15.7.2021 Kappale kauneinta Suomea – Teisko-Ruovesi-Murole

15.7.2021 Kappale kauneinta Suomea – Teisko-Ruovesi-Murole

Idylliset maalaismaisemat johdattelevat elämysten äärelle lähimatkalla Tampereen ”ulkomaille” Teiskoon, Ruovedelle ja Näsijärven aalloille S/S Tarjanteen kannella! Tällä matkalla vierailemme myös Teiskon Viinillä.

Tervetuloa Mannisen matkassa kesäiselle lähimatkalle!

Lähdemme aamulla Tampereelta matkalle ”ulkomaille” Teiskoon. Ajelemme läpi tamperelaisten kesäparatiisin idyllisessä maalaismaisemassa, jossa vuorottelee pelto-, järvi- ja metsänäkymät. Näemme Kämmenniemen upean vanhan museosillan, Aunessillan sekä Paarlahden, jota myös sisävesivuonoksi kutsutaan kapeutensa ja syvyytensä vuoksi. Bussin ikkunasta voit bongata pellolla päivää paistattelevan sinisen lehmä-patsaan, kun ajelemme ohi Velaatan maitolaiturimuseon.

Päivän ensimmäinen kohteemme on Teiskon Kaanaassa sijaitseva maaseutumatkailutila Kiviojan Helmi. Kiviojan Helmessä nautimme kiireettömän lounaan noutopöydästä ihastuttavassa miljöössä. Lounaan jälkeen matka jatkuu Ruovedelle ja laivarantaan, jossa on hetki aikaa tunnelmoida kesäpäivää ja tutustua laivarannan ympäristöön.

Ruovedellä nousemme Tarjanne-laivaan ja lähdemme risteilylle Näsijärven aalloille kauniisiin maisemiin Muroleen kanavalle. Ruovesi-Murole -risteily kestää n. 1 h 45 min.

Oy Runoiljan tien helmi, höyrylaiva Tarjanne risteilee perinteisellä reitillään Tampere-Virrat-Tampere. Reitti kulkee Näsijärveä pitkin Muroleen kanavan kautta Ruovedelle ja sieltä edelleen Virroille.  S/S Tarjanne on vuonna 1908 rakennettu höyrylaivalegenda, joka on elämänsä aikana toiminut muun muassa sotalaivana ensimmäisessä maailmansodassa sekä ollut mukana Siilinkarin edustalla uponneen S/S Kurun pelastustöissä vuonna 1929. Tarjanne on viimeinen pitkän linjan matkustajahöyrylaiva Suomessa ja maailman vanhin edelleen liikenteessä oleva alkuperäistä reittiä kulkeva matkustajahöyrylaiva. Matkan aikana pääset kokemaan kuuluisan höyrypillin vihellyksen ja nauttimaan ravintolan antimista Akseli Gallen-Kallelan suunnittelemassa ravintolassa.

Tampereelta Ruoveden kautta Virroille kulkeva historiallinen Runoilijan tie on saanut nimensä Johan Ludvig Runebergin mukaan, sillä hän asui nuoruudessaan Ruovedellä ja kirjoitti siellä useita kuuluisia runojaan. Kulttuurihistoriallisesti merkittävällä Runoilijan tien laivareitillä näet upeita järvinäkymiä ja vaikuttavia luonnonmaisemia, jotka ovat aikojen saatossa inspiroineet Runebergin lisäksi monia muitakin Suomalaisia taiteilijoita, kuten Oskar Merikantoa, Akseli Gallen-Kallelaa, Hugo Simbergiä, Ellen Thesleffiä, Lauri Viitaa ja Aila Meriluotoa.

Perillä Muroleen kanavalla nousemme laivasta ja tutustumme omatoimisesti kanavan alueeseen. Alueella on mm. Muroleessa asuneen ja maalanneen taiteilija Ellen Thesleffin muistokilpi. Muroleesta matka jatkuu kauniiden maalaismaisemien siivittämänä takaisin Teiskoon, jossa kohteenamme on Teiskon Viini.

Teiskon Viini on perustettu vuonna 1998 viinitila Tampereen Teiskossa. Viinien valmistus lähti käyntiin kahdella, edelleen suositulla tuotteella, vaalealla Teiskon Päivänsäteellä ja punaisella Teiskon Menninkäisellä. Vuosien mittaan tuotevalikoima on laajentunut ja tällä hetkellä valikoimassa on vaaleiden ja punaisten viinien lisäksi kuohuvia, likööreitä ja mietoja tuotteita. Viinikioski toimii omana paikallisena myymälänä. Kioskin valikoimasta löytyy tilan tuotteiden lisäksi myös paljon muuta mm. lähellä tehtyjä käsityötuotteita ja kotimaisia makeisia. 

Teiskon viinillä kuulemme tilan esittelyn alkumaljojen kera ja nautimme iltapäiväkahvit ennen paluuta Tampereen keskustaan ja kotipaikkakunnille. Aikaa on myös ostoksille.

Matkan hinta/henkilö:
89 € aikuinen
69 € lapsi 3-12 v
Hintaan sisältyy:
– Bussikuljetus
– Noutopöytälounas Kiviojan Helmessä
– Tarjanne-risteily Ruovesi-Murole
– Alkumalja, tilaesittely ja kakkukahvit Teiskon Viinillä
Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä. Matkustamme koronaturvallisuus huomioiden. Tutustuthan myös turvallisuusohjeistukseemme täällä: Turvallisesti Mannisen matkassa

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.