29.5.2021 Aaltoa ja kulttuuria Seinäjoella

29.5.2021 Aaltoa ja kulttuuria Seinäjoella

Alvar Aallon kädenjälki näkyy vahvasti Seinäjoella muodostaen kaupunkiin ainulaatuisen rakennustaiteellisen kokonaisuuden. Tällä matkalla uppoudemme Aallon arkkitehtuuriin sekä vierailemme maaliskuussa 2020 avatussa Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa.

Tervetuloa Mannisen matkassa kulttuurin äärelle Seinäjoelle!

Alvar Aalto on legendaarinen suomalainen arkkitehti, jonka kädenjälki näkyy vahvana Seinäjoella ja kiinnostaa arkkitehtuurin ystäviä kansainvälisestikin. Aallolla on kuitenkin annettavaa ihan meille kaikille. Seinäjoen rakennustaiteellinen kokonaisuus yhdistettynä kaupungin palveluihin on ainutlaatuinen tilaisuus inspiroitua, innostua ja havaita kulttuurihistoriallista painoarvoa Seinäjoella sekä nauttia Etelä-Pohjanmaan maakunnan keskuksen tarjonnasta. Seinäjoen Aalto-keskus tarjoaa jokaiselle vierailijalle upeita elämyksiä ja nähtävyyksiä.

Matkaan lähdemme aamulla kotipaikkakunnilta. Matkalla pidämme tauon. Perillä Seinäjoella syvennymme Alvar Aallon arkkitehtuurin maailmaan opastetulla kävelykierroksella Aalto-keskuksessa. Aalto-keskus on rakennettu pääosin 1960-luvulla ja se käsittää yhteensä 6 eri Alvar Aallon suunnittelemaa rakennusta. Kierroksella tutustumme Lakeuden Ristin kirkkoon, kaupungintaloon, kaupunginteatteriin sekä Aalto-kirjastoon, jossa on nähtävillä Aalto-lasikokoelma. Lisäksi tutustumme myös JKMM-arkkitehtien suunnittelemaan Apila-kirjastoon, joka yhdessä Aalto-kirjaston kanssa muodostaa Seinäjoen pääkirjaston. Apila on saanut ehdokkuuksia ja palkintoja arkkitehtuurikilpailuissa: Arkkitehtuurin Finlandia-ehdokkuus, 2014, Suomalaisen uuden arkkitehtuurin top 10, 2014, The European Copper in Architecture Awards -kunniamaininta 2013 ja Mies van der Rohe Award 2013 -ehdokkuus.

Aalto-keskuksesta jatkamme matkaa ravintola Marttilan talliin, jossa nautimme herkullisen noutopöytälounaan. Ravintola toimii entisen Lääninsairaalan hevostallin rakennuksessa Seinäjoen keskustassa.

Lounaan jälkeen siirrymme Seinäjoen ydinkeskustan kupeessa sijaitsevaan Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navettaan, jossa tutustumme taloon oppaan johdolla. Talo on alun perin suunniteltu navetaksi, mutta siellä ei ole koskaan ollut karjaa. Sen sijaan talo on toiminut verkatehtaana ja puolustusvoimien varastona. Uuden Kalevan Navetan katon alta löytyy Taidehalli, Taitokeskus, taidelainaamo, käsityömyymälä, työpajatiloja, ravintola sekä tapahtumamiljöö. Mahdollisuus tehdä pohjalaisia ostoksia Taitoshop Seinäjoessa. Opastuksen jälkeen tutustumme omatoimisesti Seinäjoen Taidehallin näyttelyyn. Seinäjokelaistaiteilija Päivi Rintaniemen yksityisnäyttelyssä ”Calix” ihmetellään maailmaa, kaaosta ympärillämme. Päivi Rintaniemen teokset ovat keramiikka veistoksia. Ennen kotimatkaa juomme iltapäiväkahvit Kalevan Navetan ravintolassa. Kotimatka alkaa myöhään iltapäivällä.

Matkan hinta/henkilö: 89 €
Hinta sisältää:
– Bussikuljetus
– Opastettu kävelykierros Aalto-keskuksessa
– Buffetlounas ravintola Marttilan Tallilla
– Opastettu kierros Kalevan Navetalla
– Pääsymaksu Seinäjoen Taidehalliin
– Iltapäiväkahvit Kalevan Navetan ravintolassa
Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä. Matkustamme koronaturvallisuus huomioiden. Tutustuthan myös turvallisuusohjeistukseemme täällä: Turvallisesti Mannisen matkassa
Alustava reitti: Ruovesi – Orivesi – Tampere – Ylöjärvi…

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.