28.8.2020 Luontomatka Ruovedellä Haukanhiedalta Helvettiin

28.8.2020 Luontomatka Ruovedellä Haukanhiedalta Helvettiin

Helvetinjärven alue on Länsi-Suomen jylhimpiä erämaa- ja metsäalueita.

Tervetuloa Mannisen kokoperheen luontomatkalle Helvettiin!

Päivä: Pe 28.8.2020 Reitti: Ylöjärvi-Tampere-Orivesi-…

Helvetinjärven alue on Länsi-Suomen jylhimpiä erämaa- ja metsäalueita. Vuonna 1982 perustettu Helvetinjärven kansallispuisto on pinta-alaltaan noin 50 km², josta vesialueita on noin 1,5 km². Alueella on lukuisia viitoitettuja polkuja, keittopaikkoja ja telttailualueita, ja sieltä on yhteys Pirkan Taival -retkeilyreitistöä myöten muun muassa Seitsemisen kansallispuistoon. 
Alueella sijaitseva Helvetinkolu on 38 m syvä ja 40 m pitkä, 2–2,5 m leveä kalliohalkeama järven kaakkoispäässä. Aikoinaan sitä käytettiin susiansana, ja myöhemmin Ruoveden nuorisolla oli tapana kokoontua sinne pakoon tanssitonta vapaapäivää. Harrastuksiin kuului myös hyppiminen rotkon yli reunalta toiselle.
Nykyään Helvetinkolu on kansallispuiston suosituimpia käyntikohteita: siellä on tulentekopaikka ja Visuveden nuorisoseuran 1920-luvulla rakentama päivätupa. 

Lähdemme aamulla Tampereen seudulta kohti Ruovettä, josta nappaamme kyytiin luonto- ja eräopas Petri Ristiniemen. Oppaan johdattelemana ajamme Haukkajärven rantaan, josta noin 7 km patikointi Helvetinkolulle alkaa. Matkalla opas kertoo kansallispuistosta, linnuista, eräilystä ja luonnossa liikkumisesta. Pysähdymme nauttimaan eväitä Iso-Ruokejärven tulipaikalla. Matka jatkuu Helvetinkolulle, jossa juomatauko. Seikkailuhenkiset voivat kiivetä Helvetinkolun ylös, mutta portaitakin pääsee katsomaan upeita maisemia. Maisemapaikalta patikoimme vielä parikilometriä Kankimäen parkkialueelle, jossa on Helvetin Portti kahvila-ravintola, nautimme siellä keittolounaan. Ruokailun jälkeen bussikuljetus kotipaikkakunnille.

Matkan hinta/ henkilö:
* 75 €. aikuinen
* 59 €, lapsi alle 12v

Sisältyy: bussikuljetus, opastus Ruovedeltä – Ruovedelle, retkieväät, keittolounas Helvetin Portti kahvilassa.

Huomioitavaa: Matka toteutuu, jos lähtijöitä on vähintään 15 henkilöä. Varaa retkelle, reppu, vesipullo, säänmukainen varustus ja mukavat/tukevat jalkineet. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät. Matka toteutetaan yhdessä Haukkamaa Adventuresin kanssa.

 

 

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.