24.7.2020 Vanha Rauma

24.7.2020 Vanha Rauma

Ihastuttava ja eläväinen Vanha Rauma on UNESCOn maailmanperintökohde ja loistava päivämatkakohde etenkin kesällä. Tänä vuonna vietetään perinteisen Pitsiviikon 50. juhlavuotta! Vaikkakin Pitsiviikon yleisötapahtunut on jouduttu tältä kesältä peruuttamaan, voi Pitsiviikon hengessä olla mukana kaupungilla kierrellessä ja bongata vaikkapa taidetta.

Matka toteutuu!

Tervetuloa Mannisen matkassa Raumalle!

Koristeellisia puutaloja ja idyllisiä pikkukatuja! Ihastuttava Vanha Rauma valittiin UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 1991 ainutlaatuisena esimerkkinä elävästä vanhasta pohjoismaisesta puukaupungista. Vanhassa Raumassa asuu n. 800 asukasta ja se onkin säilynyt elävänä kokonaisuutena ja kaupungin sydämenä, jossa asutaan ja tehdään työtä ympäri vuoden.  Alueelle on museoiden, uniikkien katujen ja Pyhän ristin kirkon lisäksi ihania putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita.

Rauman Pitsiviikko on koko perheen kaupunkifestivaali, jota vietetään vuosittain heinäkuun lopulla. Rauman Pitsiviikko järjestetään tulevana kesänä jo 50. kerran! Tänä vuonna Pitsiviikon yleisötapahtumat on peruttu ja siirretty seuraavaan vuoteen. Pitsiviikkoa vietetään Raumalla kuitenkin pienimuotoisesti, tilanteeseen soveltuvalla tavalla. Ravintolat ja putiikit ovat avoinna ja voit ihastella kaupungin ainutlaatuista tunnelmaa tutustuen pikkukatuihin, taloihin ja museoihin. Esillä on myös taidetta.

Pitsiviikon juhlavuoden kunniaksi heinäkuussa Raumalle toteutetaan ympäristötaidetta. Taidemuseon sisäpihalle tulee nuorten tekemä ympäristötaideteos. Vanhan Raatihuoneen sisäpihalle taas rakentuu Pitsiverho-installaatio. Spärrin pihalla Vanhassa Raumassa julkaistaan pitsiteos Silmäpako. (Visit Rauma)

Lähdemme matkaan aamulla kotipaikkakunnilta kohti Raumaa. Matkalla pidämme tauon. Perillä Raumalla on runsaasti omatoimista aikaa tutkia, tunnelmoida ja ihastella vanhan Rauman  henkeä. Perillä Raumalla olemme klo 11.00-16.00.

Hinta/henkilö: 40 €
Hinta sisältää: Kuljetus
Huomioitavaa: Matka toteutuu mikäli lähtijöitä on yhteensä vähintään 20 henkilöä.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.