19.10.2021 Tiedekeskus Heureka & Fazer Experience-vierailukeskus

19.10.2021 Tiedekeskus Heureka & Fazer Experience-vierailukeskus

Koko perheen mielenkiintoinen syyslomamatka Heurekaan ja Fazerille vie tieteen ja herkkujen pariin Vantaalle!

Kuva: Heureka

Matka toteutuu!

Tervetuloa Mannisen matkassa tieteen ja herkkujen pariin Vantaalle!

Lähdemme matkaan aamulla kohti Tiedekeskus Heurekaa Vantaalle. Heurekan parkkipaikalta siirrymme kävellen Heurekaan, josta kaikille jaetaan rintamerkki.  Heurekassa on omatoimista aikaa tutustua tiedekeskukseen ja sen mielenkiintoisiin näyttelyihin. Ihmeteltävää löytyy niin paljon, että aika menee lentäen! Mikäli koronarajoitukset sallivat, pääsemme Planetaarioon ihmettelemään mielenkiintoista ja kiehtovaa elokuvaa revontulista ja esi-isiemme uskomuksista niiden takana (varmistuu lähempänä ajankohtaa). Tiederavintolassa on mahdollista käydä lounastamassa tai kahvittelemassa omatoimisesti.

Sylinterihallissa sijaitseva päänäyttelyalue koostuu erilaisista teemanäyttelyistä. Näyttelyissä pääsee tutustumaan muun muassa suoliston toimintaan, älykkääseen ja moderniin kaupunkiin sekä arjen sähköön. Teemanäyttelyiden lisäksi päänäyttelyssä voit tutustua yksittäisiin Heurekan suosikkikohteisiin, kuten Foucault’n heiluriin ja vaijeripyörään.

Heureka-klassikot -näyttelyyn on koottu valikoima sekä rakastetuimpia Heurekan ahaa-elämyksiä synnyttäneitä kohteita että muissa maailman tiedekeskuksissa kehitettyjä yleisön suosikkeja. Niistä monet ovat ensimmäistä kertaa kokeiltavana Heurekassa. Näyttely esittelee erilaisia näyttäviä fysiikan ilmiöitä, joita voi kokea koko keholla. Toisaalta näyttelyn illuusiokohteet kääntävät huomion kokijaan itseensä ja osoittavat, miten aivojen ja aistien yhteistoiminta luo hämmästyttäviä ilmiöitä päämme sisällä.

Tiederavintola on ruuan ja juoman tiedefaktoja, outoja maku- ja väriyhdistelmiä ja etenkin herkullisia uusia makuelämyksiä. Tiederavintolassa saattavat vilahdella hyönteiset, lilat porkkanat tai yhtä lailla siniset vanukkaat tai kupliva kaakao. Heureka Shopin toiminnan perustana on oppimiseen innostaminen ja oivaltamisen ilon tuottaminen sekä lapsille että aikuisille. Heureka Shopin tuotto käytetään tiedekeskus Heurekan toiminnan hyväksi.

-Heureka

Iltapäivällä matka jatkuu kohti Fazerin vieralukeskusta ja makeistehtaan tehtaanmyymälää, jossa lähdemme opastetulle kierrokselle. Näyttelyssä tutustutaan Fazerin toimintaan, pitkään historiaan, tarinoihin, laajaan tuotevalikoimaan, yritysvastuuseen ja innovaatioihin. Näyttelykierrokseen kuuluu tuotteiden maistelua. Kierroksen jälkeen on mahdollista tehdä maistuvia ostoksia. Ostosten jälkeen lähdemme kotimatkalle myöhään iltapäivällä.

Matkan hinta/henkilö:
75 € aikuinen
65 € lapsi 6-15 v
49 € lapsi 3-6 v
40 € lapsi alle 3 v
Hinta sisältää: Kuljetus, sisäänpääsy Heurekaan ja opastettu kierros Fazerin vierailukeskuksella
Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Museokortti-alennus 10 €/aikuinen. Matkustamme koronaturvallisuus huomioiden. Tutustuthan myös turvallisuusohjeistukseemme täällä: Turvallisesti Mannisen matkassa
Alustava reitti: Ruovesi – Mänttä-Vilppula (min. 8 hlö) – Orivesi – Kangasala – Tampere – moottoritien pysäkit matkalla Helsinkiin

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.