25.9.2020 Taidematka – Vincent van Gogh Helsinki ja Hvitträsk Kirkkonummi

25.9.2020 Taidematka – Vincent van Gogh Helsinki ja Hvitträsk Kirkkonummi

Vincent van Gogh on Didrichsenin taidemuseon 55-vuotisjuhlavuoden näyttely, Tie taiteilijaksi onkin toistaiseksi laajin Suomessa nähty Van Goghin teosten kokonaisuus, ja ensimmäinen yksinomaan Van Goghin taidetta esittelevä näyttely. Kirkkonummella vuonna 1903 valmistunut Hvitträsk on todellinen helmi ja täysin ainutlaatuinen kokonaistaideteos. Arkkitehtikolmikko Gesellius, Lindgren ja Saarinen ihastuivat Vitträsk-järven maisemiin ja rakensivat sinne oman kansallisromanttisen ateljeekoti.

Loppuunvarattu!

Tervetuloa Mannisen matkassa taidematkalle Helsinkiin!

Pe 25.9.2020 Vincent van Gogh ja Hvitträsk – Reitti: Ruovesi-Orivesi-Kangasala-Tampere-..

Lähdmme aamulla matkaan Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta kohti Helsinkiä. Ensimmäinen kohteemme on Didrichsenin taidemuseo, jossa teemme opastetun kierroksen näyttelyssä. Opastuksen jälkeen vielä hieman aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Puolenpäivän jälkeen siirrymme nauttimaan lounasta Espoon Kivilahteen. Iltapäivällä saamme tutustua ainutlaatuiseen kansallisromanttiseen ateljeekotiin Hvitträskiin Kirkkonummella. Teemme opastetun kierroksen museossa ja sen jälkeen on hieman vapaata aikaa katsella omatoimisesti ympäristöä.  Kotimatkalle lähdmme klo 16.00. Matkalla pidetään pieni tauko.

Didrichsenin taidemuseon 55-vuotisjuhlavuoden huipentaa syksyllä 2020 Vincent van Goghin (1853 –1890) näyttely. Sen ytimen muodostaa valikoima taiteilijan uran alkuvaiheen piirustuksia, jotka on lainattu hollantilaisesta Kröller-Müller-museosta. Näyttelyssä nähtävät kaksi öljyvärityötä muistuttavat Van Goghin taiteellisen huipun ilmaisuvoimasta: Suomen ainoa Van Goghin teos, Ateneumin taidemuseon Katu, Auvers-sur-Oise vuodelta 1890 sekä Kröller-Müllerin kokoelman Omakuva vuodelta 1887. Kansainvälisellä taidenäyttelykentällä Van Gogh kuuluu ehdottomasti halutuimpiin taiteilijoihin. Hänen teoksiaan on ollut varsin vähän Suomessa nähtävillä, ja Tie taiteilijaksi onkin toistaiseksi laajin Suomessa nähty Van Goghin teosten kokonaisuus, ja ensimmäinen yksinomaan Van Goghin taidetta esittelevä näyttely.

Vuonna 1903 valmistunut Hvitträsk on todellinen helmi ja täysin ainutlaatuinen kokonaistaideteos. Arkkitehtikolmikko Gesellius, Lindgren ja Saarinen ihastuivat Vitträsk-järven maisemiin ja rakensivat sinne oman kansallisromanttisen ateljeekodin.  Talo on rakennettu harmaasta luonnonkivestä ja tummasta hirrestä kansallisromanttiseen tyyliin, mutta esimerkiksi kylpyhuoneen suunnittelussa näkyvät myös muun muassa Saarisen Yhdysvalloista saamat vaikutteet. Arkkitehtitoimiston neuvotteluhuoneessa on tuolit, jotka tarinan mukaan on tarkoituksellisesti tehty epämukaviksi, jotta kokoukset eivät olisi venyneet liian pitkiksi. Hvitträskin piha on puistomainen ja muistuttaa englantilaista linnanpihaa. Alhaalla Vitträsk-järven rannalla on sauna ja uimaranta.

Matkan hinta / henkilö: 79 €

Sisältää: bussikuljetus, lounas, opastettu kierros van Gogh näyttelyssä ja Hvitträsk museossa, pääsymaksut kohteisiin.

Huomioitavaa: matka toteutuu mikäli, lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Museokortilla -10 €/henkilö, museokorttihinta voimassa kun asiasta kerrotaan varauksen yhteydessä.

MUSEOVIERAILU KORONA-AIKANA

Haluamme asettaa kävijöiden turvallisuuden etusijalle, ja taata kaikille miellyttävän museovierailun myös poikkeusoloissa.
– Tilojen siivousta on tehostettu ja hygieniasta pidetään hyvää huolta.
– Kassalla ja wc-tiloissa saatavilla käsidesiä asiakkaiden käyttöön.
– Museon henkilökunnalla on käytössään kasvosuojaimia/visiirejä.
– Yleisöopastukset on toistaiseksi peruttu. Varatut ryhmäopastukset pyritään pitämään normaalisti. Seuraamme tilannetta ja ilmoitamme kaikille varauksen tehneille, mikäli muutoksia tulee.

Ohjeita turvalliseen museovierailuun:
– Mikäli tunnet olosi flunssaiseksi, siirrä vierailusi myöhemmäksi.
– Muista pitää turvaväli muihin museovieraisiin ja henkilökuntaan.
– Kasvosuojaimen käyttö on suositeltavaa silloin kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.
– Muista pestä kädet huolellisesti.
– Yski ja aivasta nenäliinaan tai hihaan.

Henkilökuntamme auttaa mielellään vierailuun liittyvissä kysymyksissä.

Matkan varaus

- Matka ei varattavissa -