15.8.2020 ”Pala Helvettiä” – luontoretki Helvetinjärven kansallispuistossa

15.8.2020 ”Pala Helvettiä” – luontoretki Helvetinjärven kansallispuistossa

Lähde kokeneen oppaan johdolla Helvetinjärven Kansallispuistoon ja koe erilainen Helvetti!

Tervetuloa Mannisen matkassa Helvetinjärven kansallispuistoon!

Helvetinjärven alue on Länsi-Suomen jylhimpiä erämaa- ja metsäalueita. Vuonna 1982 perustettu Helvetinjärven kansallispuisto on pinta-alaltaan noin 50 km², josta vesialueita on noin 1,5 km². Alueella on lukuisia viitoitettuja polkuja, keittopaikkoja ja telttailualueita, ja sieltä on yhteys Pirkan Taival -retkeilyreitistöä myöten muun muassa Seitsemisen kansallispuistoon. 
Alueella sijaitseva Helvetinkolu on 38 m syvä ja 40 m pitkä, 2–2,5 m leveä kalliohalkeama järven kaakkoispäässä. Aikoinaan sitä käytettiin susiansana, ja myöhemmin Ruoveden nuorisolla oli tapana kokoontua sinne pakoon tanssitonta vapaapäivää. Harrastuksiin kuului myös hyppiminen rotkon yli reunalta toiselle. Nykypäivänä Helvetinkolu on kansallispuiston suosituimpia käyntikohteita: siellä on tulentekopaikka ja Visuveden nuorisoseuran 1920-luvulla rakentama päivätupa.

Lähdemme aamulla Tampereen seudulta kohti Ruovettä, jossa kyytiimme nousee luonto- ja eräopas Petri Ristiniemi. Retkemme alkaa Helvetinjärven pohjoispäästä oppaamme Petrin johdolla. Kävelemme kapeaa polkua pitkin kuunnellen oppaan tarinoita alueesta, sen entisaikojen elämästä sekä tarinoita ja uskomuksia Helvetinjärvestä. Nousemme maisemiin millaisia et ole uskonutkaan Pirkanmaalla näkeväsi. Ohitamme pirunpellon ja saavuttuamme n. 3,5 km patikoinnin jälkeen järven eteläpäähän Helvetinkolulle, keitämme kahvit ja nautimme retkieväät. Tutustumme koluun ja sen historiaan. Halukkaat voivat kiivetä kolun ylös. Lisäksi saat Helvetinkasteen, joka auttaa elämän pirunpelloissa. Helvetinkolulta jatkamme matkaa kohti Helvetinporttia, jossa odottaa maittava villisikakeitto. Lounaan jälkeen ravintolan emäntä esittelee vielä strutsi- ja villisikatarhat.

SOVELTUVUUS: Retken pituus on n. 6 km. Noin puolet retkestä,  n. 3,5 km pituinen Helvetinjärven rantaa myötäilevä polku on paikoin haastava kulkuista. Reitillä on korkeuseroja, puiden juuria sekä kiviä. Soveltuu kohtalaisen peruskunnon omaaville. Ei jalka- tai polvivaivoista kärsiville.

Matkan hinta/henkilö: 69 €

Hinta sisältää: kuljetus, retkiopastus, retkieväät sekä keittolounas

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 15 henkilöä. Tälle matkalle koirat ovat tervetulleita, ilmoitus etukäteen.  Matka ei sovellu liikuntaesteisille eikä jalka- tai polvivaivoista kärsiville. Varaa matkalle mukaan retkeilykengät, reppu ja vesipullo sekä säänmukaiset varusteet. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä. Matka toteutetaan yhdessä Haukkamaa Adventuresin kanssa.

Alustava reitti: Ylöjärvi – Tampere – Orivesi…
http://www.haukkamaa-adventures.fi/

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.