4.4.2020 Anu Pentik elämänkerta näyttämöllä Kouvolan teatterissa

4.4.2020 Anu Pentik elämänkerta näyttämöllä Kouvolan teatterissa

Näyttelyn työt ovat syntyneet Anu Pentik – nainen, joka loi savesta maailman -näytelmäkäsikirjoituksen herättämistä voimakkaista lapsuuden muistoista. Eppu Nuotion kirjoittama teksti nosti pintaan keramiikkataiteilijan muistoja lapsuuden ajoista Kuusankoskelta, Kymintehtaan puolelta Niskalan kylältä.

Tervetuloa Mannisen matkassa Kouvolan teatteriin!

La 4.4.2020 klo 13.00 Anu Pentik elämänkerta -näytelmä
Alustava matkareitti: Ruovesi-Orivesi-Tampere-Kangasala-

Anu Pentik – nainen, joka loi savesta maailman

Vastoinkäymisten edessä Anu kääri hihat ja upotti kätensä saveen. Lopputuloksena syntyi osa suomalaista historiaa ja uskomaton tarina selviytymisestä. Näytelmä kertoo Anu Pentikin tarinan tavalla, joka tulee puhuttelemaan vielä pitkään. Kouvolan Teatterin näyttämöstä on luotu kuin yksi iso taideteos, joka elää ja hengittää näytelmän rytmissä.

Varhain äitinsä menettänyt tyttö kasvoi, ja on saanut kasvattaa unelmiaan, hänen luovuudelleen tilaa antaneiden miesten rinnalla. Lauri-isä ja aviomies Topi ovat tärkeitä Anun tinkimättömän ahkeran työn ja loputtoman energian tukijoita. Näytelmä on myös rakkaustarina, kertomus yli puoli vuosisataa kestäneestä liitosta.
Perheen, yrittäjyyden ja taiteilijuuden yhdistäminen, lama, irtisanomiset. Esteistä mennään ylitse tai lävitse, suoraan kohti katsoen – ja lämmöllä. Anu Pentikin tarina luo uskoa ihmisen omiin voimiin, sinä pystyt!

Tarinan rungon muodostavat Anu Pentikin todelliset elämäntapahtumat, mutta näytelmä sisältää myös fiktiivisiä kohtauksia ja keskusteluja.

Lähdemme aamulla Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta kohti Lahtea ja Kouvolaa. Matkalla pidämme tauon, jossa on mahdollista nauttia lounasta. Kouvolassa poikkeamme Kymin Paviljonkiin tutustumaan Pentik tehtaanmyymälään sekä Pentik Galleriaan, jossa on Savesta tarinoiksi-näyttely. Näyttelyn työt ovat syntyneet Anu Pentik – nainen, joka loi savesta maailman -näytelmäkäsikirjoituksen herättämistä voimakkaista lapsuuden muistoista. Eppu Nuotion kirjoittama teksti nosti pintaan keramiikkataiteilijan muistoja lapsuuden ajoista Kuusankoskelta, Kymintehtaan puolelta Niskalan kylältä.

Matkan hinta/ henkilö: 79 €
Hinta sisältää: kuljetuksen, teatterilipun, väliaikakahvit ( kahvi/tee ja näytelmäleivos)

Käsikirjoitus: Eppu Nuotio
Ohjaus: Tiina Luhtaniemi
Dramaturgi: Inke Dahl
Lavastus ja valosuunnittelu: Kalle Ropponen
Pukusuunnittelu: Sari Suominen
Koreografinen assistentti: Satu Taalikainen
Äänisuunnittelu: Antti Helineva
Kampaukset ja maskeeraus: Satu Linerva
Erikoisasiantuntija: Johanna Vuolasto
Rooleissa: Nina Petelius-Lehto, Satu Lemola, Panu Poutanen, Juha Hippi, Raimo Räty, Annina Rubinstein ja Satu Taalikainen
Avustajat:  Matias Husgafvel, Aija Kajama, Heidi Koskinen-Järvisalo, Jenni Rautiainen, Oona Sailio ja Ari Teräväinen

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.