomen nopein, Koneen huipputekniikkaa edustava hissi.

Tytyrin Elämyskaivoksen kierros vie syvälle maan alle mainarien maailmaan, missä pimeys ja valo yhdistettynä maanalaiseen äänimaailmaan luo aivan uudenlaisia kokemuksia. Oppaan johdolla kierroksella tutustutaan GTK:n geologisen näyttelyyn kautta siihen mitä kaikkea maan alta voi löytyä sekä tietenkin Tytyrin kaivoksen historiaan ja kaivosmiesten arkeen. Valon ja värin leikkiä nähdään vaihtuvien taidenäyttelyiden muodossa ja kierros huipentuu valoteokseen, joka esitetään 100 metriä syvän ja 100 metriä leveän kaivoslouhoksen pinnalla.

Vierailun jälkeen lähdemme kotimatkalle noin klo 17.00.

Matkan hinta/henkilö:
249 €, jaetussa Comfort -luokan kahden hengen huoneessa
315 €, yhden hengen Comfort-luokan huoneessa

255 €, jaetussa Comfort Plus -luokan kahden hengen huoneeessa
325 €, yhden hengen Cmonfot Plus-luokan huoneessa

265 €, jaetussa Superior -luokan kahden hengen huoneessa
339 €, yhden hengen Superior-luokan huoneessa

Hintaan sisältyy:
– Bussikuljetus
– Majoitus 1 yö, Hotelli Regatta
– Hotelliaamiainen
– Fiskarsin ja Hangon kiertoajelu/-kävely
– 2 x kotiruokalounas
– Tutustuminen Tytyrin kaivokseen

Lisämaksusta: Hotelli Regatan kylpyläkäynti 20€/hlö

Alustava reitti: Ruovesi-Vilppula-Mänttä-Orivesi-Tampere…

Huomioitavaa: Matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Mainitsettehan mahdolliset ruokaa-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä. Tämä matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Muistattehan myös matkavakuutuksen.

Peruutusehdot: Matkan peruessaan asiakas on oikeutettu maksun palautukseen vähennettynä matkanjärjestäjälle aiheutuneilla todellisilla kustannuksilla. Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja.

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.