29.7.2020 Taiteilijakoti Visavuori, Kari-palviljonki ja tunnelmallinen Laukon kartano

29.7.2020 Taiteilijakoti Visavuori, Kari-palviljonki ja tunnelmallinen Laukon kartano

Taidetta, maistuvaa ruokaa ja kesäistä tunnelmaa Valkeakoskella ja Vesilahdella! Tällä matkalle tutustumme kuvanveistäjä Emil Wikströmin taiteilijakotiin ja ateljeeseen, vasta remontoidun Kari-paviljongin juhlanäyttelyyn sekä tunnelmalliseen Laukon kartanoon. Lähde kesäiselle lähikulttuurimatkalle Mannisen matkassa!

Kuva ylhäällä: Ari Korkala /Studio Valoisa Nauris
Kuva alhaalla: Laukon kartano

Matka toteutuu!

Tervetuloa Mannisen matkassa viettämään kulttuurin täyteistä kesäpäivää Valkeakoskelle ja Vesilahdelle!

Valkeakosken Tarttilassa sijaitseva Visavuori on kuvanveistäjä Emil Wikströmin taiteilijakoti ja ateljee. Lisäksi Visavuoresta löytyy Suomen hauskin museo – Kari-paviljonki, jossa on esillä pilapiirtäjä Kari Suomalaisen töitä ja vaihtuvia näyttelyitä. Alueella toimii myös tunnelmallinen museokahvila. Kaunis ja idyllinen Laukon kartano avasi ovensa vieraille vuonna 2016 ja toimii nyt kesäisenä matkailukeskuksena. Kartanon tiloissa on vaihtuvia näyttelyitä ja kartanopuistossa järjestetään kesäisin historiatapahtumia ja puistokonsertteja. Historiallisessa kartanomiljöössä on myös  ravintola Laukko, Suomi-Filmi -kahvila ja Kartanopuoti.

Lähdemme matkaan aamulla kotipaikkakunnilta kohti Valkeakoskea ja Visavuorta. Perillä Visavuoressa nautimme myöhäiset aamukahvit pullan kera. Kahvittelun jälkeen kuulemme lyhyen opastuksen, jonka johdattelemana tutustumme ateljeeseen, Kari-paviljonkiin ja näyttelyihin itsenäisesti. Kari-paviljonki on juuri remontoitu ja  remontti valmistuikin juuri sopivasti Kari Suomalaisen syntymän 100-vuotisjuhlavuonna. Paviljongin ensimmäisenä näyttelynä nähdään juhlanäyttely ”Vastavirtaan”.

Visavuoreen tutustumisen jälkeen ajelemme Vesilahdelle Laukon kartanoon, jossa aloitamme vierailun kolmen ruokalajin lounaalla. Lounaan jälkeen tutustumme kartanoon ja sen näyttelyihin oppaan johdolla. Laukon kartanon päärakennuksella esitellään tänä kesänä Petri Ala-Maunuksen uusia maisemamaalauksia. Ennen kotimatkaa on vielä reilusti aikaa omatoimiselle kiertelylle kartanon alueella, puistoissa, terasseilla ja puodissa.

Matkan hinta/henkilö: 89 €
Hinta sisältää: Kuljetus, kahvitus, sisäänpääsymaksu ja lyhyt opastus Visavuoressa, kolmen ruokalajin lounas sekä sisäänpääsymaksu ja opastus Laukon kartanossa.
Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 15 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä. Museokortilla alennus 8 €, mikäli museokortista on ilmoitettu varauksen yhteydessä.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.