28.7.2020 Mustion linna ja Hyrsylän Mutka

28.7.2020 Mustion linna ja Hyrsylän Mutka

Kaksi erilaista taloa, kaksi erilaista tarinaa ja tunnelmaa! Mustion Linna on yksi Suomen upeimmista kartanoista, jonka historia ulottuu yli 200 vuoden taakse. Aira Samulinin hirsilinna, Hyrsylän Mutka on sen sijaan ainutlaatuinen matkailukohde museoineen, näyttelyineen ja tarinoineen.

Matka toteutuu!

Tervetuloa Mannisen matkassa idylliseen Mustion Linnaan ja Aira Samulinin Hyrsylän Mutkaan!

Lähdemme matkaan aamulla kotipaikkakunnilta kohti Mustion Linnaa. Matkalla pidämme tauon. Perillä Mustiossa teemme opastetun kierroksen linnassa, jonka jälkeen on omatoimista aikaa tutustua ja kierrellä linnan viehättävässä puistossa.

Mustion Linna on yksi Suomen arvokkaimmista kartanoista, jonka historia ulottuu yli 200 vuoden taakse. Nykyisin kartano toimii museona ja sen sisätilat on restauroitu alkuperäiseen kuntoonsa. Linnanpuiston veistokset ja järvet tarjoavat ihastuttavan ja rauhallisen miljöön vierailijalle. Linna ja puisto sijaitsevat lähellä vanhaa Mustion ruukkikylää, jonka historia ulottuu aina ruukkiteollisuuden alkuaikoihin, 1500-luvun lopulle. Monet alueen rakennukset ovat peräisin rautaruukin ajoilta.

Linnaan ja sen puistoon tutustumisen jälkeen nautimme herkullisen kolmen ruokalajin lounaan Mustion Linnan tasokkaassa ravintola Linnankrouvissa. Lounaan jälkeen matka jatkuu Karjalaiseen hirsilinnaan, Hyrsylän Mutkaan. Teemme kierroksen ja tapaamme Aira Samulinin, joka kertoo tarinoita elämästään . Pääsemme tutustumaan myös Airan vanhuuden taloon. Lisäksi nautimme juhlamokat suloisista ruusukupeista kera kanelipullien.

Hyrsylän Mutkasta löytyy hurmaava nukke- ja lelumuseo, Disney-kokoelma, mm. Mikki Hiiri- sekä Barbie-näyttelyt. Pihapiirissä on myös vanha höyryveturi ja resina Viipurista,  Miina Äkkijyrkän ”Woimasonni”, Panssaritorjuntatykki ja Muistopatsaat sodassa kaatuneille ja sotaorvoille (Viktor Suvio) ja sotainvalideille (Sten Suvio) sekä kaunis lummelammikko. Wanhassa Langin talossa (1860) on Lotta- Marski- sotamuseo, koululuokka ja 50 koulujen opetustaulua, antiikkinallet ja miesten lelut (junat, autot, ym.). Lisäksi isossa salissa on vaihtuvia näyttelyitä. 

Kotimatkalle lähdemme myöhään iltapäivällä.

Matkan hinta/henkilö: 125 €

Hinta sisältää:
– Kuljetus
– Opastettu tutustuminen Mustion Linnaan
– Kolmen ruokalajin lounas ravintola Linnankrouvissa
– Vierailu Hyrsylän Mutkassa
– Pullakahvit Hyrsylän Mutkassa

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.