3.6.2021  Urpolan kartano & Pölkinvuoren kasvimaailma

3.6.2021 Urpolan kartano & Pölkinvuoren kasvimaailma

Lähimatkalle Humppilaan ja Urjalaan! Tällä matkalle tutustumme viehättävään Urpolan kartanoon ja pääsemme ihastelemaan puutarhan kukkaloistoaa Pölkinvuoren kasvimaailmassa.

Kuva: Urpolan kartano

Tervetuloa Mannisen matkassa lähimatkalle Humppilaan ja Urjalaan!

Lähdemme aamulla kotipaikkakunnilta kohti Humppilaa, jossa päivän ensimmäinen kohteemme on Urpolan kartano. Perillä kartanolla nautimme lounaan ja jälkiruokakahvit, jonka jälkeen tutustumme kartanon historiaan ja nykypäivään ja näemme mm. ViikinkiSaunan. Lisäksi pääsemme tutustumaan Kutomon Galleriaan ja ostoksille Tilkkutexiin.

Urpolan Kartanon jugendhenkinen kartanorakennus on sukutilan vanha päärakennus, joka on rakennettu 5-henkiselle perheelle kodiksi vuonna 1924. Monien vaiheiden ja entisöinnin jälkeen kartanoravintola avattiin vieraille vuonna 1984. Urpolan tilalla harjoitetaan edelleen maanviljelystä sekä metsätaloutta.

Tilkkutexistä löydät laajat valikoimat tilkkutyökankaita, -tarvikkeita ja tilkkutyökirjoja kaikille käsityöntekijöille. Valikoimassa on runsaasti myös muita kankaita, kuten verhokankaita, pellavaa ja sisustuskankaita,  ihastuttavia nappeja, nauhoja, lahjatavaroita ja kortteja.

Urpolan kartanolta matkamme jatkuu Urjalaan Pölkinvuoren kasvimaailmaan, jossa tutustumme alueeseen opastetulla kierroksella.

Pölkinvuoren kasvimaailmasta löydät puutarhaliikkeen, vihannekset, satokautena suoraan maasta -palvelun, kahvion, kodan sekä luonto- ja retkipolut. Sipulipuistoon on istutettu 103 600 kevätkukkivaa sipulikasvia ja 3,5 ha:n metsäpuutarha näköalapaikkoineen on kokemisen arvoinen.

Ennen kotimatkaa istahdamme vielä nauttimaan iltapäiväkahvit Pölkinvuoren kahvilaan. Kotimatkalle lähdemme myöhään iltapäivällä.

Matkan hinta/henkilö: 79 €
Hinta sisältää:
– Kuljetus
– Esittelykierros ja lounas Urpolan kartanossa
– Opastettu kierros ja iltapäiväkahvit Pölkinvuoren kasvimaailmassa
Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä. Matkustamme koronaturvallisuus huomioiden. Tutustuthan myös turvallisuusohjeistukseemme täällä: Turvallisesti Mannisen matkassa
Alustava reitti: Ruovesi – Vilppula – Mänttä – Orivesi – Tampere…

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.