6.8.2020 Taidematka Serlachius-museoon Mänttään

6.8.2020 Taidematka Serlachius-museoon Mänttään

Taidematka lähelle! Museokierros Mäntässä kruunaa elokuisen kesäpäivän mielenkiintoisine tarinoineen ja näyttelyineen. Luvassa on niin historiaa kuin nykytaidettakin sekä maukas lounashetki kauniissa maisemissa.

Kuva: Serlachius-museo Gösta, Olli Huttunen.

Tervetuloa Mannisen matkassa kesäiselle museokierrokselle Mänttään –
Serlachiuksen pääkonttori Gustafiin ja taidemuseo Göstan kartanoon ja paviljonkiin!

Lähdemme matkaan aamulla kohti Mänttää. Perillä Mäntässä aloitamme museokierroksen tutustumalla Serlachius-museo Gustafiin, entiseen paperiyhtiön pääkonttorin upeaan arkkitehtuuriin ja sen näyttelyihin. Kuulemme paperiyhtiön historiasta ja elämästä Serlachiuksen valkakunnassa. Kierroksen jälkeen kuljemme omatoimisesti, äänitarinoiden siivittämänä läpi Paperiperkele -näyttelyn. Näyttely tutustuttaa suomalaisen paperiteollisuuslegendan G.A. Serlachiuksen elämään ja liiketoimiin.

Opastuksen jälkeen siirrymme bussilla pääkonttorilta taidemuseo Göstan paviljonkiin. Paviljonki on taidemuseo Göstan laajennusosa, mikä valmistui kesäkuussa 2014. Se moninkertaisti Göstan näyttelytilat ja toteutti vuorineuvoksen Gösta Serlachiuksen alkuperäisen haaveen omasta taidemuseosta Mäntässä.

Maukkaan ja tyylikkään kolmen ruokalajin lounaan nautimme ravintola Göstassa upeassa puistomaisemassa pöytiintarjoiltuna.

Lounaan jälkeen lähdemme opastetulle kierrokselle taidemuseo Göstan kartanon ja paviljongin näyttelyihin, jossa näemme mm. Italian nykytaidetta esittävän ”Onnea etsimässä” -näyttelyn, Nanna Hännisen retrospektiivinen valokuvanäyttelyn ”How About the Future?” sekä Petri Eskelisen interaktiivisia veistoksia esittävään näyttelyyn ”Toimintamuisti”. Lisäksi kuulemme Serlachiuksen teollisuussuvun vaiheista ja kartanon elämästä. Opastuksen jälkeen on vielä omatoimista aikaa tutustua Göstan puistoon, Taavetin saareen ja museokauppaan.

Matkan hinta / henkilö: 69 €
Hinta sisältää: Kuljetus, pääsymaksut ja opastukset Gustaf- ja Gösta-museoissa sekä kolmen ruokalajin lounas pöytiintarjoiltuna.
Huomioitavaa: Matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 15 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä.
Alustava reitti: Ylöjärvi-Tampere-Orivesi-Mänttä

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.