10.12.2021 Taidematka Helsinkiin – Outi Heiskanen, Ateneum ja Greta Hällfors-Sipilä ja Sulho Sipilä, HAM

10.12.2021 Taidematka Helsinkiin – Outi Heiskanen, Ateneum ja Greta Hällfors-Sipilä ja Sulho Sipilä, HAM

Nyt on mahdollista nähdä kaksi upeaa näyttelyä samalla kertaa joulukuun taidematkallamme Helsinkiin!

Kuvassa: Outi Heiskanen Syysjärvellä vuonna 1988
Kuva: Sakari Viika/Ateneum

Matka toteutuu!

Tervetuloa Mannisen matkassa taide-elämysten pariin Helsinkiin!

Lähdemme matkaan aamulla kotipaikkakunnilta kohti Helsinkiä. Matkalla pidämme tauon. Perillä Helsingissä ensimmäinen kohteemme on Ateneum, jossa tutustumme Outi Heiskasen näyttelyyn näyttelyintron johdattelemana. Intron jälkeen on omatoimista aikaa syventyä näyttelyyn ja kiertää myös museon muut näyttelyt omatoimisesti.

Akateemikko Outi Heiskanen (s. 1937) on yksi maamme tunnetuimmista taiteilijoista. Heiskanen on virtuoosimainen taidegraafikko, mutta myös sääntöjä kyseenalaistava ja rajoja rikkova kokeilija. Heiskanen tunnetaan myös performanssitaiteen sekä maa- ja ympäristötaiteen edelläkävijänä. Outi Heiskasen retrospektiivinen näyttely Ateneumissa kokoaa yhteen hänen monipuolisen ja monialaisen taiteensa eri osa-alueet. Yli 300:n teoksen näyttely esittelee grafiikkaa, piirustuksia, maalauksia ja installaatioita sekä performanssien taltiointeja yli viidenkymmenen vuoden ajalta. Näyttelyssä nähdään myös kokonaisen salin verran Outi Heiskasen ja taiteilija Janne Laineen yhteisteoksia. -Ateneum

Ateneumista siirrymme ruokailemaan Ravintola Pääpostiin, jonka jälkeen suuntaamme lyhyen kävelymatkan päähänTennispalatsissa sijaitsevaan Helsingin kaupungin taidemuseoon HAM:iin. HAM:issa lähdemme opastetulle kierrokselle tutustumaan modernin taiteilijapariskunnan Greta Hällfors-Sipilän ja Sulho Sipilän näyttelyyn. Kierroksen jälkeen on omatoimista aikaa kiertää myös museon muissa näyttelyissä.

Greta Hällfors ja Sulho Sipilä pitivät yhtä jo taidekouluvuosinaan 1910-luvulla. He heittäytyivät yhdessä rohkeasti mukaan aikakauden kansainvälisiin ilmiöihin. Molempien taiteilijoiden varhainen modernismi liittyy aikansa uusiin taidesuuntauksiin, erityisesti venäläiseen avantgardeen. Taiteilijoiden uran alkuvuosien tuotannosta on säilynyt useita teoksia, joissa kokeillaan uutta muotoa. Sekä Sulhon että Gretan teosten aiheet liittyvät usein heidän omaan elämänpiiriinsä, arkeen ja juhlaan. Kumpikin taiteilija kuvasi näkymiä kodin ikkunasta tai kodin sisältä. Näyttelyn erityisenä painopisteenä ovat vangitsevat katumaisemat Helsingistä, unohtamatta kaupungin vilkasta seuraelämää.   Näyttely kertoo kahden voimakkaan taiteilijapersoonallisuuden elämästä myös valokuvin. -HAM

Kotimatkalle lähdemme myöhään iltapäivällä.

Matkan hinta/henkilö: 89 €
Hinta sisältää:
– Kuljetus
– Pääsymaksu ja näyttelyintro Outi Heiskasen näyttelyyn Ateneumissa
– Pääsymaksu ja opastettu kierros HAM:issa
– Lounas ravintola Pääpostissa
Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Museokortilla alennus -20 €. Ilmoitathan tiedon museokortista sekä mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä. Matkustamme koronaturvallisuus huomioiden.
Alustava reitti: Ruovesi – Orivesi – Tampere – moottoritien pysäkit matkalla Helsinkiin

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.