22.7.2020 SEILIN SAARI – kohti mielenkiintoista historiaa

22.7.2020 SEILIN SAARI – kohti mielenkiintoista historiaa

Seilin historia on monivaiheinen ja värikäs. Hylkeiden asuinpaikasta Kruunun saareksi viljelysmaineen 1500 luvulla,1600 – luvulla edelleen leprasairaalaksi, joilta ajoilta tarinan mukaan periytyy myös saaren suomenkielinen nimi Seili.

Loppuunmyyty!

Tervetuloa Mannisen matkassa Seilin saarelle!
Ke 22.7.2020 reitti: Ruovesi-Orivesi-Kangasala-Tampere-..  Loppuunvarattu!

Seilin historia on monivaiheinen ja värikäs. Hylkeiden asuinpaikasta Kruunun saareksi viljelysmaineen 1500 luvulla,1600 – luvulla edelleen leprasairaalaksi, joilta ajoilta tarinan mukaan periytyy myös saaren suomenkielinen nimi Seili. 1700 – luvun lopulta aina vuoteen 1962 saarella toimi mielisairaala. Saaren ehkä tunnetuin nähtävyys on puurakenteinen kirkko vuodelta 1733, jonka seinät ovat nähneet monta erilaista tarinaa. Matkalla pääset tutustumaan oppaan johdolla tähän mielenkiintoiseen kohteeseen jonne matkataan meritse Turusta
Hangan satamasta kohti mielenkiintoista Seiliä.

Matkaan lähdemme aamulla pohjois-pirkanmaan/Tampereen seudulta. Matkalla pidämme tauon. Saaristolautta m/s Östern lähtee Hangasta kohti Seiliä. Seilin opas on satamassa vastassa ja lähdemme 1½ tunnin monipuoliselle opastukselle, joka sisältää historiaa, kulttuuria, biologiaa, tiedettä ja tutkimushistoriaa. Mahdollisuus päästä tutustumaan useampaan historialliseen rakennukseen, jotka on avattu yleisölle pitkän odotuksen jälkeen. Saarella on päärakennus, kahvila, kirkko, ravintola, majoitustiloja, saunarakennukset ja näköalapaikka.

Lounaan nautimme Seilin uudessa ravintolassa. Iltapäivällä omatoimista aikaa saarella. Mahdollisuus käydä tutustumassa historialliseen mielisairaalan näyttelyyn. Iltapäivällä nousemme saaristolauttaan ja merimatka takaisin Hangan satamaan.  Lautalla voi halutessaan nauttia iltapäiväkahvit. Rantaan saavuttuamme lähdemme kotimatkalle. Kotipaikkakunnilla ollaan illalla.

Matkan hinta/ henkilö: 89 €
Hinta sisältää: kuljetuksen, opastuksen Seilissä, lauttamaksut, sisäänpääsymaksut sekä lounas.

Huomioitavaa: matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Tällä matkalla kävellään paljon, joten liikuntarajoitteisilla henkilöillä täytyy olla avustaja mukana.

 

 

Matkan varaus

- Matka ei varattavissa -