23.4.2021 Taidematka Helsinkiin: Ilja Repin taidenäyttely Ateneumissa ja Taidesäätiö Meritan Taide

23.4.2021 Taidematka Helsinkiin: Ilja Repin taidenäyttely Ateneumissa ja Taidesäätiö Meritan Taide

Ateneumin taidemuseossa nähdään kansainvälisen mestarin, taidemaalari Ilja Repinin (1844–1930) näyttely. Repin on Venäjän kuuluisin taidemaalari ja myös suomalaisten rakastama: hänen ateljeekotinsa oli Suomen puolella Terijoen Kuokkalassa vuosina 1917–1930. Tutustumme myös Taidesäätiö Meritan taidenäyttelyyn Nordean Vanhassa pankkisalissa.

Ilja Repin: Sadko vedenalaisessa valtakunnassa (1876). Venäläisen taiteen museo. © Venäläisen taiteen museo, Pietari

Tervetuloa Mannisen matkassa taidematkalle Helsinkiin!
Pe 23.4.2021 Ilja Repinin taidenäyttely Ateneumissa ja Taidesäätiö Meritan Taide
Reitti: Ruovesi-Orivesi-Kangasala-Tampere-….

Lähdmme aamulla matkaan Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta kohti Helsinkiä. Puolenpäivän maissa saavumme Helsinkiin ja  tutustumme Ateneumissa Ilja Repinin erikoisnäyttelyyn. Taidenäyttelyn jälkeen jalkaudumme syömään lounasta läheiseen ravintolaan. Toinen kohteemme on Taidesäätiö Meritan Taide, jossa tutustumme oppaan johdolla vanhan pankkisalin näyttelyyn, kesto noin 1 h.
Kotimatkalle lähdemme noin klo 16.00. Paluumatkalla pidetään pieni tauko.

Ateneum
Ilja Repin tunnetaan ennen muuta psykologisen ihmiskuvan ja venäläisen kansankuvauksen mestarina. Näyttelyyn saadaan Repinin tunnetuimpia, taiturimaisen yksityiskohtaisia maalauksia, kuten Pietarin Venäläisen taiteen museosta tulevat Volgan lautturit (1870–1873) ja Zaporogit kirjoittamassa pilkkakirjettä Turkin sulttaanille (1880–1891). Näyttelyn lukuisissa muotokuvissa esiintyvät niin taiteilijan perheenjäsenet kuin ajan kulttuurivaikuttajatkin, kuten säveltäjä Modest Musorgski ja kirjailija Leo Tolstoi.

Ilja Repin on aikansa merkittävin venäläinen taiteilija, joka kuvasi maaorjuudesta 1860-luvulla vapautunutta Venäjän kansaa sekä aikansa älymystöä ja kansan suhdetta hallitsijoihin. Siksi hän on vaikuttanut vahvasti siihen, mikä on yhä suomalaistenkin käsitys venäläisyyden olemuksesta.

Näyttely toteutetaan yhteistyössä Moskovan Tretjakovin gallerian ja Pariisin Petit Palais’n kanssa. Esillä on yli sata maalausta ja paperipohjaista teosta. Teoksia saadaan lainaksi muun muassa Tretjakovin galleriasta, Venäläisen taiteen museosta ja venäläisistä yksityiskokoelmista. Näyttelyprojektista Ateneumissa vastaa intendentti Timo Huusko. Ateneumin jälkeen näyttely on esillä Pariisin Petit Palais’sa.

Taidesäätiö Meritan Taide
Vuoden 2020 Vanhan pankkisalin näyttelyssä on esillä Vanhan pankkisalin näyttelyssä on esillä valikoituja helmiä Taidesäätiö Meritan kokoelmista. Teoksia on mm. Eero Järnefeltiltä, Victor Westerholmilta ja Oscar Kleinehilta. Mukana ovat myös Suomen taiteen kultakauden hieman tuntemattomammat suuruudet Albert Lindfors ja August Uotila. Näyttely on koottu juhlistamaan Nordean 200-vuotisjuhlavuotta.

Matkan hinta/henkilö: 109 €
Sisältää: kuljetuksen ja  Ilja Repinin taidenäyttelyn 30 min introesittely sekä pääsymaksun, lounas ja opastettu kierros Taidesäätiö Meritan pankkisalissa.

Huomioitavaa: matka toteutuu mikäli, lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Museokortilla -10 €/henkilö vain Ateneumiin, museokorttihinta voimassa kun asiasta kerrotaan varauksen yhteydessä. Tutustuthan turvallisuusohjeistukseemme täällä: Turvallisesti Mannisen matkassa

Peruutusehdot: Matkan peruessaan asiakas on oikeutettu maksun palautukseen vähennettynä matkanjärjestäjälle aiheutuneilla todellisilla kustannuksilla. Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja.

Haluamme tehdä museokäynnistä sinulle mahdollisimman miellyttävän ja turvallisen. Olemme koostaneet muutamia ohjeita, joita toivomme kaikkien vierailijoidemme noudattavan. Tervetuloa turvallisesti taiteen pariin!

TULE MUSEOON VAIN TERVEENÄ – TAIDE KYLLÄ ODOTTAA
Olet tervetullut Ateneumiin, jos tunnet olosi terveeksi. Jos olet sairas, jääthän kotiin, kunnes voit paremmin. Ole tarvittaessa yhteydessä terveydenhuoltoon.
HUOMIOITHAN NÄMÄ OHJEET SAAPUESSASI MUSEOON
  • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Voit ostaa yksittäispakatun, kertakäyttöisen kasvomaskin lipunmyynnistämme hintaan 1 €.
  • Ota tilaa itsellesi ja anna sitä toisille, kun liikut Ateneumissa, jonotat lippuja tai käytät muita palveluita. Myös me pidämme sinuun turvavälin.
  • Emme suosittele käteisen käyttöä maksuvälineenä toistaiseksi.
  • Palvelunaulakko löytyy pääportaikon takaa. Vaihtoehtoisesti voit jättää takkisi ja laukkusi säilytyslokeroihin, joita löydät lipunmyyntisalista sekä vaatesäilytyksen luota wc-tilojen vierestä. Lokeroita on kahta kokoa: 24 x 65 x 50 cm sekä 24 x 33 x 50 cm. Naulakon ja lokeroiden käyttö on maksutonta.
  • Seuraathan museosta löytyviä opasteita. Näyttelyihin on merkitty kiertosuunta, jota suosittelemme noudattamaan.
MUISTA HYVÄ KÄSIHYGIENIA
  • Noudatathan hyvää käsihygieniaa. Tule museoon puhtain käsin, ja pese ne aina tarvittaessa sekä käytä käsidesiä.
  • Yski tai aivasta kyynärtaipeeseen.
  • Älä koske taideteoksiin.
  • Vältä turhaa pintojen koskettelua.

Henkilökunnan hyvään käsihygieniaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Henkilökunta käyttää kasvomaskia tai visiiriä tilanteissa, joissa turvaväliä ei ole mahdollista pitää.
Kiinnitämme hygieniaan ja siisteyteen erityistä huomioita kaikissa tiloissa. Kaikki kosketeltavat elementit on poistettu näyttelystä toistaiseksi. Ateneum seuraa valtioneuvoston virallisia ohjeita.

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.