2.10.2021 Taidematka Serlachius-museoihin Mänttään

2.10.2021 Taidematka Serlachius-museoihin Mänttään

Taidematka lähelle! Museokierros Mäntässä kruunaa syksyisen lauantaipäivän mielenkiintoisine tarinoineen ja näyttelyineen. Luvassa on niin historiaa kuin katutaidettakin. Vielä ehdit nähdä suositun, maailman kuuluisimman katutaiteilijan Banksy. A Visual Protest -näyttelyn!

Matka toteutuu!

Kuva: Serlachius-museo Gösta. Kuva: Pedro Pegenaute

 

Tervetuloa Mannisen matkassa museokierrokselle Taidekaupunkiin Mänttään –
Serlachiuksen pääkonttori Gustafiin ja taidemuseo Göstan kartanoon ja paviljonkiin!

Lähdemme matkaan aamulla kohti Mänttää. Perillä Mäntässä aloitamme museokierroksen tutustumalla Serlachius-museo Gustafiin, entiseen paperiyhtiön pääkonttorin upeaan arkkitehtuuriin ja sen näyttelyihin. Kuulemme paperiyhtiön historiasta ja elämästä Serlachiuksen valkakunnassa. Kierroksen jälkeen kuljemme omatoimisesti, äänitarinoiden siivittämänä läpi Paperiperkele -näyttelyn. Näyttely tutustuttaa suomalaisen paperiteollisuuslegendan G.A. Serlachiuksen elämään ja liiketoimiin.

Opastuksen jälkeen siirrymme nauttimaan lounasta lähellä sijaitsevan ravintola Veturitallin noutopäydästä.  Lounaan jälkeen ajelemme bussilla taidemuseo Göstan paviljonkiin. Paviljonki on taidemuseo Göstan laajennusosa, mikä valmistui kesäkuussa 2014. Se moninkertaisti Göstan näyttelytilat ja toteutti vuorineuvoksen Gösta Serlachiuksen alkuperäisen haaveen omasta taidemuseosta Mäntässä.

Perillä taidemuseo Göstassa lähdemme opastetulle kierrokselle kartanon ja paviljongin näyttelyihin, jossa näemme maailman kuuluisimman katutaiteilijan näyttelyn ”Banksy. A Visual Protest.

Hän on Bristolista kotoisin oleva, virkavaltaa vuosikaudet pakoillut katutaiteilija, jonka henkilöllisyyttä ei edelleenkään tiedetä. Hän on kapinoitsija, jonka kaupallisuutta irvailevista teoksista keräilijät maksavat nykyisin huippuhintoja. 

Banksy. A Visual Protest -näyttely esittelee maailman kuuluisimman katutaiteilijan, jonka visuaalisesti taidokkaat ja purevat teokset sisältävät myös inhimillisyyttä ja lämmintä huumoria. Milanolaisen 24 Ore Culturan kanssa yhteistyössä toteutettava näyttely tuo Banksyn tuotantoa ensimmäisen kerran näin laajasti Suomeen.

Näyttely sisältää yli sata eri kokoelmista lainattua teosta, erityisesti esillä on tunnettuja esimerkkejä taiteilijan varhaistuotannosta. Mukana on myös Banksyn urasta kertovia esineitä: levynkansia, julisteita ja postikortteja. Kyseessä ei ole Banksyn virallinen näyttely, sillä taiteilija itse ei ole sitä auktorisoinut. Näyttelyn on kuratoinut pop- ja katutaiteeseen perehtynyt Gianni Mercurio.

-Serlachius museo

 

 

 

 

 

 

 

 

Banksy. A Visual Protest – näkymä Serlachius-museoiden näyttelystä 2021. Kuvat: Sampo Linkoneva.

Lisäksi näemme Jani Leinosen näyttelyn ”Totuus – The Truth”, Santeri Tuorin ”Posing Time” ja kuulemme Serlachiuksen teollisuussuvun vaiheista ja kartanon elämästä. Opastuksen jälkeen on vielä omatoimista aikaa tutustua näyttelyihin, Göstan puistoon, Taavetin saareen ja museokauppaan. Kotimatkalle lähdemme n. klo 16.00.

Matkan hinta / henkilö: 69 €
Hinta sisältää: Kuljetus, pääsymaksut ja opastukset Gustaf- ja Gösta-museoissa sekä lounas ravintola Veturitallissa.
Huomioitavaa: Matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 20 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä. Matkustamme koronaturvallisuus huomioiden. Tutustuthan myös turvallisuusohjeistukseemme täällä: Turvallisesti Mannisen matkassa
Alustava reitti: Ylöjärvi-Tampere-Orivesi-Mänttä

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.