25.3.2020 Kulttuurimatka Helsinkiin: Sinebrychoffin taidemuseo & keskuskirjasto Oodi

25.3.2020 Kulttuurimatka Helsinkiin: Sinebrychoffin taidemuseo & keskuskirjasto Oodi

Sinebrychoffin taidemuseon Albert Edelfelt ja Romanovit -näyttely tutustuttaa Albert Edelfeltin taiteilijauraan sekä Venäjän keisariperheeseen liittyvään tuotantoon. Tällä kulttuurimatkalla vierailemme lisäksi Suomen suurimmassa kirjastossa, keskuskirjasto Oodissa.

Tervetuloa Mannisen matkassa Helsinkiin!

Lähdemme matkaan aamulla kotipaikkakunnilta kohti Helsinkiä. Matkalla pidämme tauon. Perillä Helsingissä ensimmäinen kohteemme on Sinebrychoffin taidemuseo, jonka näyttelyyn ja museoon tutustumme oppaan johdolla. Opastuksen jälkeen on hetki omatoimista aikaa tehdä vaikkapa ostoksia museokaupassa.

Albert Edelfelt ja Romanovit -näyttelyn opastetulla kierroksella tutustumme Albert Edelfeltin taiteilijauraan sekä Venäjän keisariperheeseen liittyvään tuotantoon. Pääosassa on Aleksanteri III:n veljenpoikia esittävä muotokuva Suuriruhtinaat Boris ja Kirill Vladimirovitš lapsina (1881) Rybinskin taidemuseon kokoelmista. Teos nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa. Se kuuluu Edelfeltin Romanov-suvun lapsista maalaamiin muotokuviin, jotka ovat olleet yhdessä esillä edellisen kerran Moskovassa vuonna 1882. Näyttely koostuu neljästä öljyvärimaalauksesta sekä akvarelleista, luonnoksista, taiteilijan kirjeistä ja valokuvista, joita opastus elävöittää monipuolisesti.

Sinebrychoffin taidemuseon kokoelmiin kuuluvat Suomen arvokkaimmat ja kansainvälisesti merkittävimmät eurooppalaiset vanhojen mestareiden maalaukset. Museon kokoelmat ovat syntyneet pääasiassa lahjoituskokoelmista. Museon ytimen muodostaa Paul ja Fanny Sinebrychoffin ainutlaatuinen kotimiljöö, joka on pysyvästi esillä museon toisessa kerroksessa. Sinebrychoffien taidekokoelma huonekaluineen ja esineistöineen siirtyi Suomen valtiolle testamenttilahjoituksena 1921.

Sinebrychoffin taidemuseolta siirrymme herkulliselle lounaalle Musiikkitalolle. Myös musiikkitalossa pääsemme ihailemaan taidetta, kun Reijo Hukkasen Laulupuut, Kirsi Kaulasen Gaia ja Antti Immosen Black Smoker – veistokset tervehtivät kävijöitä Musiikkitalon julkisissa tiloissa. Lounaan jälkeen siirrymme aivan Musiikkitalon vieressä sijaitsevaan keskuskirjasto Oodiin, johon tutustumme omatoimisesti. Oodin kerroksissa on selkeät opasteet. Infopisteeltä on saatavilla pohjakarttoja, joiden avulla on helppo tutustua kirjastoon.

Oodi on paitsi Helsingin uusi keskustakirjasto myös kaupunkilaisten elävä kohtaamispaikka Kansalaistorilla, aivan Helsingin sydämessä. Monipuoliset palvelut ja tilat ovat kaupunkilaisten käytössä seitsemänä päivänä viikossa, aamuvarhaisesta iltamyöhään. Oodi täydentää Musiikkitalon, Finlandia-talon, Sanomatalon ja Nykytaiteen museo Kiasman muodostamaa kulttuuri- ja mediakeskittymää. Se tarjoaa kaikille avoimen, ei-kaupallisen julkisen kaupunkitilan.

Kotimatkalle lähdemme iltapäivällä noin klo 15.30.

Matkan hinta/henkilö: 75 €

Hinta sisältää:
– Kuljetus
– Sisäänpääsymaksu ja opastus Sinebrychoffin taidemuseossa
– Lounas Musiikkitalolla
– Vierailu kirjastokeskus Oodissa

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä. Museokortilla -10 € matkan hinnasta. Museokorttihinta on voimassa vain, kun kortista on ilmoitettu etukäteen varauksen yhteydessä.

Alustava reitti: Ruovesi – Mänttä – Vilppula – Orivesi – Tampere…

Peruutusehdot: Matkan peruessaan asiakas on oikeutettu maksun palautukseen vähennettynä matkanjärjestäjälle aiheutuneilla todellisilla kustannuksilla. Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.