11.8.2020 City of Design – Helsinki muotoilukaupunkina

11.8.2020 City of Design – Helsinki muotoilukaupunkina

Helsinki tunnetaan hyvästä muotoilusta ja muotoilun pitkästä perinteestä. Kaupunki toimi vuonna 2012 maailman design-pääkaupunkina ja sai vuonna 2014 statuksen myös Unescon City of Design kaupunkina. Päivän aikana uppoudumme Design District Helsinki -alueeseen kävellen ja vierailemme myös Designmuseossa.

Tervetuloa Mannisen matkassa UNESCOn City of Design -kaupunkiin, Helsinkiin!

Helsinki tunnetaan hyvästä muotoilusta ja muotoilun pitkästä perinteestä. Muotoilu on Helsingille myös erottautumistekijä kansainvälisesti. Kaupunki toimi vuonna 2012 maailman design-pääkaupunkina ja sai vuonna 2014 statuksen myös Unescon City of Design kaupunkina.

Lähdemme matkaan aamulla kotipaikkakunnilta kohti Helsinkiä. Matkalla pidämme tauon.

Design District Helsinki- alue on luovien tekijöiden keskus Helsingin sydämessä. Design District käsittää alueen Kampista Punavuoreen ja Kaartinkaupunkiin kattaen 25 katua sekä 200 kiinnostavaa kohdetta. Suomalaisten Artekin, Iittalan, Marimekon ja Designmuseon lisäksi alueella on useita muita designputiikkeja, gallerioita, ravintoloita ja kahviloita, jotka erottuvat muotoilullaan. Tällä matkalla uppoudumme alueeseen ja muotoilun maailmaan opastetulla kävelykierroksella.

Design Walk kävelykierroksella opimme kuinka muotoilusta tuli suomalaisille elämäntapa. Kävelykierroksella kuljemme Design District Helsinki alueella, joka on yksi maailman suurimmista design-keskittymistä. Kävelyllä vierailemme niin klassisten suomalaisten design-merkkien liikkeissä, kuten vaikkapa Artek ja Iittala ja tutustumme Helsingin muotoilukentän uusiin kasvoihin heidän studioissaan ja putiikeissaan. Helsingillä on nykyään Unescon status City of Design. Kävelyllä kuulemme paljon suomalaisen muotoilun historiaa ja muuta tietoa vierailluista paikoista, mutta aikaa jää myös shoppailuun sitä haluaville. 

Kävelykierroksen jälkeen nautimme lounaan alueella sijatsevassa ravintolassa. Maittavan lounaan jälkeen tutustumme Design-museoon oppaan johdolla. Aikaa jää myös omatoimiselle tutustumiselle museon näyttelyihin, ”Travel as a Tool of Designer” ja ”Utopia nyt – Kertomus suomalaisesta muotoilusta” sekä ostoksiin Design Shopissa. Kotimatkalle lähdemme n. klo 16.30.

Matkan hinta/henkilö: 79 €

Hinta sisältää:
– Kuljetus
– Opastettu Design Walk -kävelykierros Design District Helsinki -alueella
– Lounas
– Sisäänpääsymaksu ja opastettu tutustuminen Design-museoon

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä. Kierros sisältää paljon kävelyä, joten varauduthan hyvillä kengillä. Museokortilla -5 € matkan hinnasta. Museokorttihinta on voimassa vain, kun siitä on ilmoitettu matkaa varatessa.

Alustava reitti: Ruovesi – Vilppula – Mänttä – Orivesi – Tampere – moottoritien pysäkit matkalla Helsinkiin

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.