19.3.2022 Järjen ja tunteen tyttäret, Seinäjoen kaupunginteatterissa

19.3.2022 Järjen ja tunteen tyttäret, Seinäjoen kaupunginteatterissa

Kevään suurnäytelmä, Enni Mustosen rakastettuihin romaaneihin perustuva Järjen ja tunteen tyttäret johdattaa katsojat Suomen itsenäisyyden aamunkoittoon.
Reitti: Mänttä-Vilppula-Ruovesi-Virrat-..

Kuva: Seinäjoen kaupunginteatteri/Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Tervetuloa Mannisen matkassa Seinäjoen teatteriin!

Kevään suurnäytelmä, Enni Mustosen rakastettuihin romaaneihin perustuva Järjen ja tunteen tyttäret johdattaa katsojat Suomen itsenäisyyden aamunkoittoon.

Järjen ja tunteen tyttäret kertoo tarinan kahden eri yhteiskuntaluokasta ponnistavan naisen kasvukivuista, heidän taistelustaan vapaudesta ja itsemääräämisoikeudesta sekä noususta valtaan Suomen ensimmäisiksi naiskansanedustajiksi. Pappisperheen tytär Anna sekä piikatyttö Hilma muuttavat Helsinkiin ja päätyvät kohtalon oikusta samaan huusholliin, kriittisen ja tiukkasanaisen naisasianaisen Augusta Ahlstedtin valvovan katseen alle. Tulevaisuus on otettava omiin käsiin ja oma elämä luotava sortovuosien keskellä. Näytelmän naisten valintoja sotkevat milloin rakkaus, milloin politiikka, milloin taistelu elämästä ja kuolemasta. Jokin onneksi pysyy: solidaarisuus ja ymmärrys toista naista kohtaan.

Järjen ja tunteet tyttäret sai kantaesityksensä Porissa 2019 ja se oli yleisömenestys. Tarina hurmasi elämänmakuisella otteellaan, jossa on sijaa puhdistavalle naurulle ja kyynelillekin. Vaikka Enni Mustosen Nimettömät, Mustasukkaiset ja Lipunkantajat -romaaneihin perustuva näytelmä sijoittuu yli sadan vuoden taakse, sen henkilöihin on helppo samastua. Järjen ja tunteen taistelu ei ole meissä loppunut. Se on ikuinen ristiriitamme matkalla kohti parempaa huomista.

Rooleissa Henna Sormunen ja Veera Herranen sekä Mia Vuorela, Ville Orttenvuori, Jussi Jätinvuori, Esa Ahonen, Jukka Puronlahti, Karoliina Kudjoi, Sanna Majanlahti, Sari Jokelin, Eeva Markkinen, Topi Kohonen, Matti Hietala sekä Viljami Käpyaho ja Konsta Niemelä

Matkan hinta/henkilö: 79 €
Hinta sisältää: kuljetus, teatterilippu ja väliaikakahvit suolaisen kera

Alustava reitti: Mänttä-Vilppula-Ruovesi-Virrat

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä. Matkustamme koronaturvallisuus huomioiden. Tutustuthan turvallisuusohjeistukseemme täällä: Turvallisesti Mannisen matkassa
MatkaehdotNoudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja.  Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.