8.1.2022 Taidematka – Turun taidemuseo & Salon taidemuseo Veturitalli

8.1.2022 Taidematka – Turun taidemuseo & Salon taidemuseo Veturitalli

Matka Turun ja Salon taidemuseoihin vie upeiden taideteosten ja laadukkaiden ostosten äärelle. Turun taidemuseossa uppoudumme Royal Salute -näyttelyyn ja Salossa pääsemme ihailemaan Petri Ala-Maunuksen näyttelyä La-La Land. Pysähdymme ruokailemaan ja ostoksille Design Hillillä Salon Halikossa.

Kuva: Turun taidemuseo, Hans Gedda – Carl XVI Gustafs vänstra hand

Tervetuloa Mannisen matkassa taidematkalle Turkuun ja Saloon!

Lähdemme matkaan aamulla kotipaikkakunnilta kohti Turkua. Matkalla pidämme tauon. Perillä Turussa kohteenamme on Turun taidemuseo, jossa tutustumme näyttelyyn Royal Salute oppaan johdolla. Opastuksen jälkeen on omatoimista aikaa tutustua myös museon muihin näyttelyihin, Aurora Reinhard – Neverfull ja Fuyuko Matsui – Regeneration of a Breached Thought.

Royal Salute
Länsinaapurista kajahtaa! Royal Salute eli kuninkaallinen tervehdys esittelee eurooppalaista ja ruotsalaista taidetta 500 vuoden ajalta Tukholman Nationalmuseumin kokoelmista. Esillä on maalauksia, veistoksia, keramiikkaa ja nykytaiteen osalta valokuvia Ruotsin nykyisen kuningasperheen jäsenistä. Runsaat 50 teosta käsittävä kokonaisuus alkaa renessanssista ja jatkuu barokin, rokokoon ja uusklassismin kautta 1900-luvun alkuun sekä viimein vuosituhannen vaihteeseen. Se tuo tarkasteltavaksi meillä harvoin nähtyjä taidehistorian suurnimiä, kuten Adriaen de Vries, Cranach, Rubens, Boucher ja Manet sekä ruotsalaisklassikoita, kuten Roslin, Sergel ja Carl Larsson. -Turun Taidemuseo

Turusta matkamme jatkuu kohti Saloa. Pysähdymme lounastamaan Salon Halikossa sijaitsevaan Design Hill Cafe & Food ravintolaan. Lounaan jälkeen on hetki aikaa myös ostoksille Design Hillin myymälässä, josta löytyy kattava valikoima laadukkaita tuotteita eri brändeiltä (https://designhill.fi/brandit/).

Design Hilliltä jatkamme Salon taidemuseo Veturitallille, jossa teemme opastetun kierroksen museon näyttelyissä. Museossa on esillä Petri Ala-Maunuksen La-La Land– ja Juha Joron Hiljaisuuden poluilla – valokuvateoksia -näyttelyt.

Petri Ala-Maunus – La-La Land
Petri Ala-Maunus (s. 1970) tunnetaan maisemamaalauksistaan, jotka näyttävät ensinäkemältä 1800-luvun romanttisilta luontokuvauksilta, joissa jylhät näkymät ovat kasvaneet todellisuutta mahtavammiksi ja vaikuttavammiksi. Teokset muistuttavat valokuvia tarkkoine yksityiskohtineen, toisinaan väriskaala on kuin kuvankäsittelyohjelmalla rajattu niukasti kolmeen-neljään sävyyn. 
Maalausten koskemattomassa, paratiisinomaisessa luonnossa ei löydy ihmistä tai tämän kädenjälkeä. Osaan teoksista Ala-Maunus lisää kuitenkin illuusion särkeviä valumia, maalaamatonta pintaa ja kokonaisuudesta räikeästi erottuvia värialueita luonnonvoimien ja dramaattisten pinnanmuotojen saadessa päähuomion. Ala-Maunuksen maalauksissa taidehistorian romanttinen luontokuvasto kohtaa populaarikulttuurin pelottavat, dystooppiset mielenmaisemat. Taiteilijan teoksiinsa vangitsema übernatur (yliluonto) viittaa kuvitteelliseen maisemaan ennen tai jälkeen ihmisen vaikutuspiirin, joko aivan aikojen alussa tai viimeisen tuhon äärellä. Petri Ala-Maunuksen laaja yksityisnäyttely sisältää taiteilijan uusimman tuotannon lisäksi teoksia takautuvasti noin kymmenen vuoden ajalta julkisista kokoelmista ja yksityiskokoelmista. -Salon taidemuseo

Kierroksen jälkeen on vielä omatoista aikaa tutustua näyttelyihin. Salosta matka jatkuu takaisin kotipaikkakunnille myöhään iltapäivällä.

Matkan hinta/henkilö: 89 €
Hintaan sisältyy:
– Kuljetus
– Sisäänpääsymaksu ja opastettu kierros Turun taidemuseossa
– Keittolounas Design Hill Cafe & Food ravintolassa
– Sisäänpääsy ja opastettu kierros Salon taidemuseo Veturitallissa
Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 20 henkilöä. Museokortilla alennus -10 €. Ilmoitathan tiedon museokortista sekä mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä. Matkustamme koronaturvallisuus huomioiden.
Alustava reitti: Ruovesi – Orivesi – Tampere…

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.